Lediga tjänster

PMU arbetar med drygt 170 projekt i ett trettiotal  länder och är en av Sveriges större biståndsorganisationer. Vad kul att du är intresserad av att jobba med oss!

Tillsammans förändrar vi världen!

PMU Praktikantprogram 2021-2022

Nu erbjuder vi dig som är 20 år och uppåt att tillsammans med en rekommenderande församling ansöka om praktik utomlands under minst 4 månader. Vi ser helst (gärna) att du är färdig med din utbildning och kanske även arbetat några år eller har påbörjat en utbildning inom relevant område så som, globala/internationella studier, mänskliga rättigheter, statsvetenskap eller liknade. Eller att du har stort intresse för dessa frågor för att senare påbörja liknande studier.
Syftet med praktikantprogrammet är att ge dig med intresse för globala frågor en möjlighet att göra en praktisk insats i något av de länder PMU är med och arbetar i.

Länder som är aktuella att åka till för praktik hösten 2021 är Filippinerna, Kenya och Palestina. I ansökan kan du ange den ordning på länderna du önskar åka till. Du får sedan ett erbjudande till den plats vi tror passar för just dig.

Som praktikantprogram lägger vi större fokus på ditt lärande än på din insats. Men målsättningen är förstås att alla praktikanter ska ha meningsfulla uppgifter i nära samarbete med en lokal handledare hos PMU:s samarbetsorganisation i landet. Dessa värdorganisationer har på förhand definierat mer eller mindre specifikt vilken typ av arbetsuppgifter de har att erbjuda praktikanter. Praktikperiodens exakta utformande faller ofta på plats först efter praktikantens ankomst.
Under utlandsvistelsen är alla praktikanter underställda en aktuell värdorganisation och handledare.

För att ansöka fyller du i ansökningsblanketten och skickar in det tillsammans med rekommendationsbrev från din församling.
För att komma till blanketterna samt hitta mer information, gå in på: http://pingstpraktikant.se/dt/

Vid frågor eller funderingar kontakta praktikanthandläggare Sara Jakobsson via e-post sara.jakobsson@pmu.se eller via telefon 076-536 96 29.

Reservation för att förändringar kan komma att ske när det kommer till land och praktik beroende på utvecklingen av covid-19.

Välkommen med din ansökan senast 16 maj.

Regionkoordinator för vårt arbete i Asien (vikariat), PMU:s huvudkontor

PMU är de svenska pingstförsamlingarnas organisation för utvecklingssamarbete och humanitärt bistånd. PMU bedriver ett omfattande kommunikations-, utvecklings- och humanitärt arbete med stöd från främst Sida men även från andra givare, bl a Radiohjälpen och stöder lokala samarbetskyrkor och biståndsorganisationer i ett drygt 30-tal länder. PMU är en dynamisk folkrörelseorganisation med målsättning att skapa kreativa miljöer för lärande och utveckling. Som medarbetare erbjuds du att arbeta i ett team av engagerade medarbetare och delta med dina kunskaper i ett spännande och mångfasetterat utvecklingssamarbete för en bättre värld.

Nu söker vi en vikarierande regionkoordinator för Asien, 80 %, ca 12 månader.

Planerat tillträde: Juni 2021 eller enligt överenskommelse.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Handlägga PMU:s insatser i Asien, dvs. beredning, administration, uppföljning och resultatrapportering av program och projekt.
 • Stödja regionledaren för Asien i övergripande verksamhetsplanering i samarbete med PMU:s lokala partner i regionen.
 • Hantera/administrera projektrelaterad dokumentation/information i PMU:s databas.
 • Stödja PMU:s lokala samarbetspartner genom dialog och kapacitetsstärkande åtgärder, samt delta i avtals- och systemrevisioner av partner.
 • Bistå PMU:s kommunikationsavdelning med insamling av information och material från våra samarbetsländer, samt delta i PMU:s interna processer.

Kvalifikationer och meriter:
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och/eller erfarenhet av liknande arbete. God förmåga att hantera interkulturella relationer är av stor vikt, och du behöver också vara en duktig skribent med mycket god förmåga att kommunicera främst på engelska och gärna också på svenska. Tidigare erfarenhet av arbete inom civilsamhällesorganisationer och/eller internationellt utvecklingssamarbete i Sverige eller utlandet är meriterande. För att lyckas i tjänsten bör du vara strukturerad och noggrann samt ha lätt att arbeta självständigt och med andra. Vidare är du flexibel och har förmåga att arbeta med många olika uppgifter samtidigt. På grund av Corona-pandemin jobbar vi för närvarande hemifrån och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Inga resor ingår i tjänsten i dagsläget.

