Lediga tjänster

PMU arbetar med cirka 160 projekt i ungefär 35 länder och är en av Sveriges större biståndsorganisationer. Vad kul att du är intresserad av att jobba med oss!

Tillsammans förändrar vi världen!

PMU Second Hand – regionchef södra Sverige

Vi arbetar för bestående förändring
PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans. Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring. Vårt hopp lever om att det som verkar omöjligt är möjligt om vi tar oss an världens utmaningar tillsammans.

I kamp mot fattigdom
Fattigdom har många ansikten. Ofta pratar vi om det materiella – men fattigdom är också att inte få gå i skolan eller kunna göra sin röst hörd. Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra många samarbetspartner världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar. Tillsammans förändrar vi världen.

PMU – En del av Pingst
PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan.

Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige.(Läs gärna mer på www.pmu.se).

PMU Second Hand
PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande secondhand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar driver vi 53 butiker mellan Trelleborg och Haparanda. Nio av dessa är fullt administrerade av PMU. Vilket innebär att vi även har ett direkt arbetsgivaransvar.

Syftet med butikerna är att dels skapa ekonomiska resurser till de olika projekt som PMU eller våra samarbetsförsamlingar stödjer runt om i världen. Men genom butikerna så kan vi också göra en väldigt stor social insats lokalt. Dessutom är ju secondhand det mest miljösmarta alternativet som går att uppbringa.

Vi vill utmana församlingarna till att se secondhand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.

Ditt fynd förändrar liv
Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få både gåvogivare, alla medarbetare och kunderna att känna att de verkligen är med och förändrar liv. Så viktig är allas vår insats.

Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd till att driva och utveckla befintliga butiker på ett framgångsrikt sätt. Men vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.

Vill du bli vår nya regionchef?
PMU Second Hand samarbetar med 53 butiker i Sverige för att skapa resurser för bistånd som förändrar människors liv. Att vara regionchef innebär att du aktivt ska hjälpa butikerna i din region med att sätta budget och verksamhetsplan och att ge kontinuerligt stöd så att butikerna klarar sina mål. I våra administrerade butiker ansvarar vi för all personal så där är du dessutom arbetsledare för butikscheferna.
Du rapporterar till vår verksamhetschef.

Vi vill att du som söker …

 • Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet.
 • Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
 • Har ett praktiskt handlag att planera nya butiker och uppgradera befintliga i samarbete med övriga i PMU secondhand-teamet.
 • Delar våra kristna värderingar.
 • Vet vad det innebär att vara butikschef i en secondhand-butik och vad församlingarna kan få ut av sitt engagemang.
 • Har körkort för bil.
 • Är beredd att resa i tjänsten. Mer eller mindre varje dag.
 • Bor i regionen som du ska jobba i och som stäcker sig från Vättern – Vänern och ända ner till Trelleborg.

 Vi erbjuder Dig…

 • En chans att genom vår butikskedja vara med och förändra världen.
 • En chans att genom ditt, affärs- och marknadskunnande vara med och utveckla våra butiker så att de genererar ännu bättre överskott och därmed förändrar ännu fler människors liv.
 • En chans att motivera och inspirera andra medarbetare i våra butiker så även de får vara med och förändra världen i ännu större utsträckning.
 • En möjlighet att få jobba med en secondhand-kedja som vill hjälpa församlingarna att vara just församling på sin ort.
 • Heltidstjänst.
 • Att bli en del i ett gott team med mycket kompetens och erfarenhet där ditt kunnande och erfarenhet även får betydelse för hela kedjan samtidigt som du har regionalt ansvar.

Vill du veta mer? Kontakta verksamhetschef Mats Hillerström 0322-66 87 61 eller epost mats.hillerstrom@pmu.se

E-posta din ansökan till mats.hillerstrom@pmu.se senast den 30 augusti.
Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.

Tillträde enligt överenskommelse.

 

PMU/Pingstkyrkans Second Hand i Östersund söker biträdande butikschef.

PMU driver en Second Hand-butik i Östersund tillsammans med Pingstförsamlingen på orten. Syftet med verksamheten är att generera medel för humanitärt biståndsarbete samt att bedriva socialt arbete lokalt.

Vi söker nu en driven biträdande butikschef till vår omfattande verksamhet i Östersund.

Vi söker dig som är en affärsdriven ledare, du har praktisk erfarenhet inom detaljhandeln och du brinner för second hand-verksamhet. I rollen som biträdande butikschef är du underställd butikschefen och tillsammans med butikschefen är du ansvarig för butikens funktion och utveckling.

För att lyckas i rollen som biträdande butikschef så behöver du vara strukturerad och tydlig i din ledarroll och gillar ett högt tempo. PMU Second Hand har en kristen värdegrund och du är butikens ansikte utåt. Du har kontakter med våra samarbetspartners och inte minst våra många givare och kunder.

Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet, trevligt och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.

Medarbetarna består av volontärer, anställda samt personer som genomför sysselsättning inom ramen för olika sysselsättningsåtgärder.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid som inleds med provanställning.

Välkommen att skicka ditt Personliga brev och CV via e-post till: secondhand@ostersund.pmu.se

Rekryteringen sker löpande så skicka in din ansökan snarast.

Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.

För frågor, kontakta Emma Gustafsson: 063-867 00, e-post emma@ostersund.pmu.se.

Vi ser fram mot din ansökan.

Butikschef till vår secondhandbutik i Kramfors – centralorten i det natursköna Höga kusten-området.
Secondhandbutiken är ett samarbetsprojekt mellan PMU och pingstförsamlingen i Kramfors. Butiken har funnits sedan 2015 i ljusa fina lokaler och vi har en positiv utveckling av vår verksamhet.
Då vår nuvarande butikschef går i pension, söker vi nu en driven person till vår verksamhet i Kramfors.
Vi söker dig som är en affärsdriven ledare, du har gärna erfarenhet inom detaljhandeln och brinner för secondhandverksamhet.
I rollen som butikschef är du ansvarig för butikens funktion och utveckling.
PMU/Pingstkyrkans Second Hand har en kristen värdegrund vilket du också delar och du är butikens ansikte utåt. Du har kontakter med våra samarbetspartners och inte minst med våra många gåvogivare och kunder.

 • Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från din personliga lämplighet.
 • Du har ett öppet, trevligt och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
 • Du är strukturerad och tydlig i din ledarroll och gillar ett högt tempo.
 • Du har körkort för bil.

Medarbetarna består av volontärer, anställda samt personer som genomför sysselsättning inom ramen för olika sysselsättningsåtgärder.
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100 procent som inleds med provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Din ansökan vill vi ha senast den 27 september.

Ansökan skickas i form av CV och personligt brev.

Till e-post: sh@kramfors.pingst.se

För frågor kontakta Butikschef Rolf Söderberg telefon: 0702-50 19 03

Välkommen med din ansökan!

Kom och jobba med oss!