PMU:s arbete uppmärksammas i tv och radio i samband med Världens Barn

Nutritionsprojektet, situationen i DR Kongo och arbetet vid Panzisjukhuset uppmärksammas både under Världens Barn-sändningarna i SVT och i P4 Extra. PMU:s medarbetare Maria Bard, som arbetat på plats i Kongo och är väl insatt i läget i landet politiskt och socialt, intervjuas i söndagens magasinsprogram i SVT1, kl 18:15- 19.00. Hon kommer också att medverka under den stora Världens Barn-galan i SVT den 11 oktober.

På måndag eftermiddag ca kl 14:15 intervjuas Lennart Nolvall, koordinator för PMU:s humanitära arbete, i P4 Extra av Lotta Bromé.

Nolvall besökte nyligen ett av elva nutritionscenter som PMU driver i samarbete med Cepac, i Mbobero och fick höra om mammorna berätta om familjernas svåra livssituation. Flera av dem har sett ett eller flera av sina barn dö.

– Kvinnorna tvingas förse soldater med mat som var avsedd för familjen, och soldater som skulle skapa trygghet och skydd bidrar istället till barnens undernäring, berättar han.Genom

PMU:s arbete, som finansieras med medel från Världens Barn, så får barn och ammande mammor mat och vård.

Situationen i DR Kongo lyfts också fram i SVT:s program Fråga doktorn på måndag den 7 oktober, då Marie Berg, professor i vårdevetenskap vid Göteborgs universitet, som också arbetat i landet, kommer att intervjuas.

Läs mer om Lennart Nolvalls möte med mammor och barn vid nutritionscentret här

Läs mer om Världens Barn här