Ny generalsekreterare i FRII

Christine tillträder den 15 augusti 2011. Erik och Christine kommer tillsammans att säkerställa en smidig övergång och kommer att tillbringa mycket tid ihop under de närmaste månaderna. Christine är mycket angelägen att lära känna medlemsorganisationerna och er verklighet varför ett antal besök planeras.

-Vi är mycket glada över att kunna presentera vår nya generalsekreterare Christine von Sydow. Hon kommer att på ett utmärkt sätt ta över efter Erik Zachrison, säger FRIIs nyvalde ordförande Harald Hagman i en kommentar.

-Styrelsen har bedömt att Christine har både den kompetens och de personliga egenskaper som krävs för att klara detta utmanande uppdrag”, säger Harald Hagman i en kommentar.

Christine kommer från en tjänst som informationschef på Finansdepartementet. Hon har tidigare arbetat vid bl a Sida och Kreab. Hon har även varit styrelseledamot i SOS Barnbyar. Christine är född 1960.

FRII består av drygt 100 medlemmar som är insamlingsorganisationer. FRIIs uppgift är att verka för ett gynnsamt klimat i Sverige för frivilligarbete och för insamling bland allmänheten. PMU är en av FRIIs medlemsorganisationer.