Stort gehör för Barnens rätt

PMU:s höst- och julkampanj fick stort gehör runtom i landet. Barns behov av trygghet lyftes särskilt, med fokus på Sri Lanka där många barn lever i utsatthet. Församlingar från norr till söder har anordnat olika evenemang för att samla in pengar till arbetet för barn. Hittills har cirka 3,6 miljoner kronor inbringats.

I samarbete med pingstförsamlingar i tretton olika städer hölls en julturné med Dynamic Vocal och till Pingstkyrkan i Lycksele kom närmare 400 personer för att lyssna till a capellagruppen.

– Konserten blev väldigt lyckad, med ett bra och genomtänkt program av Dynamic Vocal och antalet besökare var över förväntan, berättar pastor Jörgen Fahlstedt . Framför allt hade vi glädjen att se väldigt många som aldrig tidigare varit i kyrkan.

Pingstförsamlingen i Bollnäs anordnade den 17 november Barnens dag med allt från fiskdamm, lotteri, barnklädesloppis, korv och fika, till ansiktsmålning.

– Vi hade också en öppen scen där barnen fick uppträda till sina favoritlåtar på Spotify, berättar pastor Samuel Wennstig. Det kändes bra att göra något tillsammans med vår egen organisation PMU, och föräldrarna var positiva till att pengarna går till ett seriöst arbete för barn.

Den tredje advent höll församlingen också en julkonsert i fullsatt lokal, där man bland annat visade PMU:s film och Fridsros arbete i Sri Lanka.

– Engagemanget i Barnens rätt är något vi vill spinna vidare på. Dels känns det viktigt att göra en insats för barn i världen och sedan är det också ett bra sätt för församlingen att få kontakt med nya människor, säger Samuel Wennstig.

En annan församling som satsade stort för Barnens rätt var Pingstkyrkan i Boden. Tre julkonserter som fick namnet “Glittrande julkort” hölls till förmån för barn i Sri Lanka. Konserterna hölls i samarbete med kommunen och körerna Glädjeton och Miniton medverkade.

Fotnot: Julturnén med Dynamic Vocal hölls i samarbete med pingstförsamlingarna i Norrköping, Botkyrka, Piteå, Lycksele, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Kalmar, Hässleholm, Lidköping, Vetlanda, Huskvarna och Vårgårda.

Läs mer om Barnens rätt 2012 och ge en gåva här