Lediga tjänster

PMU arbetar med cirka 160 projekt i ungefär 35 länder och är en av Sveriges större biståndsorganisationer. Vad kul att du är intresserad av att jobba med oss!

Tillsammans förändrar vi världen!

Tematisk rådgivare för jämställdhet, PMU:s huvudkontor

Jämställdhet är en av PMU:s huvudprioriteringar. Som tematisk rådgivare för jämställdhet leder du ett jämställdhetsprojekt som fungerar som en plattform för lärande inom PMUs nätverk av utvecklingsaktörer. Syftet med projektet är att bidra till lokala samarbetspartners pågående jämställdhetsarbete stärks och vidareutvecklas men även att PMU ökar sin kapacitet inom området. Tjänsten är placerad i Alvik vid PMUs huvudkontor men tjänsten inkluderar också resor i internationell miljö.

Tidsperiod: Föräldravikariat, ca 12 månader med start i februari/mars 2019, eller enligt överenskommelse. Anställningen är på 100 procent.

Sista ansökningsdag: Tisdag 8 januari 2019

Arbetsuppgifter:
– Projektleda PMUs jämställdhetsprojekt, d v s administrera projektet, säkerställa att verksamheten löper enligt plan samt löpande ansvara för resultatrapporteringen av projektet.
– Bidra till ett ökat lärande mellan PMU-finansierade lokala utvecklingsprojekt med jämställdhetskomponenter.
– Inom ramen för projektet ta initiativ och utveckla PMUs jämställdhetsarbete, vilket relaterar till både projektet och PMUs övriga verksamhet.
– Finnas med i relevanta nätverk/forum och säkerställa att PMU har uppdaterad kapacitet för att kunna bedriva ett relevant  jämställdhetsarbete.
– Vara ett stöd i beredningen av kommande lokala jämställdhetsprojekt.
– Leda framtagandet av de material som kommer att användas inom ramen för projektet.
– Bidra till PMUs personals lärande, både sverigebaserad och vid fältkontor.
– Bidra till PMUs fortsatta process med jämställdhetsintegrering.
– Leda en referensgrupp med representanter från partner som är kopplad till projektet.

Kvalifikationer och meriter: För tjänsten krävs relevant akademisk utbildning och/eller erfarenhet av liknande arbete. God analytisk förmåga samt god förmåga att kommunicera på svenska samt engelska i tal och skrift, kunskaper i franska är meriterande.

Dokumenterad erfarenhet av projektledning, pedagogiskt arbete och jämställdhetsarbete är meriterande. Erfarenhet av svenskt utvecklingssamarbete med Sida-stöd, och/eller arbete inom organisationer/folkrörelser samt teologisk utbildning är också meriterande. Vi förutsätter att du som söker delar grundläggande kristna värderingar.

För mer information om tjänsten: kontakta Mikael Jägerskog, mikael.jagerskog@pmu.se alt 08-608 96 00. Skicka din ansökan inklusive CV och personligt brev till mikael.jagerskog@pmu.se eller till postadress: Att: Mikael Jägerskog, PMU, Box 151 44, 167 15 Bromma.

PMU är de svenska pingstförsamlingarnas organisation för utvecklingssamarbete och humanitärt bistånd. PMU bedriver ett omfattande kommunikations-, utvecklings- och humanitärt arbete med stöd från främst Sida och ECHO och stöder lokala samarbetskyrkor och biståndsorganisationer i ett drygt 30-tal länder. PMU är en dynamisk folkrörelseorganisation med målsättning att skapa kreativa miljöer för lärande. Som medarbetare erbjuds du att arbeta i team och delta i ett spännande och mångfasetterat utvecklingssamarbete med lokala samarbetsorganisationer och kyrkor.

Ansökan bifogad

Föreståndare sökes till vår Second-Hand butik Gåvan i Visby

Gåvan är ett samarbetsprojekt mellan Pingstförsamlingen i Visby och PMU. Gåvan har funnits i sin nuvarande form sedan 2014. Vår föreståndare går nu i pension.

Vi söker Dig som vill vara med i den fortsatta utvecklingsprocessen där vi nu står inför nya utmaningar.
Butikens medarbetare består av volontärer, anställda med olika sorters anställningar, samt även medarbetare ifrån region/kommun och frivård.
Vi söker dig som är en affärsdriven ledare med ansvar för butikens funktion och utveckling, är butikens ansikte utåt med kontakter med såväl givare, kunder och samarbetspartners.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, att du är strukturerad och tydlig i din ledarroll och gillar högt tempo.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med sex månaders provanställning.

Tillträdesdag efter överenskommelse.

Vi vill att Du som söker ska….

  • vara flexibel och tar ansvar för helheten, leda och utveckla.
  • ha erfarenhet av att leda människor/personal, och kunna ta budgetansvar.
  • kunna ta egna initiativ, men även se medarbetarnas utvecklingsmöjligheter.
  • ha förmåga att arbeta med olika sorters människor och se deras behov.
  • dela våra kristna värderingar.
  • inneha B-körkort.

Erfarenhet från liknande verksamhet är meriterande.

Vill Du veta mer?
Ring: Inge Bäckström 0498-262292 alt. 0708-603 201

e-post: inge.backstrom@telia.com

Ansökan med CV och personligt brev sändes till:

Gåvan-Pingstkyrkan i Visby, Jungfrustig 1, 621 38 Visby

Välkommen med din ansökan senast den 25 januari 2019.

Kom och jobba med oss!