Tillsammans för Världens Barn

Undernärda barn i Kongo, barn utan möjlighet att gå i skola i Bangladesh eller övergivna funktionsnedsatta barn i Mellanasien är alla barn som vi har eller har haft möjlighet att förändra framtiden för tack vare insatser vi gör med stöd från Världens Barn!

Världens Barn är ett unikt samarbete mellan Radiohjälpen, SVT, Sveriges Radio P4 och 14 biståndsorganisationer där vi är stolta och glada över att vara en av dessa.

I år firar Världens Barn 20 år och det kommer självklart uppmärksammas i den direktsända insamlingsgalan på SVT den 6e oktober kl. 20.00. Vad gick pengarna till, hur har barns liv förändrats och vad hände sen, allt det kommer vi få ta del av under galan. Dessutom kommer några av Sveriges mest kända artister och programledare att uppträda och medverka. Detta kommer bli en riktig festkväll som du inte vill missa!

Årets stora insamlingsdagar är 30 september och 7 oktober, även om kampanjen pågår hela året. Hur du kan vara med som enskild, kyrka eller förening och bidra på olika sätt hittar du på www.varldensbarn.se.

OM NUTRITIONEN

DR Kongo är ett av världens rikaste länder, sett till naturtillgångar, men med en av världens fattigaste befolkningar. Rebellgrupper som rör sig i skogarna gör att människor inte vågar bruka jorden. Många flyr från sina hem på grund av oro och konflikter. De söker sig till tätorter, men där får de ofta problem med att försörja sig. Utan kunskap, redskap, utsäde och mark har de svårt att odla sin mat själva. För att undsätta svårt undernärda barn stödjer vi tillsammans med Världens Barn ett antal nutritionscenter runt om i regionen.
Det handlar om utdelning av näringsrik kost till barn och ammande kvinnor och medicinsk vård till dem som behöver. Genom projektet får många svårt undernärda barn och ammande kvinnor extra näringstillskott. I anslutning till detta gör vi även långsiktiga insatser för att säkra matförsörjningen i framtiden.

Skicka kärlek till Världens Barn