Unga erbjuds praktik utomlands

Hösten 2016 kan ungdomar aktiva i en pingstförsamling få resa till Sierra Leone, Burkina Faso, DR Kongo, Tanzania, Kenya eller Bangladesh för en period av utlandspraktik.
– Det är en fantastisk möjlighet att få egen erfarenhet av utvecklingsarbete och att få betyda något för andra människor. Du kommer också själv att växa och utvecklas under perioden, säger Annelie Lennartsson, ansvarig för PMU:s praktikanter.
Praktikprogramet är mer generöst än många liknande program och ingen sökande exkluderas på grund av ekonomiska begränsningar.
– Det mesta ingår i paketet. Resan dit, uppehälle, mat, förberedelsekurs på PMU och på SIDA.
Det enda som krävs är att man har en pingstförsamling i ryggen som man kan bli rekommenderad av och som kan stötta praktikanten under utlandsperioden, som varar i fem till åtta månader.
Den som söker får själv önska land, men det finns inga garantier för att man får komma till just det landet. Viktigt att också veta är att säkerhetsläget kan förändras i valda länder och att åtgärder kommer vidtas utifrån det.
– PMU bedömer säkerheten kring utvalda praktikplatser och kommer göra förändringar om vi bedömer det nödvändigt, säger Annelie.

Sista anmälningsdag för intresserade är 1 april.

Läs mer om hur man ansöker här.