SR sänder reportage från arbetet i Kongo

Nu har P4 Stockholm börjat sända inslag utifrån ett besök reporter Lasse Persson gjorde i DR Kongo i mars månad. Som en del i Världens barn-insamlingen reste han under en dryg veckas tid runt på landsbygden och mötte människor som får stöd genom PMU.

I veckan började Sveriges radio P4 Stockholm sända reportage från mötet med människorna i PMU:s nutritionsprojekt på landsbygden i Demokratiska Republiken Kongo. Tidigare i vår besökte reporter Lasse Persson och Världens Barn landet tillsammans med PMU för att skildra arbetet bland undernärda barn i ett nutritionsprojekt som stöds av Radiohjälpen.

Under onsdagen var Maria Bard, Kongo-kunnig på PMU, med i morgonprogrammet och berättade om säkerhetsläget och spänningarna i landet. PMU:s regionkoordinator Emelie Litsgård blev också intervjuad om hur det är att leva i ett land där våld och strider är en vardag. Idag intervjuades Dr Nenne Rukunghu från Panzisjukhuset i Bukavu om det sexuella våldet. Inslag kommer att sändas på P4 kanalerna fram tills Världens barn-galan i oktober.

Här kan du höra de inslag som hittills sänts:

Läkare i Kongo: Allt fler små barn våldtas

Maria har vant sig vid farorna i Kongo

Hjälparbetare utsatta för stora risker

Hit gick dina pengar

Världens barns projekt i Kongo hjälper familjer till en ljusare framtid

Världens barns projekt i Kongo hjälper familjer att skapa en ljusare framtid

Matilda Hector