Mikael Järlestrand ger ut nya skivan Mitt arv i samarbete med PMU

Skivan Mitt arv innehåller kända, älskade och tidlösa sånger, bland annat Löftena kunna ej svika och Pärleporten, och Mikael Järlestrand har länge drömt om att få göra den.
Ä Jag tänker ofta med tacksamhet på min mormor, farmor och mina egna föräldrar och vad de fick betyda för sina barn och barnbarn i det att de tog emot tron på Jesus i sina liv och sedan förde den vidare. Evangeliet är ett dyrbart arv som förts från generation till generation och även dessa sånger är en del av denna gåva som jag fått med mig “i blodet”, säger han.

Sångerna är först och främst evangelium men också en kulturskatt och genom att lyfta fram dem på ett nytt sätt hoppas Mikael kunna nå nya målgrupper även utanför kyrkans väggar.
De elva sångerna har blivit arrangerade för storband Ä något som Mikael också länge velat genomföra.
Ä Min kärlek till storbandsmusik är ett annat arv. Redan innan jag började sjunga spelade jag trombon, berättar han. Under min skoltid spelade jag i ett storband och där föddes min kärlek till denna genre. Fyra olika arrangörer har gett sångerna sin alldeles speciella “dräkt” och när de sedan blir framförda av eminenta musiker från Danmarks Radio Big Band och Tolvan Big Band så blir soundet fantastiskt.

Skivan ges ut i samarbete med bland andra PMU, något som betyder mycket för Mikael.
Ä Det känns väldigt bra att få bidra till ett viktigt ändamål. Missionen har funnits med ända sedan jag gick i söndagsskolan, där man präglades av inställningen att det vi får ta emot ska vi också ge vidare så att andra människor kan få det bättre såväl andligt som fysiskt.
Under åren har det även blivit missionsresor till länder som Indien och Filippinerna.

Till våren kommer Mikael Järlestrand, tillsammans med det storband som är med på skivan, att genomföra tre konserter i såväl Norge som Sverige, där pengar kommer att samlas in till PMU-projekt.