Nytt skolpaket ute nu!

Varje år ger PMU ut ett Skolpaket som genom reportage, film och kreativa uttryck vill öka barns nyfikenhet på sin omvärld. Skolpaketet riktar sig till barn i mellanstadieåldern och är populära i såväl skolor som i kyrkans barngrupper.

I samband med höstens skolstart släpptes skolpaketet för 2018 som i år berör den tuffa situationen för föräldralösa barn och barn som lever i utsatthet i Kenya. Bland annat får vi träffa Sydney, 6 år, som bor hemma hos sin mormor och morfar med 9 andra barn medan hans mamma har flyttat till stan för att leta jobb. Likaså får vi möta Mercy, 10 år, som inte får så mycket tid över till läxor eftersom hon måste hämta vatten tio gånger om dagen då Helen som hon bor med inte klarar av att gå den långa, branta vägen till brunnen.

Skolpaketet passar många olika åldrar och kan användas som utgångspunkt för samtal om hur och varför vi kan hjälpa andra som inte har det lika bra som vi. Skolpaketet finns att beställa och ladda ner på www.pmu.se/skolpaket. Materialet går lika bra att använda för insamlingen i söndagsskolan, mer om det kan du läsa om här.