PMU + Emma Israelsson = kärlek till Panzi

Emma Israelsson Stockholm är ett snabbt växande internationellt smyckesmärke grundat av den svenska designern Emma Israelsson. Företaget har redan kunder över hela världen och smyckena syns ständigt i TV och press. Nu har Emma Israelsson engagerat sig för Kongos kvinnor och PMU:s arbete vid Panzisjukhuset, Bukavu.

I samband med att PMU lanserade sin kampanj “To Congo with love” påbörjades samtal om ett samarbete och nu är resultatet här Ä ett unikt smycke där intäkterna går till PMU:s arbete vid Panzisjukhuset och vård av de kvinnor och barn som utsatts för sexuellt våld.
– Emma Israelsson Stockholm gör detta utan någon som helst egen förtjänst. De har designat och donerat alla smycken med ett enda syfte: Att hjälpa så många patienter som möjligt, berättar Jonathan Ulenius, insamlingskoordinator på PMU.
– Jag har alltid haft en passionerad önskan att starta ett företag som betyder något. Att göra det som du är riktigt bra på och älskar, att göra det med passion och hårt arbete, och samtidigt sikta mot ett högre syfte, säger Emma Israelsson.

PMU var med och byggde Panzisjukhuset i slutet av 90-talet och har stöttat sjukhuset sedan starten. Tack vare sitt arbete för de utsatta kvinnorna har Panzisjukhuset och chefsläkaren Denis Mukwege blivit världsberömt men trots det hotas verksamheten idag av en ansträngd ekonomi. Detta smycke är ett led i arbetet att samla in resurser till sjukhuset och sprida kunskap om situationen i DR Kongo.

Halsbandet tillverkas i begränsad upplaga och först till kvarn gäller. Försäljning sker via www.pmu.se/shop.