Lediga tjänster

PMU arbetar med drygt 140 projekt i ett trettiotal  länder och är en av Sveriges större biståndsorganisationer. Vad kul att du är intresserad av att jobba med oss!

Tillsammans förändrar vi världen!

Är du PMU:s nya programchef?

PMU är den svenska pingströrelsens biståndsorganisation. Som programchef hos oss är du en nyckelspelare i vidareutvecklingen och kvalitetssäkringen av våra insatser runt om i världen. Det gäller både långsiktiga utvecklingsinsatser och mer akuta humanitära projekt, liksom insatser som rör sig i gränslandet mellan det akuta och det långsiktiga. Under 2020 handlar det om ett 140-tal projekt i drygt 30 länder.

Som programchef blir du en del av ett team som samordnar PMU:s internationella verksamhet. Här finns controller, arbetsledare för fältpersonal och regionledare, biträdande programchef samt metod- och systemutvecklare. Du ingår också i PMU:s ledningsgrupp, och leder PMU:s projektfunktion, där alla projektbeslut tas. Du blir en nyckelspelare för god synkronisering av projektsamarbetet och den tematiska fördjupning PMU arbetar med. Fokus i rollen ligger på att skapa goda förutsättningar för PMU:s projekt- och programverksamhet. Centrala arbetsuppgifter är bland annat programplanering och skapandet av goda förutsättningar för finansiering av verksamheten, innovation, verksamhetsstyrning, analys, ansvar för resultatrapportering, och att företräda PMU i svenska och internationella nätverk. I tjänsten ingår regelbundna kontakter med UD, Sida och andra institutionella givare. Ytterligare en central arbetsuppgift är partnerdialoger, vilket förutsätter resor både i Sverige och i våra samarbetsländer.

Din erfarenhet
Du har erfarenhet av biståndsarbete, både i Sverige och i Syd, och en dokumenterad ledarerfarenhet. Du är väl förtrogen med bistånd tillsammans med och genom civilsamhällesaktörer, och har god språkkompetens, primärt i engelska, men gärna också i franska. Vi förutsätter att du delar grundläggande kristna värderingar, och att du är väl insatt i PMU:s folkrörelseförankring i Sverige och globalt, med kunskap om kyrkans roll och möjligheter för samhällsutveckling. Vi ser det som en merit att du har kännedom om hur svenska församlingar fungerar i sitt internationella arbete.

Vem du är
Som person är du trygg och ansvarsfull. Du är resultatinriktad och har lätt för att prioritera och fatta beslut samt god förmåga att skapa delaktighet, förståelse och en samsyn i frågor som rör helheten. Som ledare är du tydlig med att ditt viktigaste uppdrag är att, med ett strategiskt förhållningssätt och en lyhördhet, driva PMU:s arbete med att förbättra vardagen för de allra fattigaste. Med ditt ledarskap verkar du för en öppen, modig, och samverkande kultur, där medarbetare motiveras och engageras för gemensamma mål. Du har mycket god förmåga att planera, följa upp och utveckla verksamhet samt skapa delaktighet, förståelse och samsyn. Du vet hur man skapar, utvecklar och vårdar tillitsfulla relationer och nätverk inom och utanför organisationen. Du har god analytisk förmåga, och är van att uttrycka dig i tal och skrift.

Tillträde: 2020-12-01, eller efter överenskommelse.

Vill du vara med på vår resa mot framtiden, i ledningsteamet för PMU? Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer, till niclas.lindgren@pmu.se, eller på telefon 0765-369608.

Ditt ansökningsbrev samt CV skickas till niclas.lindgren@pmu.se
senast 2020-08-10.

BUTIKSCHEF TILL VÅR SECOND HAND I KRAMFORS

Centralorten i det natursköna Höga-kusten området! Secondhandbutiken är ett samarbetsprojekt med PMU och Pingstförsamlingen i Kramfors. Butiken har funnits sedan 2015 i ljusa fina lokaler och vi har en positiv utveckling av vår verksamhet.
Då vår nuvarande butikschef går i pension, söker vi nu en driven person till vår verksamhet i Kramfors.

