Unga kristna gör klimatkonsert

På lördag hålls en klimatkonsert i Filadelfiakyrkan i Stockholm, med gästartister som Blenda, Terese Fredenwall och FRÖ. PMU kommer finnas med och berätta om hur vi jobbar med klimatfrågan i våra projekt runtom i världen samt inom secondhand.

Klimatförändringar och andra miljöproblem blir allt mer akuta. Både människor och djur lider. Trots detta upplever många kristna att kyrkan är alltför tyst i frågan. Johannes Widlund, ordförande i den kristna miljöorganisationen God Jord, och Miranda Holgersson, frilansande musiker, brinner för klimatfrågan. Tillsammans ordnar de en konsert för klimatet i Filadelfiakyrkan i Stockholm den 25 maj.
– Vi vill väcka och inspirera kyrkan till att bli goda förvaltare av skapelsen, säger Johannes Widlund.
– Många unga kristna tycker att det här är en så viktig fråga, och förstår inte varför det inte görs och pratas mer om det i kyrkan, säger Miranda Holgersson.
Målet med konserten är att visa att kyrkan har de verktyg som behövs för att bidra till ett bättre klimat.
– Kyrkan borde vara med och leda arbetet med att minska miljöproblem, anser Johannes Widlund.

Kvällen bjuder på sång, musik och dans. Gästartister som Terese Fredenwall, Blenda och FRÖ kommer att spela under kvällen.
– Jag är född och uppvuxen i en del av landet där naturen ständigt är väldigt nära. Den är människors liv och försörjning, och källa till både föda och frid. Det är också en plats där klimatförändringarna snabbt visar sig på påtagliga sätt. Jag vill vara med för att jag värnar om Norrland – i synnerhet Samernas fortlevnad – och om de delar av världen där människor drabbas hårdast fast de bidragit minst till den här krisen, säger Paulina Fröling som går under artistnamnet FRÖ.

PMU kommer att synas både i monter och uppe på scenen och berätta om arbetet med secondhand-verksamheten i Sverige och miljöprojekten ute i världen.

Program
17:00-18:00 Mingel och chans att få information i montrar.
18:00-19:30 Konsert!
19:30-20:30 Efterhäng och möjlighet att engagera sig.

MATILDA NYAMAI