SKOLPAKET

Varje år ger PMU ut ett Skolpaket som genom reportage, film och kreativa uttryck vill öka barns nyfikenhet på sin omvärld. Materialet ger barn konkreta redskap till att själva bli världsförbättrare på lokal såväl som global nivå. Skolpaketet riktar sig till barn i mellanstadieåldern och är populära i såväl skolor som i kyrkans barngrupper.

OBS! Skolpaketet har tyvärr tagit slut, men det går att ladda ner allt material digitalt (längre ner på sidan). Stort tack till alla som har beställt!

Ett skolpaket kostar 50 kr + porto och innehåller:

– 30 ex av tidningen Kompis (4 sidor)
– 1 affisch (barnkonventionen)
– 1 lärarhandledning (1 sida)
– Film för gratis nedladdning

2020 års skolpaket: Hälsa på hemma hos Murhula i DR Kongo

Utdrag ur årets skolpaket:

Murhula är 12 år och bor i Demokratiska republiken Kongo. Här bor han utanför staden Bukavu med sin mamma och fyra syskon i ett litet trähus med jordgolv. Familjen har inte alltid bott där de bor nu. De blev tvungna att fly när det kom en grupp män med vapen och attackerade deras by. Kongo är ett land där det är väldigt oroligt. Det är inte i krig med något annat land, och det är inga grupper inom landet som krigar för att de tycker olika heller. Däremot finns det väldigt mycket värdefulla mineraler som man kan sälja dyrt till andra länder och som många vill tjäna pengar på. Och för att få kontrollen över mineralerna utsätter man de som bor i landet för hemska saker så att folk ska vara rädda och inte våga göra motstånd.
Murhulas mamma är ensamstående och jobbar hårt för att kunna betala Murhalas skolavgift.
Murhula vill verkligen gå i skolan, och språk, särskilt franska verb, är hans favoritämne.
– Jag pratar lite franska, lite engelska och swahili.
Och så mashe, mitt modersmål– fyra språk! säger han stolt.

 

Beställ skolpaketet

Här beställer du vårt skolpaket