SÅ KAN DU ENGAGERA DIG

Här finns en uppgift för alla!
När du väljer att engagera dig i någon av våra butiker – vare sig det är
genom att skänka saker eller att bli del av vårt arbetslag, så kommer din insats få
betydelse för människor här hemma och på andra sidan jorden.

Tillsammans förändrar vi världen.

OVÄRDERLIGT ENGAGEMANG
Volontärer är en mycket viktig grupp  i verksamheten. De ställer sin egen fritid till förfogande och utför ett oavlönat arbete, de tillför värdefull kunskap och erfarenhet från arbetslivet och har ofta specialintressen som ställs till verksamhetens förfogande. Till detta har de ett nätverk av vänner och bekanta som ofta blir delaktiga i verksamheten på ett eller annat sätt, antingen som kunder, gåvogivare eller framtida volontärer.

TA KONTAKT
Är du en av de många människor som känner en mening i att hjälpa och stödja andra och göra en meningsfull och konkret insats? Sök upp en butik nära dig och kontakta butikschefen. Det finns en uppgift för alla! Du kommer få introduktion och stöd för att hitta din plats i verksamheten, och många nya vänner!

GAMMALT BLIR SOM NYTT
Varje sak som skänks till någon av våra butiker får nytt liv! Den blir till glädje för kunden som handlar den samtidigt som den möjliggör arbetstillfällen i butiken och slutligen blir till nya möjligheter för människor här i Sverige och i andra delar av världen genom biståndspengar. Dessutom är det ett hållbart sätt att konsumera som skonar både människor och miljö.

HITTA DIN BUTIK
På våra butikers respektive hemsida hittar du inlämningstider, öppettider och kontaktuppgifter. Många butiker har också möjlighet att hämta större möbler och bohag hemma hos dig – ring och berätta vad du vill ha hjälp med!

UNDERLÄTTA FÖR VÅRA VOLONTÄRER
Allt som skänks ska vara helt och rent.
Lägg gärna ihop delar som hör ihop, till exempel tv och fjärrkontroll, kaffekopp och fat och så vidare.