Lediga tjänster

PMU arbetar med cirka 160 projekt i ungefär 35 länder och är en av Sveriges större biståndsorganisationer. Vad kul att du är intresserad av att jobba med oss!

Tillsammans förändrar vi världen!

Butikschef till vår Second Hand i Kramfors.

Centralorten i det natursköna Höga-kusten området

Second Hand-butiken är ett samarbetsprojekt med PMU och Pingstförsamlingen i Kramfors. Butiken har funnits sedan 2015 i ljusa fina lokaler och vi har en positiv utveckling av vår verksamhet.

Då vår nuvarande butikschef går i pension, söker vi nu en driven person till vår verksamhet i Kramfors.

Vi söker dig som har en kristen värdegrund, vill se Guds rike växa, är en affärsdriven ledare och brinner för second hand verksamhet.

I rollen som butikschef är du ansvarig för butikens funktion och utveckling.

Du är butikens ansikte utåt, har kontakter med våra samarbetsparters och inte minst med våra många gåvogivare och kunder.

 • Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från din personliga lämplighet.
 • Du har ett öppet, trevligt och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
 • Du är strukturerad och tydlig i din ledarroll och gillar ett högt tempo.
 • Du har körkort för bil.

Medarbetarna består av volontärer, anställda samt personer som genomför sysselsättning inom ramen för olika sysselsättningsåtgärder.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100 % som inleds med provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Din ansökan vill vi ha senast den 31 mars.

Ansökan skickas i form av CV och personligt brev.

Till e-post: sh@kramfors.pingst.se

För frågor kontakta butikschef Rolf Söderberg telefon: 0702-50 19 03

Välkommen med din ansökan!

Vill Du bli vår nya biträdande butikschef i Umeå?

Butiken i Umeå administreras av PMU central som därmed också är arbetsgivare för personalen. Vår aktiva samarbetspartner i Umeå är Pingstförsamlingen. Butiken i Umeå är den av våra 53 butiker som har den högsta försäljningen.

Som biträdande butikschef leder du tillsammans med butikschefen den dagliga driften av butiken. Dels genom att arbetsleda övrig personal, volontärer och myndighetsplacerade personer. Men också genom att själv utföra arbetsuppgifter för att förbereda butiken inför nästa försäljningsdag och/eller att medverka i butiken när den är öppen. Samt att med planering och genomförande skapa så stor genomströmning av skänkta varor som det är möjligt. Du är ytterst ansvarig på plats för frågor som påverkar det dagliga arbetet när inte butikschefen är närvarande. Arbetsledarskapet i butiken är grovt uppdelat mellan de mjuka varugrupperna (ex. mode och textil) och de hårda varugrupperna (ex. husgeråd och möbler). Utöver ditt ansvar som biträdande butikschef så kommer du vara arbetsledare för de hårda varugrupperna.

Butiken är väl inarbetad och känd i sitt område och är inne i en expansiv och utvecklande fas. Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen som butiken har haft så här långt och söker därför en driven och inspirerande ledare.

Butikschefen är din närmaste chef men ni får bra centralt stöd av bl.a regionchef, butiksutvecklare och verksamhetschef.

Som person är du bl.a ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att ibland vara ledare och ibland vara chef. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska second hand. Men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik.

Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.

Tjänsten är på heltid och tillträde sker enligt överenskommelse. Du delar självklart vår tro och vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar.

Vi vill att du som söker …

 • Vill vara med och förändra liv och miljö.
 • Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet.
 • Har erfarenhet av att arbetsleda andra.
 • Har erfarenhet från att rekrytera och leda volontärer.
 • Har erfarenhet av att vara chef eller ledare.
 • Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
 • Delar vår kristna tro och värderingar.
 • Har körkort för bil.

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt och samtidigt få lön för det? Kontakta vår regionchef Mikael Enholm på 0322-28 01 07 eller epost mikael.enholm@pmu.se

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Mikael Enholm senast den 27 mars. Märk din ansökan med ”Biträdande Butikschef Umeå”. Vi förbehåller oss dock rätten att kalla till intervju löpande.

 

Biträdande butikschef till PMU Second Hand i Sandviken

Är du vår nya biträdande butikschef i Sandviken?

PMU Second Hand-butiken drivs av Pingstkyrkan i Sandviken. Vårt överskott går till utsatta människor runt om i världen, läs mer på www.pmu.se Butiken i Sandviken har funnits sedan 2002 och vår verksamhet har en positiv utveckling.

Som biträdande butikschef leder du tillsammans med butikschefen den dagliga driften av butiken. Det innebär att både arbeta tillsammans med och att arbetsleda övrig personal, volontärer och myndighetsplacerade personer, samt att med planering och genomförande skapa så stor genomströmning av skänkta varor som det är möjligt. Du är ytterst ansvarig på plats för frågor som påverkar det dagliga arbetet när inte butikschefen är närvarande. Utöver ditt ansvar som biträdande butikschef så kommer du bland annat vara ansvarig för mode- och textilavdelningarna.

Som person är du ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att ibland vara ledare och ibland vara chef. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska second hand, men du kan också komma med andra viktiga erfarenheter som kan bidra till tillväxt i vår butik. Social förmåga och personlig lämplighet är mycket viktigt i detta arbete.

Vi vill att du som söker …
– Vill vara med och förändra liv och miljö.
– Delar vår kristna tro och värderingar.
– Har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
– Du är strukturerad, ordningsam och gillar ett högt tempo.

Det är meriterande om du…
– Har erfarenhet av butiksarbete, gärna inom mode.
– Har intresse och känsla för skyltning och exponering i butik.
– Har erfarenhet av att arbetsleda andra.
– Har körkort för bil.

Tjänsten är på heltid och tillträde sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt och samtidigt få lön för det? Kontakta vår butikschef Anders Kastemyr på 073-802 61 61 eller e-post secondhand@sandvikenpingst.se

Vi ser fram emot din ansökan. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till secondhand@sandvikenpingst.se senast den 14 juni. Märk din ansökan med ”Biträdande Butikschef Sandviken”.

Kom och jobba med oss!