Start för årets millenniedagar i Huddinge

Södertörnskyrkans second hand på Patron Pehrs väg 5 i Huddinge, slår upp portarna klockan tio varje lördag. Och i morgon blir det millenniedag. Det innebär att kommunikatörer från PMU kommer att finnas på plats för samtal under dagen. Bland annat berättar vi om hur könsstympning drabbar unga massajflickor i Kenya, och vad PMU gör för att skapa förändring. Det blir också ballonger och godis till barnen, och så tipspromenad för den som vill.

– Detta är ett viktigt sätt både att stärka vår relation med butikernas personal och höja kunskapen om PMU och om bistånd hos allmänheten, säger Helen Ajdert Erlandsson, kommunikatör hos PMU. De enkätundersökningar vi gör i samband med dessa satsningar visar att många kunder har lärt sig mer bland annat om millenniemålen, genom besöken i butikerna.

Efter Huddinge hör butikerna i Nora och Örnsköldsvik till dem som är på gång för millenniedagar detta år. Förra året hölls dessa event i sju PMU-anslutna second hand-butiker och totalt 232 kunder gick tipspromenaden. Av dem svarade 57 stycken (27 procent) att de kände till millenniemålen före tipsrundan, och 155 (73 procent) att de inte gjorde det.

Efteråt tyckte 91 procent av de svarande att de fått mer kunskap om de mål som satts upp av FN för att minska fattigdomen i världen.

Läs mer om Södertörnskyrkans second hand här

Läs mer om vårkampanjen “Böcker är vassare än rakblad” här

Läs mer om millenniemålen här

_____________________________________

Rätten att få vara flicka gäller inte alla – så här kan du skapa förändring:

Ge en gåva via vårt gåvoformulär.
Sätt in en gåva på PG 90 00 50-6, märk gåvan “FLICKA”.
SMS:a FLICKA100 till 72980 så skänker du 100SEK till arbetet. SMS:a FLICKA200 för att skänka 200SEK.