PMU bistår familjer i Gaza: Insamling startar

Konflikten mellan Israel och Hamas skördar allt fler dödsoffer, och majoriteten av de drabbade är civila. Över 200 000 palestinska flyktingar har tagit sig till kyrkor och skolor för att söka skydd under striderna.

– Många av barnen har blivit sjuka på grund av bristande sanitära förhållanden och dålig mat, berättar Nashat Filmon vid Palestinian Bible Society, som nu gör allt för att hjälpa drabbade människor.

Den Grekisk-Ortodoxa och den Latinska kyrkan i Gaza har öppnat sina dörrar för ett stort antal familjer, som nu PMU:s partner PBS bistår. PMU startar en insamling för att stödja denna insats som ger matpaket, medicin, madrasser och filtar, hygienkit, leksaker samt möjlighet till sjukhusbesök, för familjerna.

– Vi har daglig kontakt med arbetare, volontärer, vänner och familjer på Gazaremsan. På grund av de stora behoven är vår insats oerhört viktig och vi har redan etablerat kontakt med andra kristna hjälporganisationer, säger Nashat Filmon.

PBS är PMU:s partner sedan långt tillbaka och har verkat humanitärt och med utvecklingsarbete sedan 1999. Insatsen sker i samarbete med andra organisationer i området.

För att ge en gåva via hemsidan gå in HÄR och välj ändamålet “Drabbade i Gaza”

Du kan också ge ditt stöd till insatsen på Pg 90 00 50-6. Märk din gåva “Gaza.”