Vi söker dig som har en kristen värdegrund, är en affärsdriven ledare och brinner för secondhandverksamhet.
I rollen som butikschef är du ansvarig för butikens funktion och utveckling.
Du är butikens ansikte utåt, har kontakter med våra samarbetsparters och inte minst med våra många gåvogivare och kunder.

 • Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från din personliga lämplighet.
 • Du har ett öppet, trevligt och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
 • Du är strukturerad och tydlig i din ledarroll och gillar ett högt tempo.
 • Du har körkort för bil.

Medarbetarna består av volontärer, anställda samt personer som genomför sysselsättning inom ramen för olika sysselsättningsåtgärder.

Tjänsten: Tillsvidareanställning på 100 % som inleds med provanställning.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Så länge annonsen finns kvar går det bra att skicka in din ansökan.

Ansökan skickas i form av CV och personligt brev.

Till e-post: sh@kramfors.pingst.se

För frågor kontakta butikschef Rolf Söderberg telefon: 0702-50 19 03

Välkommen med din ansökan!

BITRÄDANDE BUTIKSCHEF FÖR PMU SECOND HAND I UMEÅ

Butiken i Umeå administreras av PMU central som därmed också är arbetsgivare för personalen. Vår aktiva samarbetspartner i Umeå är pingstförsamlingen. Butiken i Umeå är den av våra 55 butiker som har den högsta försäljningen.
Som biträdande butikschef leder du tillsammans med butikschefen den dagliga driften av butiken. Dels genom att arbetsleda övrig personal, volontärer och myndighetsplacerade personer. Men också genom att själv utföra arbetsuppgifter för att förbereda butiken inför nästa försäljningsdag och/eller att medverka i butiken när den är öppen. Samt att med planering och genomförande skapa så stor genomströmning av skänkta varor som det är möjligt. Du är ytterst ansvarig på plats för frågor som påverkar det dagliga arbetet när inte butikschefen är närvarande. Arbetsledarskapet i butiken är grovt uppdelat mellan de mjuka varugrupperna (ex. mode och textil) och de hårda varugrupperna (ex. husgeråd och möbler). Utöver ditt ansvar som biträdande butikschef så kommer du vara arbetsledare för de hårda varugrupperna.

Butiken är väl inarbetad och känd i sitt område och är inne i en expansiv och utvecklande fas. Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen som butiken har haft så här långt och söker därför en driven och inspirerande ledare.

Butikschefen är din närmaste chef men ni får bra centralt stöd av bland andra regionchef, butiksutvecklare och verksamhetschef.

Som person är du bland annat ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att ibland vara ledare och ibland vara chef. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska secondhand. Men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik.

Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.

Tjänsten: 100 %.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Du delar självklart våra kristna värderingar och kommer jobba i nära samarbete med församlingar.

Vi vill att du som söker …

 • Vill vara med och förändra liv och miljö.
 • Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet.
 • Har erfarenhet av att arbetsleda andra.
 • Har erfarenhet från att rekrytera och leda volontärer.
 • Har erfarenhet av att vara chef eller ledare.
 • Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
 • Delar vår kristna värderingar.
 • Har körkort för bil.

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt och samtidigt få lön för det? Kontakta vår regionchef Mikael Enholm på 0322-28 01 07 eller epost mikael.enholm@pmu.se

Din ansökan: Vi ser fram emot din ansökan. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Mikael Enholm. Märk din ansökan med ”Biträdande butikschef Umeå”. Vi förbehåller oss dock rätten att kalla till intervju löpande.

Så länge annonsen finns kvar går det bra att skicka in din ansökan!

VI ARBETAR FÖR BESTÅENDE FÖRÄNDRING

PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans.

Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring. Vårt hopp lever om att det som verkar omöjligt är möjligt om vi tar oss an världens utmaningar tillsammans.

I KAMP MOT FATTIGDOM

Fattigdom har många ansikten. Ofta pratar vi om det materiella – men fattigdom är också att inte få gå i skolan eller kunna göra sin röst hörd. Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra många samarbetspartner världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar.

Tillsammans förändrar vi världen.

PMU – En del av Pingst

PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan.

Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige.(Läs gärna mer på www.pmu.se).

