Secondhand-kick-off inspirerade

Retro, höstens modefärger blandat med omvärldsberättelser – det var det som stod på schemat idag när PMU secondhand höll sin första kick-off. Först ut var Hässleholm där ett hundratal secondhand medarbetare från regionen hade samlats.

Nu har PMU secondhand dragit ingång sina årliga kick-offer. Ett hundratal volontärer och butiksarbetare från Karlskrona, Helsingborg och Hässleholm hade idag samlats i Hässleholms pingstkyrka för att lyssna till föreläsningar och låta sig inspireras. Dagen började med att retroexperten Jenny Von Platen berättade om värdet på gamla saker. Genom bilder fick deltagarna gissa vad olika föremål som dyker upp i butikerna kan kosta. Följt av Jennys föreläsning kom en presentation av höstens trender och färger, där lyssnarna fick tips på hur man kan bli bättre på kundbemötande och sälj. Under eftermiddagen var det dags för PMU:s kommunikationsavdelning att ta åhörarna ut i världen, där de fick höra om PMU:s arbete och möta människor i projekten. Under föreläsningen presenterades även PMU:s Barnens rätt-kampanj om Nepals flickor.

Kick-offerna är ett omtyckt inslag under hösten, där medarbetare från olika butiker får möjlighet att träffas. De kommer hållas under hela september och oktober i Vårgårda, Strängnäs, Umeå och Boden.

MATILDA HECTOR