X-shape Fitness stöttar fredsarbetet i Kenya

EMS-gymmet X-shape Fitness söttar kvinnornas kamp för fred i Turkanaregionen. Genom ett samarbete med PMU går en del av intäkterna från provträningar till vårkampanjen.

Den 8 mars på internationella kvinnodagen drog PMU:s vårkampanj ”Fredsagent 1325 – utan kvinnan ingen fred”, igång. Genom kampanjen stödjer PMU ett fredsarbete mellan folkgrupperna turkana och pokot i norra Kenya där kvinnorna har en avgörande roll.
Samtidigt som kampanjen började, ingick X-shape Fitness ett samarbete med PMU. De skänker 10 procent av intäkterna från provträningar under perioden 8 maj fram tills morsdag till kampanjen.
– Vi vill stötta detta projekt eftersom det faller inom ramarna för våra värderingar, en av våra viktigaste punkter är att vi vill stärka människor att göra världen till en bättre plats för alla – oavsett kön, etnicitet och bakgrund, säger Linda Sandkvist, styrelseordförande och delägare X-shape Fitness i ett pressmeddelande.
Kunden väljer själv om den vill bidra.
– Vid bokning uppger kunderna bara ”Fredsagent” i fältets noteringar, så ser vi till att pengarna kommer till projektet, säger Linda Sandkvist.

X-shape Fitness ligger i Vasastan i Stockholm.

Läs här för mer info.

Matilda hector