Skriv under uppropet för att rädda biståndet!
  • Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Lediga tjänster PMU Second Hand

Ledig tjänst – Butikschef, Sandviken

PMU – EN DEL AV PINGST
PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan.
Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige.(Läs gärna mer på www.pmu.se).
 

PMU SECOND HAND – Ditt fynd förändrar liv och miljö
PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande Second hand-kedja. Tillsammans med samarbetsförsamlingar/föreningar driver vi 56 butiker mellan Trelleborg och Haparanda. Syftet med butikerna är att skapa ekonomiska resurser till de internationella projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer. Men genom butikerna gör vi också stora sociala insatser lokalt. Att handla second hand är dessutom det mest miljösmarta alternativet för konsumtion som går att uppbringa. Vi vill utmana församlingarna till att se Second Hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling. Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få gåvogivare, medarbetare och kunder att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö. Så viktig är allas insatser. Den centrala organisationens uppdrag är att ge butikerna stöd att driva och utveckla sin verksamhet på ett framgångsrikt sätt.
 

SANDVIKEN
PMU Second Hand i Sandviken drivs av Pingstkyrkan i Sandviken i samarbete med PMU. Våra gemensamma målsättningar är tydliga.
 
Vi vill
✔ generera ekonomiskt överskott till sociala och humanitära insatser genom de projekt som PMU och Pingstkyrkan är engagerad i.
✔ vara en social mötesplats.
✔ bereda sysselsättning för människor utanför den reguljära arbetsmarknaden.
✔ aktivt göra stor skillnad för vår miljö.
✔ sprida kunskap om situationen i utvecklingsländer.
✔ vara en plattform för att göra PMU och Pingstkyrkan mer känt i Sandviken.

 
OM TJÄNSTEN
Som butikschef har du det yttersta ansvaret för butiken och den dagliga driften. Du kommer tillsammans med biträdande butikschef att arbetsleda volontärer och personer i olika former av arbetsträning. Vi vill ha ett fortsatt gott samarbete med exempelvis Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Kriminalvården. Butiken är väl inarbetad och känd i sitt område. Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen som butiken har haft så här långt och söker därför en driven och inspirerande ledare. Vi söker därför en driven och inspirerande ledare som har erfarenhet från att driva Secondhandbutik och myndighetssamarbeten eller annan lämplig bakgrund.
 
Detta innebär
✔ att skapa så stor genomströmning av skänkta varor som möjligt
✔ ekonomiskt ansvar med budgetering, uppföljning av budget och lägga upp försäljningsmål
✔ marknadsplan och marknadsföring, exempelvis i sociala medier
✔ personalansvar
 
Du får bra centralt stöd av Regionchef, Butiksutvecklare, Marknadskommunikatör och Verksamhetsledning. Tjänsten är på heltid och tillträde snarast. Du delar självklart vår tro och vet vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar. Du rapporterar till Pingstkyrkan i Sandviken.

 
DEN VI SÖKER
Som person är du bla ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att ibland vara ledare och ibland vara chef. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska second hand. Men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik. Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
Tjänsten är på heltid och tillträde snarast. Du delar självklart vår tro och vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar.

 
Vi vill att du som söker …
✔ Vill vara med och förändra liv och miljö
✔ Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet.
✔ Har erfarenhet av att arbetsleda andra.
✔ Har erfarenhet av att vara chef eller ledare.
✔ Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
✔ Delar vår kristna tro och värderingar.
✔ Erfarenhet av församlingsgemenskap.
✔ Har körkort för bil.
 
DIN ANSÖKAN
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta biträdande butikschef Madeleine Wedlund på telefon: 026-250 111 eller madeleine@sandvikenpingst.se
Vi ser fram emot din ansökan. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Madeleine Wedlund senast den 30 juni, men vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande. Märk din ansökan med ”Butikschef Sandviken”.