Succé för ny second hand i Hässleholm

Den nya butiken är 700 kvadratmeter stor och drivs tillsammans med PMU InterLife. Efter en kort invigningsceremoi där kommunalrådet Urban Widmark, församlingens ordförande Tomas Olsson och Daniel Bergh, som arbetar som second hand-konsulent för PMU InterLife, medverkade, så drog försäljningen igång. Besökarrekord blev det direkt.

-Så här mycket folk hade vi aldrig trott skulle komma, sa butiksföreståndaren Åse-Marie Gardebrand till tidningen Kristianstadsbladet.

Redan innan butiken öppnade hade man bestämt sig för att skänka 50 000 till jordbävningsoffren i Haiti.
Pingstkyrkans tidigare butik låg på Tredje Avenyen, men har nu alltså flyttat till Finjagatan, där det också finns gott om parkeringsplatser. Butiken har varit stängd under en månad och av de långa köerna utanför trots den stränga kylan verkade den mycket efterlängtad.

Idén att flytta verksamheten kom på tal i höstas då man insåg att antingen måste man lägga ner eller satsa. Och en satsning, blev det alltså, som nu resulterat i en stor ändamålsenligt butik. Daniel Bergh från PMU InterLife har hjälpt till med att rita upp butiken för bästa exponering av utbud. Butiken är den fyrtionde  i Sverige som drivs i samarbete med PMU InterLife.  

Daniel Bergh var nöjd efter nypremiären i Hässleholm.
-Det är roligt när allt slit och jobb belönar sig med en god försäljning och med mycket kunder, säger han.