Lediga tjänster

PMU arbetar med cirka 160 projekt i ungefär 35 länder och är en av Sveriges större biståndsorganisationer. Vad kul att du är intresserad av att jobba med oss!

Tillsammans förändrar vi världen!

BITRÄDANDE BUTIKSCHEF TILL PMU SECOND HAND I KÖPING

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under ett år, men kan eventuellt leda till en fast tjänst.

PMU Second Hand
PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande secondhandkedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar så driver vi 55 butiker mellan Trelleborg och Haparanda.
PMU har fulla ansvaret vad gäller ekonomi och arbetsgivaransvar för tio av dessa butiker.
Syftet med butikerna är att dels skapa ekonomiska resurser till de olika projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer runt om i världen. Genom butikerna kan vi också göra en stor social insats lokalt. Dessutom är secondhand det mest miljösmarta alternativet som går att uppbringa.

PMU Second Hand Köping
Butiken i Köping administreras av PMU centralt. Vår samarbetspartner i Köping är pingstkyrkan. Butikens ekonomiska överskott delas mellan PMU och pingstkyrkan och går till olika sociala projekt.

Vill du bli vår nya biträdande butikschef i Köping?
Som biträdande butikschef leder du tillsammans med butikschefen den dagliga driften av butiken. Dels genom att arbetsleda övrig personal, volontärer och myndighetsplacerade personer. Men också genom att själv utföra arbetsuppgifter för att förbereda butiken inför försäljning och finnas med i butiken när den är öppen. Samt att med planering och genomförande skapa så stor genomströmning av skänkta varor som det är möjligt.
Du är ytterst ansvarig på plats för frågor som påverkar det dagliga arbetet när inte butikschefen är närvarande.
Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet när vi tillsätter tjänsten.
Butiken är väl inarbetad och känd i sitt område och är inne i en expansiv och utvecklande fas. Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen som butiken har haft så här långt och söker därför en driven och inspirerande ledare.
Butikschefen är din närmaste chef men ni får bra centralt stöd av bland andra regionchef, butiksutvecklare och verksamhetschef.

Vi vill att du som söker gärna …

 • Vill vara med och förändra liv och miljö.
 • Har erfarenhet av att arbetsleda andra.
 • Har erfarenhet av att vara chef eller ledare.
 • Är tydlig i din kommunikation som ledare och chef.
 • Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
 • Delar våra kristna värderingar.
 • Har körkort för bil.
 • Är strukturerad, ordningsam och gillar ett högt tempo.
 • Har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
 • Är resultatinriktad.
 • Det är meriterande att ha erfarenhet av:
  – liknande arbete.
  – att älska secondhand.
  – skyltning och exponering i butik.
  – att leda och rekrytera volontärer.
  – Men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik.

Tjänsten: Visstidsanställning på heltid under ett år, men kan eventuellt leda till en fast tjänst.
Tillträde: Augusti/september.

PMU – En del av Pingst
PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationellt utvecklingssamarbete och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan.
Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och secondhandbutiker i Sverige. (Läs gärna mer på www.pmu.se).

Vi arbetar för bestående förändring
PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans.
Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring. Vårt hopp lever om att det som verkar omöjligt är möjligt om vi tar oss an världens utmaningar tillsammans.

I kamp mot fattigdom
Fattigdom har många ansikten. Ofta pratar vi om det materiella – men fattigdom är också att inte få gå i skolan eller kunna göra sin röst hörd. Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra många samarbetspartner världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar.
Tillsammans förändrar vi världen.

Ditt fynd förändrar liv och miljö.
Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få både gåvogivare, alla medarbetare och kunderna att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö. Så viktig är vår allas insats.
Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd till att driva och utveckla befintliga butiker på ett framgångsrikt sätt.

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt och samtidigt få lön för det?
Kontakta vår butikschef Helen Ajdert Erlandsson 070-7904884 eller e-post helen.ajdert.erlandsson@pmu.se

Din ansökan
Vi ser fram mot din ansökan. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Helen Ajdert Erlandsson, helen.ajdert.erlandsson@pmu.se, senast den 25 juni.
Beskriv gärna hur din kristna tro får konsekvenser i din vardag.  Märk din ansökan med ”Biträdande butikschef Köping”. Men vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.

 

BITRÄDANDE BUTIKSCHEF TILL PMU SECOND HAND I SANDVIKEN

Är du vår nya biträdande butikschef i Sandviken?

Secondhandbutiken drivs av Pingstkyrkan i Sandviken. Vårt överskott går till utsatta människor runt om i världen, läs mer på www.pmu.se Butiken i Sandviken har funnits sedan 2002 och vår verksamhet har en positiv utveckling.
Som biträdande butikschef leder du tillsammans med butikschefen den dagliga driften av butiken. Det innebär att både arbeta tillsammans med och att arbetsleda övrig personal, volontärer och myndighetsplacerade personer, samt att med planering och genomförande skapa så stor genomströmning av skänkta varor som det är möjligt. Du är ytterst ansvarig på plats för frågor som påverkar det dagliga arbetet när inte butikschefen är närvarande. Utöver ditt ansvar som biträdande butikschef så kommer du bland annat vara ansvarig för mode- och textilavdelningarna.
Som person är du ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att ibland vara ledare och ibland vara chef. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska second hand, men du kan också komma med andra viktiga erfarenheter som kan bidra till tillväxt i vår butik. Social förmåga och personlig lämplighet är mycket viktigt i detta arbete.

