Lediga tjänster

PMU arbetar med cirka 160 projekt i ungefär 35 länder och är en av Sveriges större biståndsorganisationer. Vad kul att du är intresserad av att jobba med oss!

Tillsammans förändrar vi världen!

Butikschef för ny butik i Ängelholm

Vi arbetar för bestående förändring
PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans.
Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring. Vårt hopp lever om att det som verkar omöjligt är möjligt om vi tar oss an världens utmaningar tillsammans.

I kamp mot fattigdomen
Fattigdom har många ansikten. Ofta pratar vi om det materiella – men fattigdom är också att inte få gå i skolan eller kunna göra sin röst hörd. Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra många samarbetspartner världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar. Tillsammans förändrar vi världen.

PMU – En del av Pingst
PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan.
Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige.(Läs gärna mer på www.pmu.se).

PMU Second Hand
PMU Second Hand är Sveriges mest rikstäckande secondhandkedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar så driver vi 53 butiker mellan Trelleborg och Haparanda. Nio av dessa är fullt administrerade av PMU. Vilket innebär att vi även har ett direkt arbetsgivaransvar.
Syftet med butikerna är att dels skapa ekonomiska resurser till de olika projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer runt om i världen. Men genom butikerna så kan vi också göra en väldigt stor social insats lokalt. Dessutom är ju secondhand det mest miljösmarta alternativet som går att uppbringa.
Vi vill utmana församlingarna till att se Second Hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.

Ditt fynd förändrar liv och miljö
Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få både gåvogivare, alla medarbetare och kunderna att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö. Så viktig är vår allas insats.
Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd till att driva och utveckla befintliga butiker på ett framgångsrikt sätt. Men vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.

Ny butik i Ängelholm
Vi är inne i en expansiv fas och nu är det dags att öppna en ny butik i Ängelholm. Butiken kommer drivas med flera samarbetsförsamlingar.

Vill du bli vår nya butikschef i Ängelholm?Som butikschef har du det operativa ansvaret för butiken som en av våra största i landet. Butiken är en nyetablering med allt vad det innebär i utmaningar och enorma möjligheter. Vi tror därför du är en driven och inspirerande ledare som gillar den typ av utmaningar. Du ska tillsammans med övrig personal arbetsleda både volontärer och personer i olika former av arbetsträning.
Som butikschef ansvarar du för den dagliga driften av butiken. Att med planering och genomförande skapa så stor genomströmning av skänkta varor som det är möjligt. Du har det ekonomiska ansvaret. Vilket innebär, budgetering, uppföljning av budget och lägga upp försäljningsmål. Du ansvarar även för butikens övriga personal och butikens marknadsplan med mera. Du får bra centralt stöd av bland annat regionchef, butiksutvecklare och verksamhetschef.
Som person är du bland annat ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att i bland vara ledare och i bland vara chef. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska secondhand. Men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik.
Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.

Tjänsten är på heltid och tillträde enligt överenskommelse. Du delar självklart vår tro och vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar.

Du rapporterar till regionchefen för PMU Second Hand.

Vi vill att du som söker …

  • Vill vara med och förändra liv och miljö
  • Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet.
  • Har erfarenhet av att arbetsleda andra.
  • Har erfarenhet av att vara chef eller ledare.
  • Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
  • Delar våra kristna värderingar.
  • Har körkort för bil.

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt och samtidigt få lön för det? Kontakta vår regionchef Mats Svanström 0322-28 01 08 eller epost mats.svanstrom@pmu.se

Din ansökan
Vi ser fram mot din ansökan. Välkommen att skicka ditt Personliga brev och CV via e-post till Mats Svanström senast den 7 oktober. Beskriv gärna hur din kristna tro får konsekvenser i din vardag. Märk din ansökan med ”Butikschef Ängelholm”. Men vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.

Biträdande butikschef, Norrtälje

PMU Pingstkyrkans Second Hand i Norrtälje söker en biträdande butikschef på ca 75 %.
Secondhandbutiken är pingstkyrkans största kontaktyta med människor i bygden och vi är måna om det stora förtroende som byggts upp i Norrtälje med omnejd.
Arbetet innebär bland annat handledaransvar, planering kring hämtning och lämning av gods, kassahantering, iordningsställande av butik samt att bistå butikschefen i arbetaransvar.
Det ser ut att handla om prylar och varor men mötet med alla människor är ändå det viktigaste, så du behöver ha ett intresse för bådadera samt ha ett hjärta för och förstå den ideella organisationens kraft och utmaningar.
Eftersom butiken vilar på kristen grund är det viktigt att du delar detta synsätt.
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på ca 75 % som inleds med provanställning.
Rekryteringen sker löpande så skicka in din ansökan snarast.
Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via:
E-post: secondhand@pingstnorrtalje.se
Post: Pingstförsamlingen i Norrtälje, Stockholmsvägen 7, 761 63 Norrtälje

Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vår butikschef: Joy Egserius, tel. 0176-148 50 eller via e-post joyegserius@crossmail.se
www.pingstnorrtalje.se/second-hand-butik

Kom och jobba med oss!