Lediga tjänster

PMU arbetar med drygt 170 projekt i ett trettiotal  länder och är en av Sveriges större biståndsorganisationer. Vad kul att du är intresserad av att jobba med oss!

Tillsammans förändrar vi världen!

Butikschef, Visby

Vi arbetar för bestående förändring
PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans. Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring. Vårt hopp lever om att det som verkar omöjligt är möjligt om vi tar oss an världens utmaningar tillsammans.

I kamp mot fattigdom
Fattigdom har många ansikten. Ofta pratar vi om det materiella – men fattigdom är också att inte få gå i skolan eller kunna göra sin röst hörd. Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra många samarbetspartner världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar.

Tillsammans förändrar vi världen.

PMU – En del av Pingst
PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan.

Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige.

PMU Second Hand
PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande second hand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar så driver vi 55 butiker mellan Trelleborg och Haparanda.

Syftet med butikerna är att dels skapa ekonomiska resurser till de olika projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer runt om i världen. Men genom butikerna så kan vi också göra en väldigt stor social insats lokalt. Dessutom är second hand det mest miljösmarta alternativet som går att uppbringa.

Vi vill utmana församlingarna till att se second hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.

Ditt fynd förändrar liv och miljö
Vi tror att en second hand-butik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få både gåvogivare, alla medarbetare och kunderna att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö. Så viktig är vår allas insats. Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd till att driva och utveckla befintliga butiker på ett framgångsrikt sätt. Men vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.

Visby
Tillsammans med Pingstförsamlingen i Visby driver vi en fräsch butik i Skarphälls handelsområde i Visby. Butiken invigdes i början av 2020 men har bedrivits på annan plats tidigare, så det är en väl inarbetad verksamhet. Församlingens och PMU:s målsättning är tydlig. Vi vill att butiken ska:

 • generera ekonomiskt överskott till sociala och humanitära insatser genom de projekt som PMU och församlingen är engagerad i.
 • vara en social mötesplats.
 • bereda sysselsättning för människor utanför den reguljära arbetsmarknaden.
 • aktivt göra stor skillnad för vår miljö.
 • sprida kunskap om situationen i utvecklingsländer.
 • vara en plattform för att göra PMU och församlingen och därmed evangeliet mer känt i Visby.

Vill Du bli vår nya butikschef i Visby?
Vi förbereder oss nu för en kommande pensionsavgång och söker därför redan nu en butikschef som kan börja snarast och succesivt växa in i det fulla ansvaret. Som butikschef har du det operativa ansvaret för butiken. Du kommer tillsammans med en biträdande butikschef att arbetsleda övrig personal, volontärer och personer i olika former av arbetsträning. Tillsammans ska ni vara ett slagkraftigt ledarteam som kompletterar varandra och som tillsammans måste besitta kunskap, erfarenheter, driv och egenskaper föra att kunna bygga upp, leda och utveckla butiken utefter uppsatta målsättningar.

Som butikschef ansvarar du för den dagliga driften av butiken. Att med planering och genomförande skapa så stor genomströmning av skänkta varor som det är möjligt. Du har det ekonomiska ansvaret, vilket innebär; budgetering, uppföljning av budget och lägga upp försäljningsmål. Du ansvarar även för butikens övriga personal och butikens marknadsplan mm. Du får bra centralt stöd av bl.a. regionchef, butiksutvecklare och verksamhetschef.

Som person är du bl.a. ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att ibland vara ledare och ibland vara chef. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska second hand. Men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik.

Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.

Tjänsten är på heltid.
Du delar självklart vår tro och vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar.
Du rapporterar till regionchef för PMU Second Hand.

Vi vill att du som söker …

 • Vill vara med och förändra liv och miljö.
 • Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet.
 • Har erfarenhet av att arbetsleda andra.
 • Har erfarenhet av att vara chef eller ledare.
 • Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
 • Delar vår kristna tro och värderingar.
 • Har körkort för bil.

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt och samtidigt få lön för det? Kanske läge att flytta till härliga Gotland? Kontakta vår regionchef Marie Lindsmyr, 010-25 20 240 och e-post marie.lindsmyr@pmu.se, eller verksamhetschef Mats Hillerström, 010-25 20 210 och e-post mats.hillerstrom@pmu.se.

Din ansökan
Vi ser fram mot din ansökan. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Marie Lindsmyr senast den 22 aug. Beskriv gärna hur din kristna tro får konsekvenser i din vardag. Märk din ansökan med ”Butikschef Visby”. Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.

Biträdande butikschef

PMU Second Hand, Pingstkyrkan i Hässleholm
Pingstkyrkan Hässleholm driver en PMU Second Hand-butik i Hässleholm. Syftet med verksamheten är att generera medel för humanitärt biståndsarbete samt att bedriva socialt arbete lokalt.

Då en av våra nuvarande biträdande butikschefer avslutar sin tjänst i augusti, söker vi nu en ny biträdande butikschef till vår omfattande verksamhet i Hässleholm.

I rollen som biträdande butikschef ska du stödja butikschefen i att driva och utveckla butiken med försäljningen samt handledning av personal. Vi har även en caféverksamhet som du kommer att få ett delat ansvar över. Du ska även kunna gå in som butikschef vid behov.

PMU Second Hand drivs av Pingstkyrkan i Hässleholm och har en uttalad kristen värdegrund och du är ett av butikens ansikten utåt. Du har kontakter med våra samarbetspartners och våra många gåvogivare och kunder.

 • Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet.
 • Du har ett öppet, trevligt och engagerande sätt.
 • Du har erfarenhet av ledarskap och att stödja människors utveckling utifrån sina egna förutsättningar.
 • Du har datorvana och erfarenhet av att jobba med sociala medier.
 • Erfarenhet av caféverksamhet, butik och inredning är meriterande.
 • Du har körkort för bil.

Medarbetarna består av volontärer, anställda och personer, som är i olika sysselsättningsåtgärder. Vi förväntar oss att du delar vår tro och våra värderingar.

För mer info: www.pingstkyrkanhassleholm.se

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på halvtid, som inleds med provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Ansökningar utvärderas löpande och tjänsten tillsätts när lämplig kandidat finns. Ansökan är öppen till den 10 juli.

Skicka din ansökan i form av personligt brev och CV till: Göran Andersson, e-post goran.andersson@pingsthlm.se och märk ämnesraden med Biträdande butikschef Hässleholm.

Välkommen med din ansökan!

Kom och jobba med oss!