• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Lediga tjänster

Ansök nu! Häng med på uppdrag till Sydsudan!

Har du kunskap och erfarenhet av gjutning, murning, grävning, konstruktion eller bara är en ”fixare”, då är du en av dem vi söker!

 

Vi behöver dig som:

 

 

Vad ska vi göra?
I början på 2024 påbörjar PMU, tillsammans med vår lokala partner Across och Pingstförsamlingarna i Jönköping och Lund den andra fasen i arbetet med att trygga vattenförsörjningen för invånarna i Kapoeta East, Sydsudan. Tanken är att en grupp svenskar tillsammans med lokalbefolkningen ska gräva en hafir, en birkat och gjuta sanddammar. Klicka här och läs mer om det planerade arbetet i en tidigare rapport genomförd av PMU och Sweco under våren 2023.

 

Området i Kapoeta East är mycket svårtillgängligt vilket gör att du kommer flyga med mindre flygplan, åka på mycket dåliga vägar och gå långa sträckor.

 

Vem kan åka med?
Vi söker dig som har erfarenhet av byggnation och konstruktion. Gärna med kunskap om hållfastighetslära. Eller, så är du en person som kan lösa problem och hitta lösningar på problem då det inte finns saker att köpa på plats. Du är självgående men har samtidigt förmåga att lyssna in andra. Eftersom du kommer att arbeta över kulturgränser är det viktigt att du förstår att det ”svenska sättet” inte alltid är det bästa.

 

Kostnad och ansökan

Du kommer behöva samla ihop pengar själv till din resa (flyg, försäkring, uppehälle). Antingen från din församling eller från vänner, eller på din egen bekostnad. Ungefärlig totalkostnad beräknas till 20 000-25 000 SEK.

 

Vid hemkomst ser vi gärna att du delar med dig av dina nya erfarenheter. Vi önskar att du vid två samlingar berättar om arbetet och vad du och PMU har gjort och varit med om i Sydsudan.

 

Ansök senast 12 november 2023. Skicka frågor och/eller ansökan till PMU:s regionchef Malin Canslätt på malin.canslatt@pmu.se märk din ansökan ”Uppdrag Sydsudan”.