Lediga tjänster

PMU arbetar med cirka 160 projekt i ungefär 35 länder och är en av Sveriges större biståndsorganisationer. Vad kul att du är intresserad av att jobba med oss!

Tillsammans förändrar vi världen!

PMU Second Hand – regionchef södra Sverige

Vi arbetar för bestående förändring
PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans. Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring. Vårt hopp lever om att det som verkar omöjligt är möjligt om vi tar oss an världens utmaningar tillsammans.

I kamp mot fattigdom
Fattigdom har många ansikten. Ofta pratar vi om det materiella – men fattigdom är också att inte få gå i skolan eller kunna göra sin röst hörd. Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra många samarbetspartner världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar. Tillsammans förändrar vi världen.

PMU – En del av Pingst
PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan.

Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige.(Läs gärna mer på www.pmu.se).

PMU Second Hand
PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande secondhand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar driver vi 53 butiker mellan Trelleborg och Haparanda. Nio av dessa är fullt administrerade av PMU. Vilket innebär att vi även har ett direkt arbetsgivaransvar.

Syftet med butikerna är att dels skapa ekonomiska resurser till de olika projekt som PMU eller våra samarbetsförsamlingar stödjer runt om i världen. Men genom butikerna så kan vi också göra en väldigt stor social insats lokalt. Dessutom är ju secondhand det mest miljösmarta alternativet som går att uppbringa.

Vi vill utmana församlingarna till att se secondhand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.

Ditt fynd förändrar liv
Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få både gåvogivare, alla medarbetare och kunderna att känna att de verkligen är med och förändrar liv. Så viktig är allas vår insats.

Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd till att driva och utveckla befintliga butiker på ett framgångsrikt sätt. Men vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.

Vill du bli vår nya regionchef?
PMU Second Hand samarbetar med 53 butiker i Sverige för att skapa resurser för bistånd som förändrar människors liv. Att vara regionchef innebär att du aktivt ska hjälpa butikerna i din region med att sätta budget och verksamhetsplan och att ge kontinuerligt stöd så att butikerna klarar sina mål. I våra administrerade butiker ansvarar vi för all personal så där är du dessutom arbetsledare för butikscheferna.
Du rapporterar till vår verksamhetschef.

Vi vill att du som söker …

 • Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet.
 • Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
 • Har ett praktiskt handlag att planera nya butiker och uppgradera befintliga i samarbete med övriga i PMU secondhand-teamet.
 • Delar våra kristna värderingar.
 • Vet vad det innebär att vara butikschef i en secondhand-butik och vad församlingarna kan få ut av sitt engagemang.
 • Har körkort för bil.
 • Är beredd att resa i tjänsten. Mer eller mindre varje dag.
 • Bor i regionen som du ska jobba i och som stäcker sig från Vättern – Vänern och ända ner till Trelleborg.

 Vi erbjuder Dig…

 • En chans att genom vår butikskedja vara med och förändra världen.
 • En chans att genom ditt, affärs- och marknadskunnande vara med och utveckla våra butiker så att de genererar ännu bättre överskott och därmed förändrar ännu fler människors liv.
 • En chans att motivera och inspirera andra medarbetare i våra butiker så även de får vara med och förändra världen i ännu större utsträckning.
 • En möjlighet att få jobba med en secondhand-kedja som vill hjälpa församlingarna att vara just församling på sin ort.
 • Heltidstjänst.
 • Att bli en del i ett gott team med mycket kompetens och erfarenhet där ditt kunnande och erfarenhet även får betydelse för hela kedjan samtidigt som du har regionalt ansvar.

Vill du veta mer? Kontakta verksamhetschef Mats Hillerström 0322-66 87 61 eller epost mats.hillerstrom@pmu.se

E-posta din ansökan till mats.hillerstrom@pmu.se senast den 30 augusti.
Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.

Tillträde enligt överenskommelse.

 

PMU/Pingstkyrkans Second Hand i Östersund söker biträdande butikschef.

PMU driver en Second Hand-butik i Östersund tillsammans med Pingstförsamlingen på orten. Syftet med verksamheten är att generera medel för humanitärt biståndsarbete samt att bedriva socialt arbete lokalt.

Vi söker nu en driven biträdande butikschef till vår omfattande verksamhet i Östersund.

Vi söker dig som är en affärsdriven ledare, du har praktisk erfarenhet inom detaljhandeln och du brinner för second hand-verksamhet. I rollen som biträdande butikschef är du underställd butikschefen och tillsammans med butikschefen är du ansvarig för butikens funktion och utveckling.

För att lyckas i rollen som biträdande butikschef så behöver du vara strukturerad och tydlig i din ledarroll och gillar ett högt tempo. PMU Second Hand har en kristen värdegrund och du är butikens ansikte utåt. Du har kontakter med våra samarbetspartners och inte minst våra många givare och kunder.

Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet, trevligt och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.

Medarbetarna består av volontärer, anställda samt personer som genomför sysselsättning inom ramen för olika sysselsättningsåtgärder.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid som inleds med provanställning.

Välkommen att skicka ditt Personliga brev och CV via e-post till: secondhand@ostersund.pmu.se

Rekryteringen sker löpande så skicka in din ansökan snarast.

Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.

För frågor, kontakta Emma Gustafsson: 063-867 00, e-post emma@ostersund.pmu.se.

