Svår torka i Kenya: PMU startar insamling

Efter att kyrkorna i området gjort ett upprop till PMU:s samarbetspartner FPFK, (Free Pentecostal Fellowship of Kenya), planeras nu för en förlängning av den tidigare insatsen i Kinango, sydväst om Mombasa. PMU startar också en insamling.

Redan 2011 slogs Afrikas Horn av mycket svår torka och livsmedelsbrist, och i Kenya drabbades minst 3,6 miljoner människor av svält. Medan skördarna i vissa områden blev bättre 2012, fortsätter andra samhällen att lida av torka och matbrist.

– Situationen är fortsatt akut för befolkningen i Kinango och den väntas behöva stöd i flera månader framåt, säger Lennart Nolvall, programhandläggare för PMU:s humanitära insatser.

I insatsen i Kinango-distriktet som startade i januari, ingick distribution av majs, bönor och olja till totalt 600 hushåll, eller 3600 personer, och nutritionsstöd till 900 undernärda barn. Vidare har insatsen innefattat utbildning av 40 personer från målområdet i hur man kan minska risken för att drabbas av katastrofer i framtiden. Genom att lära sig nya jordbruksmetoder, har beredskapen inför nya torkkatastorfer höjts och 300 hushåll har fått utsäde inför kommande odlingssäsong.

Förlängningen av insatsen innebär att PMU ger fortsatt stöd med mat till de 600 familjerna och nutritionsstöd till de 900 undernärda barnen.

För att ge en gåva gå in här och välj ändamålet “Torka Afrika”

eller sms:a TORKA till 72 980 om du vill ge 50 kr, eller TORKA100 om du vill ge 100 kr.