• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Lediga tjänster PMU Second Hand

Biträdande butikschef Norrtälje

PMU SECOND HAND

PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande Second hand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar driver vi 56 butiker mellan Trelleborg och Haparanda. 16 av dessa är fullt administrerade av PMU, vilket innebär att vi där har ett direkt arbetsgivaransvar. Syftet med butikerna är att skapa ekonomiska resurser till de internationella projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer. Men genom butikerna gör vi också stora sociala insatser lokalt. Att handla second hand är dessutom det mest miljösmarta alternativet för konsumtion som går att uppbringa. Vi vill utmana församlingarna till att se Second Hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling. Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få gåvogivare, medarbetare och kunder att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö. Så viktig är allas insatser. Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd att driva och utveckla sin verksamhet på ett framgångsrikt sätt. Vi har också ett uppdrag att starta fler butiker. Ditt fynd förändrar liv och miljö.
 
PINGSTKYRKANS SECONDHAND NORRTÄLJE

Tillsammans med Pingstförsamlingen i Norrtälje driver vi en fräsch butik. Butiken är väl inarbetad, uppskattad och välbesökt. Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen som butiken har haft så här långt och söker därför en driven och inspirerande ledare. Butiken administreras av Pingstförsamlingen i Norrtälje i samarbete med PMU Second Hand.
Målsättningen med butiken är att:
✔ generera ekonomiskt överskott till sociala och humanitära insatser genom de projekt som PMU och/eller församlingen är engagerad i.
✔ vara en social mötesplats.
✔ bereda sysselsättning för människor utanför den reguljära arbetsmarknaden.
✔ aktivt göra stor skillnad för vår miljö.
✔ sprida kunskap om situationen i utvecklingsländer.
✔ vara en plattform för att göra PMU och församlingen och därmed evangeliet mer känt i Norrtälje.
 
OM TJÄNSTEN

Som biträdande butikschef leder du tillsammans med butikschefen den dagliga driften av butiken. Du kommer tillsammans med övrig personal arbetsleda volontärer och personer i olika former av arbetsträning. Du är själv delaktig i arbetet med att förbereda butiken inför försäljning samt arbeta i butiken när den är öppen. Arbetet fokuserar på att skapa en så stor genomströmning av skänkta varor som möjligt, vilket innebär att både maximera försäljning och gåvomottagning. Vi vill ha ett fortsatt gott samarbete med exempelvis Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Kriminalvården. Vi söker därför en driven och inspirerande ledare som har erfarenhet från att driva Secondhandbutik och myndighetssamarbeten eller annan lämplig bakgrund. Som biträdande butikschef är du ytterst ansvarig på plats för frågor som påverkar det dagliga arbetet när butikschefen inte är närvarande.

Du får bra centralt stöd av Regionchef, Butiksutvecklare, Marknadskommunikatör och Verksamhetsledning. Tjänsten är på heltid och tillträde snarast/ enligt överenskommelse. Du delar självklart vår tro och vet vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar. Du rapporterar till Butikschefen.
 
DEN VI SÖKER

Som person är du ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att ibland vara ledare och ibland vara chef. Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
Du som söker:
✔ Vill vara med och förändra liv och miljö
✔ Kunna rekrytera och leda volontärer.
✔ Har erfarenhet från att leda samarbeten med olika myndigheter i arbetsmarknadspolitiska åtgärder.
✔ Har erfarenhet av att vara chef eller ledare.
✔ Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
✔ Delar vår kristna tro och är väl förtrogen med vad det innebär att jobba i nära samarbete med en församling.
✔ Har körkort för bil.
  
DIN ANSÖKAN

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Hans Arvedal 0703-42 71 02. Vi ser fram mot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 15 januari. Beskriv gärna hur din kristna tro får konsekvenser i din vardag. Märk din ansökan med ”Biträdande Butikschef Norrtälje”. Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV:
e-post: info@pingstnorrtalje.se.
Postadress: Pingstförsamlingen i Norrtälje, Stockholmsvägen 7, 761 43 NORRTÄLJE.

 
VI ARBETAR FÖR BESTÅENDE FÖRÄNDRING

PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans. Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring.
 
I KAMP MOT FATTIGDOM

Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra många samarbetspartner världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar. Tillsammans förändrar vi världen.
 
PMU – EN DEL AV PINGST

PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan.
Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige. Läs gärna mer på www.pmu.se