Lediga tjänster

PMU arbetar med cirka 160 projekt i ungefär 35 länder och är en av Sveriges större biståndsorganisationer. Vad kul att du är intresserad av att jobba med oss!

Tillsammans förändrar vi världen!

Biträdande butikschef till PMU Pingstkyrkans Second Hand, Trollhättan.

PMU driver en Second Hand-butik i Trollhättan tillsammans med Pingstkyrkan. Syftet med verksamheten är att generera medel för humanitärt biståndsarbete samt att bedriva socialt arbete lokalt.

Vi söker nu en driven biträdande butikschef till vår omfattande verksamhet i butiken.

Vi söker dig som gärna har erfarenhet från detaljhandel och brinner för second hand-verksamhet. I rollen som biträdande butikschef är du underställd butikschefen och tillsammans med denne ansvarig för butikens funktion och utveckling. För att lyckas i rollen som biträdande butikschef så behöver du vara strukturerad och tydlig i din ledarroll och gilla ett högt tempo.

PMU Second Hand har en kristen värdegrund, vilket vi förväntar oss att även du har. Du är butikens ansikte utåt och har kontakter med både våra samarbetspartners och våra många givare och kunder.

Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet, trevligt och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.

Medarbetarna består av volontärer, anställda samt personer som genomför sysselsättning inom ramen för olika sysselsättningsåtgärder.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid som inleds med provanställning.

Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan snarast. Tillträde enligt överenskommelse. Din ansökan vill vi ha senast den 2018-07-31.

Skicka din ansökan i form av CV och personligt brev med referenser till:

För frågor kontakta butikschef Malin 0520-60 02 42

Vill Du bli vår nya Butikschef?

Den ideella föreningen Hjo Can Help driver sedan hösten 2013 en secondhandbutik med en totalyta på 1650 kvm.

Det sker i samarbete med PMU och Hjo Pingstförsamling.

Vi vill att du som söker…

 • Har butikserfarenhet från en arbetsledande befattning.
 • Är strukturerad och den som tar ansvar för helheten, leder och utvecklar.
 • Ansvarig arbetsledare för volontärer och personer i olika sysselsättningsåtgärder.
 • Är drivande och alltid hittar lösningar.
 • Ansvarar för att de ekonomiska målen uppnås.
 • Har social kompetens med god människokännedom.
 • Är en lugn och trygg ledare som skapar harmoni.
 • Delar våra kristna värderingar.

Vi erbjuder Dig…

 • En spännande utmaning och nya erfarenheter.
 • En chans att genom bistånd göra världen lite bättre.
 • Att ge människor i utanförskap i vår omedelbara närhet, möjlighet att komma in i en arbetsgemenskap.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 75% som inleds med 6 månaders provanställning.

Ansökan skickas i form av CV och personligt brev till info@hjocanhelp.se

Din ansökan vill vi ha snarast då vi jobbar med löpande urval dock senast 2018-08-15

 

VI ARBETAR FÖR BESTÅENDE FÖRÄNDRING

PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans. Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring. Vårt hopp lever om att det som verkar omöjligt är möjligt om vi tar oss an världens utmaningar tillsammans.

 

I KAMP MOT FATTIGDOM

Fattigdom har många ansikten. Ofta pratar vi om det materiella – men fattigdom är också att inte få gå i skolan eller kunna göra sin röst hörd. Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra många samarbetspartner världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar. Tillsammans förändrar vi världen.

PMU – En del av Pingst

PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan.

Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige.(Läs gärna mer på www.pmu.se).

PMU Second Hand

PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande Second hand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar så driver vi 58 butiker mellan Trelleborg och Haparanda. 8 av dessa är fullt administrerade av PMU. Vilket innebär att vi även har ett direkt arbetsgivaransvar.

Syftet med butikerna är att dels skapa ekonomiska resurser till de olika projekt som PMU eller våra samarbetsförsamlingar stödjer runt om i världen. Men genom butikerna så kan vi också göra en väldigt stor social insats lokalt. Dessutom är ju secondhand det mest miljösmarta alternativet som går att uppbringa.

Vi vill utmana församlingarna till att se Second Hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.

Ditt fynd förändrar liv

Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få både gåvogivare, alla medarbetare och kunderna att känna att de verkligen är med och förändrar liv. Så viktig är vår allas insats.

Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd till att driva och utveckla befintliga butiker på ett framgångsrikt sätt. Men vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.

Vill Du bli vår nya Regionchef?

PMU Second Hand samarbetar med 58 butiker i Sverige för att skapa resurser för bistånd som förändrar människors liv. Att vara Regionchef innebär att du aktivt ska hjälpa butikerna i din region med att sätta Budgeten och Verksamhetsplan och att ge kontinuerligt stöd så att butikerna klarar sina mål. I våra administrerade butiker ansvarar vi för all personal så där är du dessutom arbetsledare för Butikscheferna.

Du rapporterar till vår Verksamhetschef.

Vi vill att du som söker …

 • Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet.
 • Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
 • Har ett praktiskt handlag att planera nya butiker och uppgradera befintliga i samarbete med övriga i PMU Secondhand-teamet.
 • Delar vår kristna tro och värderingar.
 • Vet vad det innebär att vara Butikschef i en Second Hand-butik och vad församlingarna kan få ut av sitt engagemang.
 • Har körkort för bil.
 • Är beredd att resa i tjänsten. Mer eller mindre varje dag.
 • Bor mellan Stockholm och Falun eller i närliggande delar av landet.

Vi erbjuder Dig…

 • En chans att genom vår butikskedja vara med och förändra världen.
 • En chans att genom ditt, affärs och marknadskunnande vara med och utveckla våra butiker så att de genererar ännu bättre överskott och därmed förändrar ännu fler människors liv.
 • En chans att motivera och inspirera andra medarbetare i våra butiker så även de får vara med och förändra världen i ännu större utsträckning.
 • Heltidstjänst.
 • Att bli en del i ett gott team med mycket kompetens och erfarenhet. Där ditt kunnande och erfarenhet även får betydelse för hela kedjan samtidigt som du har Regionalt ansvar.

Vill du veta mer? Kontakta Verksamhetschef Mats Hillerström 0322-66 87 61 eller epost mats.hillerstrom@pmu.se

E-posta din ansökan Mats Hillerström senast den 13 juli. Men vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.

Tillträde enligt överenskommelse

Kom och jobba med oss!