SKOLPAKET

Varje år ger PMU ut ett Skolpaket som genom reportage, film och kreativa uttryck vill öka barns nyfikenhet på sin omvärld. Materialet ger barn konkreta redskap till att själva bli världsförbättrare på lokal såväl som global nivå. Skolpaketet riktar sig till barn i mellanstadieåldern och är populära i såväl skolor som i kyrkans barngrupper.

Ett skolpaket kostar 50 kr + porto och innehåller:

– 30 ex av tidningen Kompis (4 sidor)
– 1 affisch (barnkonventionen)
– 1 lärarhandledning (1 sida)
– Film för gratis nedladdning

2018 års skolpaket: Hälsa på hos Sydney, Mercy och Brian i Kenya

I Kenya är det ibland svårt att få vara barn. Speciellt om man inte har några föräldrar. Då händer det att man istället för att gå till skolan måste leta mat eller börja jobba. Det är både jobbigt och farligt.

I årets skolfilm får vi bland annat träffa Sydney, 6 år, som älskar att spela fotboll, men har svårt att vara med eftersom han sjuk. Han bor hemma hos sin mormor medan hans mamma har flyttat till stan för att leta jobb.
Vi träffar också Mercy som inte får så mycket tid över till läxor eftersom hon måste hämta vatten tio gånger om dagen. Ibland går hon och lägger sig utan att ha ätit någonting på hela dagen.
Genom barnrättsklubbar som startats får Mercy och de andra barnen lära sig om sina rättigheter och hjälpa varandra att säga ifrån när någonting är fel.

Beställ skolpaketet

Här beställer du vårt skolpaket