Vi ser fram mot din ansökan.

Butikschef till vår secondhandbutik i Kramfors – centralorten i det natursköna Höga kusten-området.
Secondhandbutiken är ett samarbetsprojekt mellan PMU och pingstförsamlingen i Kramfors. Butiken har funnits sedan 2015 i ljusa fina lokaler och vi har en positiv utveckling av vår verksamhet.
Då vår nuvarande butikschef går i pension, söker vi nu en driven person till vår verksamhet i Kramfors.
Vi söker dig som är en affärsdriven ledare, du har gärna erfarenhet inom detaljhandeln och brinner för secondhandverksamhet.
I rollen som butikschef är du ansvarig för butikens funktion och utveckling.
PMU/Pingstkyrkans Second Hand har en kristen värdegrund vilket du också delar och du är butikens ansikte utåt. Du har kontakter med våra samarbetspartners och inte minst med våra många gåvogivare och kunder.

 • Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från din personliga lämplighet.
 • Du har ett öppet, trevligt och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
 • Du är strukturerad och tydlig i din ledarroll och gillar ett högt tempo.
 • Du har körkort för bil.

Medarbetarna består av volontärer, anställda samt personer som genomför sysselsättning inom ramen för olika sysselsättningsåtgärder.
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100 procent som inleds med provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Din ansökan vill vi ha senast den 27 september.

Ansökan skickas i form av CV och personligt brev.

Till e-post: sh@kramfors.pingst.se

För frågor kontakta Butikschef Rolf Söderberg telefon: 0702-50 19 03

Välkommen med din ansökan!

Butikschef Alingsås 

Vi arbetar för bestående förändring
PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans.
Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring. Vårt hopp lever om att det som verkar omöjligt är möjligt om vi tar oss an världens utmaningar tillsammans.

I kamp mot fattigdom
Fattigdom har många ansikten. Ofta pratar vi om det materiella – men fattigdom är också att inte få gå i skolan eller kunna göra sin röst hörd. Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra många samarbetspartner världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar.
Tillsammans förändrar vi världen.

PMU – En del av Pingst
PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan.

Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige.(Läs gärna mer på www.pmu.se).

PMU Second Hand
PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande secondhand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar så driver vi 53 butiker mellan Trelleborg och Haparanda. Nio av dessa är fullt administrerade av PMU. Vilket innebär att vi även har ett direkt arbetsgivaransvar.
Syftet med butikerna är att dels skapa ekonomiska resurser till de olika projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer runt om i världen. Men genom butikerna så kan vi också göra en väldigt stor social insats lokalt. Dessutom är ju secondhand det mest miljösmarta alternativet som går att uppbringa.
Vi vill utmana församlingarna till att se secondhand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.

Ditt fynd förändrar liv och miljö
Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få både gåvogivare, alla medarbetare och kunderna att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö. Så viktig är vår allas insats.
Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd till att driva och utveckla befintliga butiker på ett framgångsrikt sätt. Men vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.

Vinden Alingsås
Föreningen Vinden, som är vår samarbetspart i Alingsås, består av ca 150 stödmedlemmar och en aktiv styrelse som bidrar med ett stort engagemang i butiken. Föreningen bidrar med sin del av butikens överskott till olika biståndsprojekt runt om i världen men också på hemmaplan. En del av projekten drivs i egen regi. (Läs gärna mer på www.vinden.org).

Vill du bli vår nya butikschef i Alingsås?
Som butikschef har du det operativa ansvaret för butiken som en av våra största i landet. Du kommer tillsammans med en biträdande butikschef att arbetsleda övrig personal, volontärer och personer i olika former av arbetsträning. Butiken är väl inarbetad och känd i sitt område. Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen som butiken har haft så här långt och säker därför en driven och inspirerande ledare.
Som butikschef ansvarar du för den dagliga driften av butiken. Att med planering och genomförande skapa så stor genomströmning av skänkta varor som det är möjligt. Du har det ekonomiska ansvaret, vilket innebär budgetering, uppföljning av budget och att lägga upp försäljningsmål. Du ansvarar även för butikens övriga personal och butikens marknadsplan med mera. Du får bra centralt stöd av bland annat regionchef, butiksutvecklare och verksamhetschef.
Som person är du bland annat ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att i bland vara ledare och i bland vara chef. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska secondhand. Men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik.

Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
Tjänsten är på heltid och tillträde enligt överenskommelse.
Du delar självklart vår kristna värdegrund och vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar.
Du rapporterar till regionchef för PMU Second Hand.

Vi vill att du som söker …

 • Vill vara med och förändra liv och miljö
 • Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet.
 • Har erfarenhet av att arbetsleda andra.
 • Har erfarenhet av att vara chef eller ledare.
 • Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
 • Delar våra kristna värderingar.
 • Har körkort för bil.

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt och samtidigt få lön för det? Kontakta vår verksamhetschef Mats Hillerström 0322-66 87 61 eller e-post: mats.hillerstrom@pmu.se

Din ansökan
Vi ser fram mot din ansökan. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Mats Hillerström senast den 6 september. Beskriv gärna hur din kristna tro får konsekvenser i din vardag. Märk din ansökan med ”Butikschef Alingsås”. Men vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.

Kom och jobba med oss!