Vi vill att du som söker …
– Vill vara med och förändra liv och miljö.
– Delar våra kristna värderingar.
– Har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
– Du är strukturerad, ordningsam och gillar ett högt tempo.

Det är meriterande om du…
– Har erfarenhet av butiksarbete, gärna inom mode.
– Har intresse och känsla för skyltning och exponering i butik.
– Har erfarenhet av att arbetsleda andra.
– Har körkort för bil.

Tjänsten: 100 %
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt och samtidigt få lön för det?
Kontakta vår butikschef Anders Kastemyr på 073-802 61 61 eller e-post secondhand@sandvikenpingst.se

Vi ser fram emot din ansökan! Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till secondhand@sandvikenpingst.se senast den 14 juni.
Märk din ansökan med ”Biträdande butikschef Sandviken”.

BUTIKSCHEF TILL VÅR SECOND HAND I KRAMFORS

Centralorten i det natursköna Höga-kusten området! Secondhandbutiken är ett samarbetsprojekt med PMU och Pingstförsamlingen i Kramfors. Butiken har funnits sedan 2015 i ljusa fina lokaler och vi har en positiv utveckling av vår verksamhet.
Då vår nuvarande butikschef går i pension, söker vi nu en driven person till vår verksamhet i Kramfors.

Vi söker dig som har en kristen värdegrund, är en affärsdriven ledare och brinner för secondhandverksamhet.
I rollen som butikschef är du ansvarig för butikens funktion och utveckling.
Du är butikens ansikte utåt, har kontakter med våra samarbetsparters och inte minst med våra många gåvogivare och kunder.

 • Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från din personliga lämplighet.
 • Du har ett öppet, trevligt och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
 • Du är strukturerad och tydlig i din ledarroll och gillar ett högt tempo.
 • Du har körkort för bil.

Medarbetarna består av volontärer, anställda samt personer som genomför sysselsättning inom ramen för olika sysselsättningsåtgärder.

Tjänsten: Tillsvidareanställning på 100 % som inleds med provanställning.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Så länge annonsen finns kvar går det bra att skicka in din ansökan.

Ansökan skickas i form av CV och personligt brev.

Till e-post: sh@kramfors.pingst.se

För frågor kontakta butikschef Rolf Söderberg telefon: 0702-50 19 03

Välkommen med din ansökan!

BITRÄDANDE BUTIKSCHEF FÖR PMU SECONDHAND I UMEÅ

Butiken i Umeå administreras av PMU central som därmed också är arbetsgivare för personalen. Vår aktiva samarbetspartner i Umeå är pingstförsamlingen. Butiken i Umeå är den av våra 55 butiker som har den högsta försäljningen.
Som biträdande butikschef leder du tillsammans med butikschefen den dagliga driften av butiken. Dels genom att arbetsleda övrig personal, volontärer och myndighetsplacerade personer. Men också genom att själv utföra arbetsuppgifter för att förbereda butiken inför nästa försäljningsdag och/eller att medverka i butiken när den är öppen. Samt att med planering och genomförande skapa så stor genomströmning av skänkta varor som det är möjligt. Du är ytterst ansvarig på plats för frågor som påverkar det dagliga arbetet när inte butikschefen är närvarande. Arbetsledarskapet i butiken är grovt uppdelat mellan de mjuka varugrupperna (ex. mode och textil) och de hårda varugrupperna (ex. husgeråd och möbler). Utöver ditt ansvar som biträdande butikschef så kommer du vara arbetsledare för de hårda varugrupperna.

Butiken är väl inarbetad och känd i sitt område och är inne i en expansiv och utvecklande fas. Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen som butiken har haft så här långt och söker därför en driven och inspirerande ledare.

Butikschefen är din närmaste chef men ni får bra centralt stöd av bland andra regionchef, butiksutvecklare och verksamhetschef.

Som person är du bland annat ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att ibland vara ledare och ibland vara chef. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska secondhand. Men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik.

Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.

Tjänsten: 100 %.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Du delar självklart våra kristna värderingar och kommer jobba i nära samarbete med församlingar.

Vi vill att du som söker …

 • Vill vara med och förändra liv och miljö.
 • Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet.
 • Har erfarenhet av att arbetsleda andra.
 • Har erfarenhet från att rekrytera och leda volontärer.
 • Har erfarenhet av att vara chef eller ledare.
 • Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
 • Delar vår kristna värderingar.
 • Har körkort för bil.

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt och samtidigt få lön för det? Kontakta vår regionchef Mikael Enholm på 0322-28 01 07 eller epost mikael.enholm@pmu.se

Din ansökan: Vi ser fram emot din ansökan. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Mikael Enholm. Märk din ansökan med ”Biträdande butikschef Umeå”. Vi förbehåller oss dock rätten att kalla till intervju löpande.

Så länge annonsen finns kvar går det bra att skicka in din ansökan!

Kom och jobba med oss!