Springer in pengar till Panzisjukhuset

Den 21 maj är det dags för årets Tjejmarathon. De senaste fyra åren har man sprungit in hundratusentals kronor till kvinnor som utsatts för sexuellt våld i DR Kongo. Pengarna har slussats via PMU till Panzisjukhuset och Maison Dorcas. I år hoppas man springa in 250 000 kronor.
– Vi gör det för att vi kan och vi ska! Det är så otroligt rörande och inspirerande att höra hur dessa kvinnor går igenom värre saker än man kan förstå och ändå i gemenskap och med hjälp från sjukhuset reser sig och tar ny kraft. Vi kan gå ihop och springa långt tillsammans och hämtar inspiration i det och agerar för en god sak samtidigt. Det känns viktigt, säger Ann-Sofie Forsmark, från den ideella föreningen Starstruck Unlimited som står bakom arrangemanget.

Tjejmarathon är ett så kallat terränglopp på fem mil och går av stapeln i Ursvik i Stockholm.
I år kommer alla löpare få bära en t-shirt med PMU-s kampanjslogan “To Congo with Love”. Även personal från PMU kommer delta i loppet.
– Det känns jätteroligt att få samarbeta med Tjejmarathon kring detta evenemang. Pengarna som samlas in är mycket välkomna, de behövs. Men framför allt så är det engagemang som de visar så otroligt värdefullt! säger Elisabeth Hammarberg, kommunikations- och insamlingschef på PMU.