PMU Second Hand

PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande Second hand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar så driver vi 55 butiker mellan Trelleborg och Haparanda. Av dessa är 10 fullt administrerade av PMU, vilket innebär att vi även har ett direkt arbetsgivaransvar.

Syftet med butikerna är dels att skapa ekonomiska resurser till de olika projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer runt om i världen. Men genom butikerna så kan vi också göra en väldigt stor social insats lokalt. Dessutom är ju second hand det mest miljösmarta alternativet som går att uppbringa.

Vi vill utmana församlingarna till att se second hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.

Ditt fynd förändrar liv och miljö,

Vi tror att en second hand-butik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få både gåvogivare, alla medarbetare och kunderna att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö. Så viktig är vår allas insats.

Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd till att driva och utveckla befintliga butiker på ett framgångsrikt sätt. Men vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.

Vill Du bli vår nya produktionsledare i Vårgårda?

I Vårgårda ligger vårt logistikcenter för hanteringen av våra butikers materiella överskott. Dit kör vi med egna lastbilar mängder av kläder och annat material som butikerna inte har sålt. Men vi samlar också in kläder via egna insamlingsboxar.

Själva produktionen i Vårgårda består i huvudsak i att samla in och packa om för export. Men i sorteringsprocessen från framför allt klädboxarna så tar vi tillvara på det bästa materialet för att förse några butiker med bra, säljbara produkter.

Totalt är det ca 10-15 personer som jobbar i Servicecentret. Här ger vi utrymme för människor med olika bakgrund och olika förutsättningar att sida vid sida bära detta viktiga arbete framåt.

Vi söker nu en person som kan vara med och kvalitetssäkra och leda den produktionen. Dels genom att arbetsleda andra, men också genom att själv vara aktiv i urvalsprocessen och i övrigt arbete.

Vi tror att du har ett brinnande intresse för mode och trender. Du har förstått vikten av återbruk och älskar second hand. Du har goda kunskaper inom mode och textil. Du gillar att leda andra människor och att se dom växa.

Vi tror du har erfarenhet av arbetsledning och gärna från sammanhang där personer i olika former av arbetsmarknadsinsatser samverkar med varandra.

Det kommer vara otroligt många produkter från många olika tidsepoker och modetrender som passerar dina ögon och händer. Din förmåga att göra rätt urval kommer därför ha avsevärd påverkan på både miljön och vårt ekonomiska bistånd.

Vi tror att ditt kunnande och din förmåga kommer kvalitetssäkra produktionen men vi tror också den är värd att föra vidare till våra butiker. Så du kommer förmodligen bli involverad i en del utbildningsinsatser för att fortbilda våra butiker.

Servicecentret i Vårgårda leds av vår platschef som därmed blir den närmaste chef.

Som person är du noggrann, effektiv, flexibel, social och förstår värdet av rätt kommunikation vid rätt tillfälle. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska second hand. Du har förmodligen jobbat några år. Troligtvis inom modehandel eller liknande erfarenhet.

Tjänsten är på heltid och börjar som en visstidsanställning under 1 år. Tillträde snarast. Du delar självklart våra kristna värderingar.

Vi vill att du som söker…

· Vill vara med och förändra liv och miljö.

· Har dokumenterad erfarenhet från modehandel eller liknande.

· Har kunskap och känsla för märken och trender.

· Förstår vikten av kvalité i arbetet.

· Har erfarenhet från att leda    andra människor i arbete.

· Delar vår kristna värdegrund.

· Har eller vill ta körkort för truck.

Vill du veta mer om hur du, genom den här tjänsten, kan få vara med och förändra världen på riktigt och samtidigt få lön för det? Kontakta vår platschef Olov Carlsson på olov.carlsson@pmu.se, eller 010-25 20 220.

Din ansökan

Vi ser fram emot Din ansökan. Välkommen att skicka ditt personliga brev samt CV via e-post till Olov Carlsson senast 3/8. Märk din ansökan med ”Kvalitetsansvarig Produktionsledare”. Vi förbehåller oss dock rätten att kalla till intervju löpande.

Kom och jobba med oss!