Leif Newman ny programchef på PMU

Foto: Privat

Nu är det klart vem som blir PMU:s nye programchef, när nuvarande programchef Ove Gustafsson går i pension i januari 2021. PMU är stolta över att få välkomna Leif Newman in i rollen. Leif har en gedigen erfarenhet inom biståndsarbete. Han har dessutom varit PMU-medarbetare tidigare, för omkring 25 år sedan.

Leif är uppväxt som missionärsbarn i Tanzania, Rwanda och Burundi, och har sedan själv arbetat ute i fält i Rwanda, Sydafrika och Kenya. Han har också varit anställd som biträdande generalsekreterare och Sverigechef för Diakonia, och kommer senast från en tjänst som global chef på Naturskyddsföreningen.

– Det känns bra att få sluta cirkeln och komma tillbaka till PMU, säger Leif. Jag ser fram emot att få vara med och fortsätta driva utvecklingsarbetet, och jag är glad över att PMU tydligt har valt att fokusera på miljö- och klimatfrågor inför kommande period. Jag tror att jag har lärt mig något som jag kan bidra med i det arbetet.

Leif kommer att tillträda tjänsten efter årsskiftet.

Carolina Klintefelt