Vi förutsätter att du som söker delar grundläggande kristna värderingar.

För mer information om tjänsten:
Dag Bohlin, arbetsledare programverksamheten, telefon 08-608 96 06, dag.bohlin@pmu.se
Anna Maria Drew, regionledare Asien, telefon 08-608 96 48, anna.maria.drew@pmu.se

Skicka din ansökan inklusive CV och personligt brev till dag.bohlin@pmu.se, eller till postadress:
PMU, Att: Dag Bohlin, Box 15144, 167 15 Bromma, senast 30 april 2021.

Tematisk rådgivare för jämställdhet (vikariat), PMU:s huvudkontor

Jämställdhet är en av PMU:s huvudprioriteringar. Som tematisk rådgivare för jämställdhet leder och utvecklar du PMU:s kapacitetsstärkande arbete inom jämställdhet. Tjänsten är placerad inom ramen för ett globalt program som fokuserar på de tematiska områdena jämställdhet, fred och miljö samt kopplingarna däremellan. Programmet syftar bland annat till att bidra till att lokala samarbetspartners pågående jämställdhetsarbete stärks och vidareutvecklas men även att PMU ökar sin kapacitet inom området. Inom ramen för tjänsten sker ett nära samarbete med andra tematiska rådgivare inom programmet. Tjänsten är placerad i Alvik vid PMU:s huvudkontor men tjänsten inkluderar också resor i internationell miljö.

Tidsperiod: Föräldravikariat, ca 10 månader med start maj/juni 2021, eller enligt
överenskommelse. Anställningen är på 100 procent.

Sista ansökningsdag:  Fredag 2 april 2021, ansökningar behandlas löpande

Arbetsuppgifter:
– Utveckla jämställdhetskomponenten i det globala programmet, d v s administrera och handlägga projektet, säkerställa att verksamheten löper enligt plan samt löpande ansvara för resultatrapporteringen av temat.

– Facilitera samlingar och hålla i utbildningstillfällen.

– Vara rådgivare till lokala partner, personal och ledningsgrupp.

– Bidra till ett ökat lärande mellan PMU-finansierade lokala utvecklingsprojekt med jämställdhetskomponenter.

– Inom ramen för programmet ta initiativ och utveckla PMU:s jämställdhetsarbete.

– Representerar PMU i relevanta nätverk/forum.

– Genom omvärldsbevakning säkerställa att PMU har uppdaterad kapacitet för att kunna bedriva ett relevant jämställdhetsarbete.

– Vara ett stöd för partner och PMU-personal i beredningen av lokala jämställdhetsprojekt.

– Leda framtagandet av de material som kommer att användas inom ramen för projektet.

– Bidra till PMU:s personals lärande, både sverigebaserad och vid fältkontor.

– Bidra till PMU:s fortsatta process med jämställdhetsintegrering.

– Leda en referensgrupp med representanter från partner som är kopplad till projektet.

Profil:
Vi önskar att personen som har denna tjänst är: initiativrik, kommunikativ, pedagogisk, teammänniska som har lätt för att samverka med andra personer, agil/flexibel och beredd att arbeta med olika saker och teman parallellt, självgående och en god skribent

Kvalifikationer och meriter:
För tjänsten krävs relevant akademisk utbildning och/eller erfarenhet av
liknande arbete. God analytisk förmåga samt god förmåga att kommunicera på svenska samt engelska i tal och skrift, kunskaper i franska är meriterande.

Meriterande är:

 • Erfarenhet av att ta fram material och skriva pedagogiska texter
 • God kunskap/kännedom om pingströrelsen i Sverige och internationellt
 • Dokumenterad erfarenhet av projektledning och pedagogiskt arbete
 • Kunskaper och erfarenhet av ledarskap och förändringsprocesser
 • Erfarenhet av svenskt utvecklingssamarbete med Sida-stöd, och/eller arbete inom organisationer/folkrörelser samt teologisk utbildning

Vi förutsätter att du som söker delar grundläggande kristna värderingar.

För mer information om tjänsten: kontakta Mikael Jägerskog, mikael.jagerskog@pmu.se , vi ser helst att eventuella frågor ställs via e-mail.

Skicka din ansökan inklusive CV och personligt brev, som återspeglar profil och kvalifikationer ovan, till mikael.jagerskog@pmu.se

Butikschef (80 % vikariat), Tyresö

Vill du vara med och förändra liv och miljö? Då kan detta vara jobbet för dig!

