PMU firar rekordinsamlingsår

PMU har nått sitt högsta insamlingsresultat någonsin. Från att 2014 ha samlat in omkring 35 miljoner kronor, gick man i år över 40 miljoner kronor.
– Det är otroligt roligt och positivt! Det känns som lite av en brytpunkt att passera 40 miljoner kronor, säger Elisabeth Hammarberg, kommunikations- och insamlingschef på PMU.
Privatpersoner, församlingar, second hand-butiker, skolor, föreningar, och företag som gett gåvor till PMU, har alla varit med och bidragit till det goda resultatet.
– Det är tack vare alla de som är med och tror på verksamheten och bidrar till de insamlingar och kampanjer som vi lyfter upp, som vi har lyckats. Det handlar om drygt 12000 individer, nästan 300 församlingar, 78 second hand-butiker och ett stort antal företag, skolor och föreningar. Tillsammans har vi lyckats, säger Elisabeth Hammarberg.
Bara genom den största årliga kampanjen Barnens rätt, drog man in 7,9 miljoner kronor.
– Barnens rätt-kampanjen 2015 gick över all förväntan! När vi förra våren valde Syriens barn som profilprojekt för kampanjen så hade vi ingen aning om vilket enormt engagemang som skulle vakna för människor på flykt. Intresset och engagemanget för den årliga kampanjen brukar alltid vara stort, men så länge jag har funnits med så saknar hösten 2015 motstycke, säger Elisabeth Hammarberg.

Samtidigt som behoven växer ute i världen, växer också behoven av pengar. Nu sätter insamlingsavdelningen ribban ännu högre inför år 2020, då insamlingsmålet ökas med 10 miljoner kronor.
– Målet är att passera 50 miljoner 2020! Det är en utmaning, men med denna positiva utveckling och med det engagemang som vi upplever just nu, så vågar vi tro på ett ännu bättre resultat framöver, avslutar Elisabeth Hammarberg.