PMU fokuserar på jämställdhet under Almedalen

Under Almedalsveckan i Visby den 1-8 juli kommer PMU att vara på plats för att uppmärksamma och lyfta de globala frågorna med fokus på jämställdhet. Bland annat anordnar PMU två seminarium som berör maskulinitet i kyrkan och SRHR (sexual and reproductive health and rights) i en religiös omvärld.

Torsdagen den 5/7 kl 09.00 arrangerar PMU tillsammans med Läkarmissionen och RFSU seminariet ”Tro, hopp och kondomer – när sekulära Sverige möter en religiös omvärld” på SverigeiVärlden-scenen. Dr. Denis Mukwege från Panzisjukhuset i Kongo sitter i panelen tillsammans med Sidas generalsekreterare Karin Jämtin, RFSU:s ordförande Hans Linde och forskaren Josephine Sundquist från Svenska Kyrkan. Seminariet leds av PMU:s påverkansstrateg Maria Bard och kommer att livesändas på www.sverigeivarlden.se.

På onsdagen 4/7 kl 10.00 anordnar PMU tillsammans med Bilda seminariet ”Männen, makten och #metoo i kyrkan”  där PMU:s direktor Niclas Lindgren och påverkansstrateg Maria Bard kommer att delta i samtalet för att lyfta det globala perspektivet. Övriga paneldeltagare är generalsekreterare vid Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd Esther Kazen och Anders Karlsson från Bilda.

Utöver dessa två seminarier kommer PMU:s direktor Niclas Lindgren även att delta vid ett seminarium på temat ”Hur ska människohandeln bekämpas?”.

Mer information om seminarier och program under Almedalsveckan finns på www.almedalsveckan.info.

PMU kommer att vara på plats under måndagen till torsdagen, så följ oss gärna på sociala medier för att ta del av vad som händer och sägs! PMU finns på Facebook, Twitter och Instagram.