Lyckad loppis för Syriens barn i Enköping

Kreativiteten var stor när barnloppis arrangerades i Pingstkyrkans lokaler i Enköping den 10 maj. Flera företag sponsrade med bland annat vinster till det lotteri som hölls och församlingsmedlemmarna själva hade bakat fikabröd och kakor till försäljning.

Besök från brandkåren hörde till inslagen, där barnen fick sitta i den stora brandbilen och lära sig hur den fungerar. Andra roliga aktiviteter var fiskdamm och korvgrillning.

Ett pysseltält hade byggts upp utanför kyrkan för att symbolisera “Child Friendly Spaces” – trygga platser dit syriska flyktingbarn får komma för att för en stund glömma kriget, leka och vara barn. Denna insats stöds av PMU och genomförs av samarbetspartnern World Vision Lebanon. I arbetet ingår också utbildning av vuxna för att kunna ge stöd och hjälp till barn som har det svårt.

PMU fanns på plats för att berätta om detta arbete och syriska flyktingar som kommit till Sverige hade också bjudits in.

– Jag känner mig nöjd och vi kunde se att barnen stortrivdes, säger Greta Mörling, en av arrangörerna och medlem i Enkyrkan. Vi hade en lugn ström besökare som handlade mycket kläder, barnböcker och leksaker till bra priser och när vi summerade dagen hade vi fått in 10 500 kronor till PMU:s arbete för syriska flyktingbarn i Libanon.

Läs mer om PMU:s insamling för Syriens barn och ge en gåva HÄR