Samuel vann PMU:s fototävling

Inför 50-årsjubiléet nästa år, har PMU haft en fototävling. Fina bidrag har skickats in från hela Sverige, varav en del från tidigare missionärer och PMU-medarbetare och andra från personer som under sina resor kommit i kontakt med projektarbetet runtom i världen.

En av bilderna kom från Samuel Svensson, 27 år. Han kommer från Olofström och är medlem i pingstförsamlingen där. År 2009-2010 var han ute som PMU-praktikant i Tanzania.

Hur känns det att vinna PMU:s fototävling, Samuel?

– Det känns jättekul att ha vunnit, jag har stor respekt för PMU och det arbete som PMU gör och har gjort. Ärligt talat så hade jag glömt bort att jag skickat in en bild, så det blev en väldig överraskning.

Berätta om bilden, vad betyder den för dig?

– Den är tagen i Handeni, Tanzania. Mannen på bilden är pastor Yohana, han är pastor i en liten förortsförsamling och en av ledarna i ett projekt som Pether och Anna-Carin Åstrand jobbade med när jag var praktikant för PMU.

– Det var ett projekt som verkligen gav “Power to the people”, makt åt folket. Pether och Anna-Carin lärde ut nya sätt att odla och att ta vara på den del av skörden som inte var ätbar och använda den som en form av gröngödsling. Bilden togs en fantastiskt vacker dag när vi var och hälsade på för att se hur det gick med projektgruppens gemensamma odling. Pastor Yohana visade oss runt.

Hur var det att vara ute som PMU-praktikant?

– Tiden i Tanzania var både fantastiskt bra och väldigt jobbig, jag fick ett helt nytt perspektiv på livet. Vad som är viktigt och verkligen betyder något blev tydligt för mig. Livet handlar om att leva i relation med Gud och människor, att dela livet på alla plan. Jag bär med mig det jag lärde mig om mig Gud, mig själv, Tanzania och språket, Swahili in i det jag gör idag.

– Jag studerar på ett kristet universitet i USA som heter BIOLA. Det är en utbildning med fokus på att jobba med mission i framtiden. Jag har snart avslutat min första av sex terminer.