• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Lediga tjänster PMU Second Hand

Verksamhetschef Norrtälje

PMU SECOND HAND – Ditt fynd förändrar liv och miljö

PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande secondhandkedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar driver vi 56 butiker mellan Trelleborg och Haparanda. 18 av dessa är fullt administrerade av PMU, vilket innebär att vi där har ett direkt arbetsgivaransvar. Syftet med butikerna är att skapa ekonomiska resurser till de internationella projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer. Genom butikerna gör vi också stora sociala insatser lokalt. Att handla secondhand är dessutom det mest miljösmarta alternativet för konsumtion. Vi vill utmana församlingarna till att se PMU Second Hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.
 
Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt men fortsatt måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få gåvogivare, medarbetare och kunder att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö. Så viktiga är allas insatser.
 
Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd att driva och utveckla sin verksamhet på ett framgångsrikt sätt. Vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.
 
OM BUTIKEN

Tillsammans med Pingstkyrkan i Norrtälje driver vi en secondhandbutik i Görla, Norrtälje. Butiken är väl inarbetad och känd i sitt område och är inne i en expansiv och utvecklande fas. Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen som butiken har haft så här långt och säker därför en driven och inspirerande ledare. Butiken administreras centralt av PMU Second Hand men drivs lokalt i samarbetet med Pingstkyrkan i Norrtälje.
 
Målsättningen med butiken är att:
✔ generera ekonomiskt överskott till sociala och humanitära insatser genom de projekt som PMU och församlingen är engagerad i
✔ vara en social mötesplats
✔ bereda sysselsättning för människor utanför den reguljära arbetsmarknaden
✔ aktivt göra stor skillnad för vår miljö
✔ sprida kunskap om situationen i utvecklingsländer
✔ vara en plattform för att göra PMU och församlingen mer känt i Norrtälje
 
OM TJÄNSTEN

Som Verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för den lokala butiken. Du kommer tillsammans med butikschef och övrig personal arbetsleda personal, volontärer och personer i olika former av arbetsträning. Vi vill ha ett fortsatt gott samarbete med exempelvis Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Kriminalvården.
 
Verksamhetschefens ansvarar för följande områden:
✔ Det strategiska arbetet och det operativa ledarskapet
✔ Ett effektivt varuflöde
✔ Ett ekonomiskt ansvar genom att lägga och följa upp budget och försäljningsmål
✔ Ta fram en marknadsplan och aktivt arbeta med marknadsföring
✔ Arbetsrätt och personalansvar, leda och fördela arbetet
 
Du får bra centralt stöd av Regionchef, Butiksutvecklare, Marknadskommunikatör och Verksamhetsledning i dina ansvarsområden. Tjänsten är på heltid och tillträde snarast. Du delar självklart vår tro och vet vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar. Du rapporterar till Regionchef för PMU Second Hand.
 
DEN VI SÖKER

Vi söker en driven och inspirerande ledare som har erfarenhet från att driva secondhandbutik, har erfarenhet från myndighetssamarbeten eller annan lämplig bakgrund. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska secondhand. Men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik.
 
Som person är du ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
 
Du som söker …
✔ Vill vara med och förändra liv och miljö
✔ Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet
✔ Agerar affärsmässigt och tar ansvar för butikens framgångar och medarbetarnas välmående
✔ Har erfarenhet av ledande befattningar och personalansvar
✔ Har erfarenhet från att rekrytera och leda volontärer
✔ Har erfarenhet från att leda samarbeten med olika myndigheter i arbetsmarknadspolitiska åtgärder
✔ Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare
✔ Delar vår kristna tro och är väl förtrogen med vad det innebär att jobba i nära samarbete med en församling
✔ Har körkort för bil
 
DIN ANSÖKAN

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen varje dag? Kontakta Marie Lindsmyr Regionchef för frågor om tjänsten. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till marie.lindsmyr@pmu.se . Beskriv gärna hur din kristna tro får konsekvenser i din vardag. Märk din ansökan med ”Verksamhetschef Norrtälje”. Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande. Vi ser fram mot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 april.
 
PMU – EN DEL AV PINGST

PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan. PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans. Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring.
 
Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och secondhandbutiker i Sverige. Läs gärna mer på www.pmu.se
 
Mission Possible.