PMU får pengar från Världens Barn

Världens Barn insamlingen som pågår under hela året är den största i Sverige som riktar sig till barn. Kampanjen är ett samarbete mellan Radiohjälpen, Sveriges Television, Sveriges Radio och 22 biståndsorganisationer, däribland PMU. PMU är i år en av åtta organisationer som erbjudits deltagande i Världens Barn. Detta innebär att PMU garanteras fem procent av de insamlade medlen de kommande tre åren.
– Vi är glada att vi är en av de utvalda organisationerna. Detta är ett kvitto på att vi är en viktig organisation i Sverige, med ett stort och engagerat nätverk som kan göra verklig skillnad för världens barn, säger Niclas Lindgren, direktor för PMU.
Utöver de åtta organisationer som garanteras en del av potten, roterar även sex organisationer på fyra platser och deltar två av tre år.

Pengarna som PMU kommer att få del av ska gå till varaktiga internationella insatser i projekt med ett starkt barnfokus. PMU stödjer flera större projekt som riktar sig till just barn.
– Pengarna som vi fått från Världens Barn tidigare år har bidragit till att tusentals barns liv förbättrats. Bland annat har undernärda barn i DR Kongo fått hjälp, och barn i Sudan har fått möjlighet att gå i skolan, berättar Niclas Lindgren.

Världens Barn samlar varje år 45 000 frivilliga runt om i Sverige som skramlar bössor och anordna insamlingar. Kampanjen uppmärksammas stort i media och den 2 oktober håller SVT sin årliga insamlingsgala.