Din gåva ger Yanjen frihet från hushållsslaveri

”Det tar en dag för mig att gå från min hemby Serok, till Mangri där jag går i skolan. Innan jag flyttade till elevhemmet här i Mangri så bodde jag hos en familj. Men de tvingade mig att jobba. Jag vaknade tidigt varje morgon för att koka te och laga mat, och på kvällen efter skolan fortsatte jag göra hushållsarbete. Först när de hade somnat fick jag tid att göra mina läxor. Det var väldigt tufft för mig.
Jag kom till elevhemmet för två år sedan. Mina föräldrar flyttade mig hit för att de ville att jag skulle få en bättre framtid och ett lyckligare liv. Här behöver jag bara laga min egen mat. Det bästa med att bo här är att jag har gott om tid till att plugga. Det gör stor skillnad för mig. Här har jag också fått lära mig disciplin.
Om jag klarar av skolan tror jag att mina föräldrar kommer skicka mig till universitetet. I framtiden drömmer jag om att jobba som barnmorska.”

Ingen flicka ska behöva bli utnyttjad för att kunna gå i skolan, men Yanjen är tyvärr inte ensam. De nepalesiska flickorna har en utsatt position i samhället och löper stor risk att bli utnyttjade på olika sätt. Idag får Yanjen, tack vare ett PMU-finansierat projekt, bo på ett elevhem tillsammans med andra flickor. Hon drömmer om att få studera vidare på universitetet.

196 länder har skrivit under barnkonventionen. Vi vill hjälpa världen att hålla vad den lovat världens barn. Var med och ta ansvar – tillsammans ger vi barnen den framtid de har rätt till.

Stöd arbetet för barns rättigheter Ge som företag

Ge en gåva

Engångsgåva
Bli månadsgivare
Ge som företag
Skicka din gåva till 9000506,
märk gåvan BARNENS RÄTT.
Handla i vår gåvoshop!
Ge bort ett gåvobevis som gör skillnad.