Pingstkyrkan i Tyresö driver en framgångsrik second hand-butik tillsammans med en omfattande social verksamhet. Arbetet vilar på en kristen grund och är en del av församlingens verksamhet.

Nu söker vi dig som har erfarenhet av detaljhandel, försäljning och har ett stort engagemang för hållbarhet och socialt ansvar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom god social kompetens och ett tydligt ledarskap. Du är butikens ansikte utåt i kontakten med våra olika samarbetspartners.

Du leder det huvudsakliga administrativa arbetet, med god kontakt i den dagliga driften av butiken. Som vikarierande butikschef behöver du kunna sätta tydliga strukturer, vara trygg i din chefsroll och gilla ett högt tempo. Du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar. Tidigare ledarerfarenhet krävs, gärna från ideell verksamhet. Medarbetarna består av volontärer, anställda samt personer som genomför arbete inom ramen för olika sysselsättningsåtgärder

Du rapporterar till verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen för verksamheten. Vi utgår från att du delar vår kristna tro och är beredd att jobba i nära samarbete med församlingen.

Vår verksamhet
Vår vision är att ge mervärde åt både människor och prylar, och på så sätt bidra till ett mer hållbart samhälle, kunna ge stöd åt de svaga i vår värld och vara en mötesplats i Tyresö. Allt vårt överskott går till humanitärt arbete här hemma och på olika håll i världen.

Du ansvarar för:

 • Den övergripande planeringen av second hand-verksamheten, vår vision och mål.
 • Att planera bemanning.
 • Kontakter med Arbetsförmedling, kommunen och andra samarbetspartners.
 • Butiksnätverket genom vår närmsta partnerorganisation PMU.
 • Administration och uppföljning.

Erfarenhet

 • Butiksarbete och försäljning.
 • Tidigare erfarenhet som butikschef inom detaljhandeln.
 • Arbete med social inriktning är meriterande.

Utbildning

 • Gymnasiestudier med ekonomisk inriktning.
 • Eftergymnasiala studier med inriktning på marknadsföring, ledarskap och organisation är meriterande.
 • B-körkort.

 Personliga kvalifikationer

 • Du är en tydlig chef.
 • Du gillar högt tempo och ser vad som behövs för ditt team.
 • Du är social, kommunikativ och lösningsinriktad.
 • Förmåga att se helhet, vision och utveckling.
 • Hjärta för människor.

Tjänsten är ett vikariat på 80 % under perioden 2021-07-01 – 2022-06-31, med möjlighet till viss förlängning. Placering vid vår second hand-butik i Tyresö. Provanställning kan förekomma. Tillträde sker 2021-07-01.

Frågor om tjänsten besvaras av butikschef, Emelie Villarroel.
E-post: emelie@tyresopingst.se
Telefon: 08-457 09 94

Välkommen med din ansökan till emelie@tyresopingst.se snarast möjligt då dessa kommer att hanteras löpande, dock senast 2021-05-07.

Biträdande butikschef, Tyresö

Vill du vara med och förändra liv och miljö? Då kan detta vara jobbet för dig!

Pingstkyrkan i Tyresö driver en framgångsrik second hand-butik tillsammans med en omfattande social verksamhet. Arbetet vilar på en kristen grund och är en del av församlingens verksamhet.

Nu söker vi dig som har erfarenhet av detaljhandel, försäljning och har ett stort engagemang för hållbarhet och socialt ansvar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som stark drivkraft för service, kundbemötande och ledarförmåga. Du är butikens ansikte utåt och har den dagliga kontakten våra många givare och kunder.

Du leder det dagliga arbetet i butiken tillsammans med ett stort team av medarbetare. Som biträdande butikschef behöver du vara strukturerad, tydlig i din ledarroll och gilla ett högt tempo. Du har god förmåga att leda människor utifrån deras egna förutsättningar. Tidigare ledarerfarenhet, gärna från ideell verksamhet, är mycket värdefull. Medarbetarna består av volontärer, anställda samt personer som genomför arbete inom ramen för olika sysselsättningsåtgärder.

Du rapporterar till butikschef och ingår i ledningsgruppen för verksamheten. Vi utgår från att du delar vår kristna tro och är beredd att jobba i nära samarbete med församlingen.

Vår verksamhet
Vår vision är att ge mervärde åt både människor och prylar, och på så sätta bidra till ett hållbarare samhälle, kunna ge stöd åt de svaga i vår värld och vara en mötesplats i Tyresö. Allt vårt överskott går till humanitärt arbete här hemma och på olika håll i världen.

