SYRIEN

– akut insamling till rehabilitering av hälsokliniker

Länder stänger sina gränser och i Sverige förbjuds stora sammankomster för att förhindra spridningen av coronaviruset covid-19. Men krigsdrabbade internflyktingar i Syrien har inget annat val än att leva nära inpå varandra.
PMU är nu med och rehabiliterar hälsokliniker som skadats i kriget för att bland annat minska risken att smittsamma sjukdomar sprids  och ge tillgång till hälso- och sjukvård.

Tack för ditt stöd!

NÖDEN ÄR AKUT
En humanitär katastrof utspelar sig i Syrien. Över 11 miljoner människor är i behov av akut stöd för att överleva. 4,7 miljoner av dem är barn.

Enligt OCHA som är FN:s organ för samordning av humanitära insatser, så pågår den största massflykten i de nordvästra delarna av landet sedan inbördeskriget bröt ut för nio år sedan.

Medan vi i Sverige har en fungerande sjukvård där man kan gå och testa sig för corona-viruset covid-19, så har människorna i stora delar av Syrien nästan ingen möjlighet att söka vård. Om smittsamma sjukdomar får spridning där så kan det få katastrofala följder.

VI MÖJLIGGÖR SJUKVÅRD
Genom vår partner på plats går PMU nu in med humanitärt stöd som fokuserar på att rehabilitera hälsokliniker som skadats i kriget.
– Vi är med och rehabiliterar hälsokliniker, utrustar dem med material och möjliggör för personal att börja arbeta igen så att utsatta syrier kan få tillgång till hälso- och sjukvård. Denna insats är extra viktig nu när covid-19 sprider sig även i områden där människor har mindre motståndskraft och begränsade resurser, säger Madeleine Álvarez Ahlgren, humanitär koordinator på PMU.
Tack för att du i dessa prövande tider tänker på din nästa! Din gåva gör verklig skillnad för verkliga människor.

  • Ge en gåva i gåvoformuläret nedan eller sätt in en gåva via PG 90 00 50-6 eller swisha till 90 00 506. Märk din gåva med “Syrien”.
  • Köp ett gåvobevis i vår gåvoshop och skicka till någon du håller kär.
  • Informera dina vänner och bekanta om situationen i de syriska flyktinglägren.
  • Följ och dela vårt arbete på sociala medier.
    Instagram:PMUinterlife
    Facebook: PMUfb
 

VAR MED I KAMPEN FÖR DE MEST UTSATTA

Ge en gåva

Engångsgåva
Bli månadsgivare
Ge som företag

ANDRA SÄTT ATT GE

Plusgiro
900050-6
Märk din gåva “Syrien”

swish
Skicka din gåva till 9000506, märk gåvan “Syrien”.

Besök vår shop och köp en gåva som förändrar liv!