Sök till praktikantprogrammet senast 1 mars

Hallå där, Nellie Thoms, PMU-praktikant i Tanzania, hos samarbetspartnern FPCT:

Hur är livet som PMU-praktikant?
– Spännande, utmanande, tålamodsprövande och alldeles, alldeles underbart! Jag är otroligt tacksam över att få komma till ett land som Tanzania. Ett land som till en början verkade så olikt Sverige som möjligt, men ju längre tiden går, desto fler likheter hittar jag. Även om vi gör allt på olika sätt så skrattar vi åt samma saker och upplever samma känslor. På skolan där jag är kan jag känna igen mig själv i många av eleverna och vi har väldigt roligt.

Vad får ni göra om dagarna?
– Vi följer eleverna till deras lektioner och får en bild av hur skolsystemet ser ut i Tanzania. Behöver en lärare assistans med något försöker vi hjälpa till. Det kan vara med att skriva in ett förhör på datorn eller stå vakt när eleverna skriver prov. Nu håller vi på med en undersökning av varför några elever presterar sämre och hur vi kan hjälpa dem.

Vad har gjort mest intryck på dig hittills?
– Att tron är med människorna i allt de gör. De prisar Gud när de hälsar, ber innan de åker ut med bilen och ber Gud välsigna maten innan de äter den. Att se hur många lever ut sin tro är väldigt inspirerande för mig och det smittar av sig.

Vad vill du säga till andra som funderar på att åka ut som PMU-praktikanter?
– GÖR DET! Jag har mött massa fantastiska människor och skulle inte byta ut den här upplevelsen mot något annat. Du har ingenting att förlora utan bara massor att vinna.

Sök praktikantplats hos PMU senast 1 mars 2015! Läs mer här.

Läs Nellies och Sandras blogg