Du ansvarar för:

 • Driva och följa upp försäljningen i second hand-butiken i nära samarbete med butikschef.
 • Att utveckla butikskonceptet tillsammans med butikschef, medarbetare och vår partner PMU.
 • Den dagliga arbetsledningen som t. ex volontärsamordning, mottagning av varor och transporter.
 • Driva butikens sociala medier. 

Erfarenhet

 • Avslutade gymnasiala studier.
 • Butiksvana.
 • Körkort B.
 • Ledarposition, gärna inom ideell sektor.

Personliga kvalifikationer

 • Strukturerad och organiserad.
 • Förmåga att ha många bollar i luften och samtidigt målmedvetet samla teamet mot fokus och mål.
 • Gillar att kurera och har ett öga för trender och design.
 • Kunnig/intresse för sociala medier.
 • Lösningsorienterad, en ’doer’.
 • Hjärta för människor och människomöten.

Meriterande

 • Eftergymnasiala studier med inriktning på marknadsföring, ledarskap och organisation.
 • Arbetsledare/chef inom detaljhandel.
 • Intresse för hållbar utveckling och konsumtion.
 • Tidigare arbete med social inriktning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med placering vid vår second hand-butik i Tyresö. Provanställning kan förekomma. Tillträde så snart som möjligt, dock senast 2021-06-07.

Frågor om tjänsten besvaras av butikschef, Emelie Villarroel.
E-post: emelie@tyresopingst.se
Telefon: 076-547 09 94

Välkommen med din ansökan till emelie@tyresopingst.se snarast möjligt då dessa kommer att hanteras löpande, dock senast 2021-04-30.

Butikschef, Hässleholm

Pingstkyrkan Hässleholm driver en Second Hand-butik i Hässleholm tillsammans med PMU. Syftet med verksamheten är att generera medel för humanitärt biståndsarbete samt att bedriva socialt arbete lokalt.

Då vår nuvarande butikschef avslutar sin tjänst vid halvårsskiftet söker vi nu en driven butikschef till vår omfattande verksamhet i Hässleholm.

Vi söker dig som är en affärsdriven ledare, som gärna har erfarenhet inom detaljhandeln och som brinner för second hand-verksamhet.

I rollen som butikschef har du det operativa ansvaret för att driva och utveckla butiken med försäljning och lagerverksamhet. Du har personal- och budgetansvar.

Pingstkyrkans Second Hand har en kristen värdegrund och du är butikens ansikte utåt. Du har kontakter med våra samarbetspartners och inte minst våra många gåvogivare och kunder.

 • Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet.
 • Du har ett öppet, trevligt och representativt sätt.
 • Du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.

Medarbetarna består av volontärer, anställda (bland annat två biträdande butikschefer) samt personer som är i olika sysselsättningsåtgärder. Du är strukturerad och tydlig i din ledarroll och gillar högt tempo.

Vi förväntar oss att du delar vår tro och våra värderingar i övrigt.

För mer info: www.pingstkyrkanhassleholm.se

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid som inleds med provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Din ansökan
Vi ser fram mot din ansökan. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Lasse Bjervås lasse.bjervas@pingsthlm.se senast den 25 april 2021.  Märk din ansökan med ”Butikschef Hässleholm ”.

Butikschef, Upplands Väsby

Vill du arbeta för att upprätta både människor och prylar?

Vill du arbeta för både en god sak och en god miljö?

Vi söker ny butikschef!

Vilka är vi?
Vår secondhand-butik i Upplands Väsby ägs av Pingstkyrkan Upplands Väsby och drivs genom ett samarbete med Pingstkyrkan i Upplands Väsby och Sollentuna, Missionskyrkan i Upplands Väsby, Lions Upplands Väsby och PMU Second Hand.

Butiken har idag 18 anställda, där merparten är anställda via lönebidragsanställningar. Utöver de anställda drivs mycket av arbetet av vår volontärbas, som på årsbasis är ca 300 olika individer.

Vi är också en plats för människor i olika arbetsträningar, arbetsprövningar, samhällstjänst och daglig verksamhet.

Som butik samarbetar vi med arbetsförmedling, frivård och andra aktörer för att skapa en så hållbar butik för människor med olika behov.

Vi har funnits i 15 år i Väsby och är för många en naturlig del i butiksutbudet i området. Vi har vid våra försäljningstillfällen besök av 400-500 kunder, om inte mer.

