Timbuktu i PMU:s nya kampanjfilm för DR Kongos kvinnor

Jason “Timbuktu” Diakité är tillbaka med PMU i DR Kongo. Han
besöker musikterapiprojektet Make Music Matter (Panzi Foundation) på transitboendet och kvinnocentret Maison Dorcas för att spela in några låtar tillsammans med de boende. Hit kommer de som utsatts för sexuellt våld för att bland annat få hjälp att bearbeta sina trauman. Genom musiken öppnar de upp sig och börjar prata om övergreppen – musiken blir ett sätt att läka såren.
Sandra är en av de unga kvinnor som våldtagits men hittat modet och styrkan att våga drömma igen.
– Trots att jag har gått igenom svåra saker och trots att jag inte lyckades uppnå mina drömmar så hoppas jag att jag kommer att förverkliga mina nya drömmar.
– De absolut starkaste möten jag haft med människor, har jag haft med överlevarna av sexuellt våld i DR Kongo, säger Jason Diakité.

Filmen “Jag har också en dröm” är gjord av Simon Klose och PMU, i samarbete med Panzi Foundation, som en del i PMU:s vårkampanj Mod att drömma nya drömmar som lanseras den 8 mars.