Timbuktu möter Denis Mukwege i Filadelfiakyrkan

I december kommer gynekologen och överläkaren från Panzisjukhuset i Bukavu, Denis Mukwege till Stockholm för några dagars besök. En av höjdpunkterna under veckan är en samtalskväll den 8 december klockan 18 i Filadelfiakyrkan. Där möter Denis Mukwege, artisten Timbuktu och kirurgen och före detta DR Kongomissionären Svein Haugstvedt i ett samtal om deras engagemang för arbetet i DR Kongo. Det kommer bli en kväll där vi får höra om drivkrafter och motivation och själva inspireras till storverk. Att göra gott och välja försoning istället för att drivas av konfliktens särbehandling. Kvällen inleds med att Denis Mukwege får berätta om sitt arbete.
Moderator för kvällen är Marika Griehsel som är före detta Afrikakorrespondent för SVT och som har gjort flera dokumentärfilmer om DR Kongo.
Det kommer också finnas tillfälle att få den nyutgivna boken “Denis Mukwege Ä En levnadsberättelse”, signerad av både författaren Berthil Åkerlund och Denis Mukwege själv.

Om Denis Mukwege:
Denis Mukwege har blivit världsberömd för sitt arbete med att hjälpa kvinnor som utsatts för sexuellt våld och har bland annat talat om detta inför FN:s generalförsamling. Han har också fått motta flera priser för sitt arbete som t.ex. Olof Palme priset och senast i år, Right Livelihood-priset. Han betalar ett högt pris för sitt engagemang och senast förra hösten utsattes han för ett mordförsök, men fortsätter ändå sitt arbete på Panzisjukhuset. I höst kom hans självbiografi ut, “Denis Mukwege Ä En levnadsberättelse”, skriven av författaren Berthil Åkerlund.