Detta plus mycket annat medför att vi kan omsätta en god avkastning som går till bistånd både globalt och lokalt.

Vad blir dina arbetsuppgifter?
Som butikschef är du yttersta ansvarig för butikens drift och för personalen och volontärerna. Du arbetar tillsammans med din biträdande butikschef och övriga medarbetare för att skapa en så väl fungerande butik och arbetsplats som möjligt. Du ansvarar ytterst för att:

 • Tillsammans med bitr. ansvara för den dagliga driften i butiken
 • Tillsammans med bitr. arbeta för att utveckla och driva verksamheten
 • Planera, handleda och följa upp personalens arbete
 • Sköta personalfrågor, arbetsmiljöfrågor och säkerhet
 • Handleda volontärer och arbeta för att finna nya volontärer löpande
 • Ha kontakt med myndigheter, och att tillsammans med dessa planera och genomföra arbetet relaterat till de placeringar vi har, och att arbeta för att en god kontakt och att ett gott samarbete finns mellan alla parter
 • Sammankalla och leda ledningsgrupp för juridisk huvudman och samarbetsråd för samarbetspartner
 • Vara adjungerad i styrelsen för den juridiska huvudmannen
 • Finnas behjälplig även vid försäljningstillfällen
 • Värna om att integrera Skopan med församlingen

Vem är du?
Du är en person som älskar secondhand, och som älskar att arbeta med människor. Du gillar högt tempo och att ha många bollar i luften. Du är som person positiv, engagerad och driven.

Du har förmåga att möta människor med olika behov och från olika sammanhang. Du gillar att jobba i team, och att skapa en god atmosfär för både kollegor, volontärer och kunder.

Du har förmåga att ta egna initiativ. Du är som ledare tydlig och har ett gott sätt att kommunicera, du leder efter exempel och ser din ledarroll som en plattform att betjäna andra utifrån.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att leda, motivera och uppmuntra människor. Vi önskar att du har butiks-/secondhand-erfarenhet. Det är meriterande om du har kunskap inom de varugrupper vi arbetar med, eller annat som kan vara till nytta inom verksamheten.

Har du körkort med B-behörighet är det också ett plus.

Vi ser det också som av stor vikt att du delar vår kristna värdegrund, och att du som person har en förankrad tro som avspeglas i karaktär och att du lever med ett aktivt församlingsengagemang.

Vad och när?
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75-100% med tillträde 1 september 2021, eller efter överenskommelse.

Vill du söka tjänsten?
Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till vår nuvarande butikschef Adam Gau, adam.gau@vasbypingst.se, senast 31 mars. Berätta om dig själv och dina tankar angående tjänsten. Märk din ansökan ”Butikschef Upplands Väsby”.

Biträdande butikschef, Leksand

JOBBA HOS OSS!
Vår butik på totalt 1500 kvm strax utanför centrala Leksand ägs och drivs av Leksands Pingstförsamling. Vi är också en del av PMU som har 55 second hand-butiker runt om i Sverige. Uppdraget är tydligt: Vi vill göra vad vi kan för att bekämpa fattigdomen i världen. Genom att skicka allt vårt överskott till biståndsprojekt runt om i världen och även till sociala behov i vår egen bygd är vi med och gör skillnad för människor.

Ett annat syfte med vår verksamhet är att vara arbetsplats för människor som gör praktik, arbetsträning eller samhällstjänst. Dessutom deltar ett antal volontärer i vår verksamhet. Vi är glada att kunna vara en viktig social mötesplats i Leksand, för kunder och medarbetare som får mötas och ha gemenskap. Att handla second hand är ju dessutom det mest miljösmarta som finns!

Vill du bli vår nya biträdande verksamhetschef/arbetsledare?
Tillsammans med verksamhetschef kommer du att ha ansvar för att arbetsleda övrig personal, volontärer och personer i olika form av arbetsträning. Butiken är välbesökt och har gott rykte i bygden. Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen och söker därför en positiv och inspirerande ledare. Du kommer också själv att utföra arbetsuppgifter för att förbereda butiken inför nästa försäljningsdag och medverka i butiken när den är öppen.

Som person är du ordningsam och tydlig i din kommunikation. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska second hand. Det är önskvärt att du har utbildning på universitet eller högskola, samt att du har erfarenhet av att leda andra. Om du har annan erfarenhet kan det givetvis också bidra positivt i vår butik. Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.

