PMU håller seminarium i Fryshuset på Internationella kvinnodagen

På Internationella kvinnodagen, den 8 mars, deltar PMU åter i Fryshuset, Stockholm, tillsammans med UN Women och Åttondemarsnätverket.

PMU håller ett seminarium klockan 14.30-15.15. Under vårkampanjen “Böcker är vassare än rakblad” står kvinnlig könsstympning i fokus, med exempel från massajfolket i Kenya.

Dina Klingsbo, 16 år, var med på en reportageresa i Kenya i januari och kommer att visa sin film. Hon har också startat en egen insamling till PMU:s projekt mot könsstympning.

Hos massajfolket könsstympas 90 procent av alla flickor och Dina berättar att kvinnornas berättelser gjorde starkt intryck på henne.

– Jag blev chockad över at höra att flickorna blir bortgifta när de är så unga. Jag har hört om en flicka som bara var 9 år, säger hon.

Målet med PMU:s arbete är att sprida kunskap och påverka så att fler flickor slipper könsstympas och giftas bort tidigt och i stället får utbilda sig.

Gunilla Ek, barnmorska och lärare kommer att berätta om könsstympningens konsekvenser för kvinnor, utifrån sina erfarenheter från Etiopien och Kenya.

PMU finns med under hela dagen i Fryshuset, med en egen monter, för att berätta om arbetet i Kenya och andra länder.

Ge en gåva till vårkampanjen här
(välj ändamålet “Böcker vassare än rakblad”)

Ta del av hela programmet i Fryshuset här

Läs mer om PMU:s vårkampanj här