Tjänsten är på heltid och tillträde snarast. Du delar självklart vår kristna tro och vet vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar. Du bör också ha körkort för bil.

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt och samtidigt få lön för det?
Kontakta vår verksamhetschef Elin Hegarty på telefonnummer 0247-255200 eller via e-post elin.hegarty@leksandpingst.se

Din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Elin Hegarty senast den 21 mars. Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.

 

Biträdande butikschef, Umeå

VI ARBETAR FÖR BESTÅENDE FÖRÄNDRING
PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans. Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring. Vårt hopp lever om att det som verkar omöjligt är möjligt om vi tar oss an världens utmaningar tillsammans. 

I KAMP MOT FATTIGDOM
Fattigdom har många ansikten. Ofta pratar vi om det materiella – men fattigdom är också att inte få gå i skolan eller kunna göra sin röst hörd. Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra många samarbetspartner världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar. 

Tillsammans förändrar vi världen. 

PMU – En del av Pingst
PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan. 

Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige.(Läs gärna mer på www.pmu.se).  

PMU Second Hand
PMU Second Hand är Sveriges mest rikstäckande second hand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar så driver vi 53 butiker mellan Trelleborg och Haparanda. 9 av dessa är fullt administrerade av PMU. Vilket innebär att vi även har ett direkt arbetsgivaransvar.  

Syftet med butikerna är att dels skapa ekonomiska resurser till de olika projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer runt om i världen. Men genom butikerna så kan vi också göra en väldigt stor social insats lokalt. Dessutom är ju second hand det mest miljösmarta alternativet som går att uppbringa.  

Vi vill utmana församlingarna till att se second hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.  

Ditt fynd förändrar liv och miljö
Vi tror att en second hand-butik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få både gåvogivare, alla medarbetare och kunderna att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö. Så viktig är vår allas insats.  

Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd till att driva och utveckla befintliga butiker på ett framgångsrikt sätt. Men vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.  

PMU Second Hand Umeå
Butiken i Umeå administreras av PMU central som därmed också är arbetsgivare för personalen. Våra aktiva samarbetspartners i Umeå är PingstförsamlingenButiken i Umeå är den av våra 53 butiker som har den högsta försäljningen.  

 Vill Du bli vår nya biträdande butikschef i Umeå?
Som biträdande butikschef leder du tillsammans med butikschefen den dagliga driften av butiken. Dels genom att arbetsleda övrig personal, volontärer och myndighetsplacerade personer. Men också genom att själv utföra arbetsuppgifter för att förbereda butiken inför nästa försäljningsdag och eller att medverka i butiken när den är öppen. Samt att med planering och genomförande skapa så stor genomströmning av skänkta varor som det är möjligt. Du är ytterst ansvarig på plats för frågor som påverkar det dagliga arbetet när inte butikschefen är närvarande. Arbetsledarskapet i butiken är grovt uppdelat mellan de mjuka varugrupperna (ex. mode och textil) och de hårda varugrupperna (ex. husgeråd och möbler). Utöver ditt ansvar som biträdande butikschef så kommer du vara arbetsledare för de hårda varugrupperna.   

 Butiken är väl inarbetad och känd i sitt område och är inne i en expansiv och utvecklande fas. Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen som butiken har haft så här långt och söker därför en driven och inspirerande ledare. 

Butikschefen är din närmaste chef men Ni får bra centralt stöd av bl.a regionchef, butiksutvecklare och verksamhetschef. 

Som person är du bl.a ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att i bland vara ledare och i bland vara chef. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska second hand. Men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik.  

Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar. 

Tjänsten är på heltid och tillträde sker enligt överenskommelse. Du delar självklart vår tro och vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar.  

Vi vill att du som söker … 

 • Vill vara med och förändra liv och miljö 
 • Har dokumenterad affärs och marknadserfarenhet 
 • Har erfarenhet av att arbeta med sociala medier
 • Har erfarenhet av att arbetsleda andra
 • Har erfarenhet från att rekrytera och leda volontärer
 • Har erfarenhet av att vara chef eller ledare
 • Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare
 • Delar vår kristna tro och värderingar
 • Har körkort för bil

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt och samtidigt få lön för det? Kontakta vår butikschef Nils Enström på 090-200 99 70 eller e-post nils.enström@pmu.se. 

Din ansökan
Vi ser fram mot din ansökan. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Nils Enström senast den 31 marsMärk din ansökan med ”Biträdande butikschef Umeå”. Vi förbehåller oss dock rätten att kalla till intervju löpande.  

Kom och jobba med oss!