Lediga tjänster

PMU arbetar med cirka 160 projekt i ungefär 35 länder och är en av Sveriges större biståndsorganisationer. Vad kul att du är intresserad av att jobba med oss!

Tillsammans förändrar vi världen!

Vi arbetar varje dag för att göra världen bättre. Vill du bli en av våra nyckelspelare?

PMU söker regionkoordinator för region Mellanöstern/Nordafrika

PMU, de svenska pingstförsamlingarnas organisation för utvecklingssamarbete och humanitärt bistånd, bedriver ett omfattande arbete runt om i världen, i partnerskap med lokala kyrkor och organisationer, och med stöd från bland annat Sida, Radiohjälpen och svenska ambassader. Vi är en dynamisk folkrörelseorganisation, med målsättning att skapa kreativa miljöer för lärande och utveckling, och stöder insatser i ett 30-tal länder, varav 5 länder i regionen Mellanöstern/Nordafrika. Som regionkoordinator deltar du i ett spännande och mångfasetterat samarbete med lokala samarbetsorganisationer och kyrkor.

PMU söker nu en regionkoordinator 100 % för region Mellanöstern/Nordafrika. Initialt är tjänsten placerad på PMUs huvudkontor i Stockholm med målet att kunna flytta tjänsten till nytt regionalt kontor under 2020, troligtvis i Amman, Jordanien.

Som regionkoordinator kommer du att bli delaktig i arbetet med att starta upp PMUs kontor i Amman, Jordanien. Tillsammans med regionledare för regionen, placerad på huvudkontoret, ska ni representera PMU i relation till lokala myndigheter och partners i frågor som rör PMUs projektverksamhet. Målet med PMUs närvaro i regionen är att fördjupa kontakten och dialogen med lokala partner och få ökad kännedom om förhållanden och verksamhet. Ytterligare ett mål är att regionkontoret ska bli kontaktyta gentemot nya institutionella samarbetspartners och givare, exv. ambassader, FN-organ och andra.

Som regionkoordinator har du en nära kontakt med regionledare och rapporterar till arbetsledare som båda finns på PMUs huvudkontor i Stockholm.

Ansvar och arbetsuppgifter:

 • Att, tillsammans med Regionledaren för Mellanöstern/Nordafrika, ansvara för verksamhetsplanering samt den övergripande utvecklingen av PMUs lokal partners i regionen.
 • Företräda PMU i förhållande till att NGOs och institutionella givare i regionen med fokus på breddad kontakt och breddad finansiering.
 • Stöd till lokala samarbetspartner i PMER & L genom utbildningar och andra kapacitetsstärkande åtgärder, samt delaktig i avtals- och systemrevisioner av partner.
 • Program- och projektuppföljning på partnernivå
 • Stödja regionledaren i den årliga uppdateringen av partnerbedömningar och dialog med partner och huvudkontor.

Kvalifikationer och meriter:

 • Relevant högskoleutbildning relaterad till internationellt utvecklingssamarbete/humanitärt bistånd.
 • Erfarenheter från internationellt utvecklingssamarbete med fokus på mänskliga rättigheter och demokrati.
 • Erfarenhet av projektsamarbete med stöd från institutionella finansiärer, så som Sida, EU-organ, etc.
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande är även:

 • Tidigare fälterfarenhet från arbete i eller med frågor som rör Mellanöstern/Nordafrika.
 • Erfarenhet av att arbeta med organisations- samt kapacitetsutveckling inom projektadministration och projektledning.
 • Kunskaper i arabiska och franska.

Arbetsspråk är engelska.

Vi förutsätter att du som söker delar vår organisations grundläggande värderingar.

Placering: Stockholm (senare Amman)

Tidsperiod: 3 år med möjlighet till förlängning

Anställningsgrad: 100 %

Planerat tillträde: enligt överenskommelse, senast 1 september 2019.

För mer information om tjänsten: Dag Bohlin, telefonnummer 08-608 96 06 eller regionledare Hanna Toorell 08-608 96 29

Skicka din ansökan inklusive CV, inkl referenser och personligt brev (max 2 sidor) senast

20 juni 2019 till dag.bohlin@pmu.se eller till postadress: PMU, Att: Dag Bohlin, Box 15144, 167 15 Bromma. Märk ansökan med ”Regionkoordinator, Möna ”.

Arbetsledare PMU secondhand Falun

PMU secondhand Falun i samarbete med Lugnetkyrkan och Centrumkyrkan är en butik under utveckling med en spännande framtid.

 • Generösa gåvogivare
 • Bra arbetspraktik/placering/volontärarbete
 • Nöjda kunder och goda försäljningsresultat
 • Ständigt ökande överskott som går till bistånd

Vi söker en arbetsledare med speciellt inriktning på transport och logistik.

Som chaufför ansvarar du för logistiken vid transporter och på lagret. Du har god förmåga att planera och genomföra, gott omdöme och god fysik.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som stark drivkraft för service och kundbemötande. Du är butikens ansikte utåt och har kontakter med både våra samarbetspartners och våra många givare och kunder.

Tillsammans med butikschefen är du ett föredöme och en ledargestalt för butiken.

Vi förutsätter att du delar PMU:s och de samarbetande församlingarnas kristna grundsyn och värderingar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Ansökan samt ett personligt brev skickas senast 30 juni. Intervjuer hålls löpande.

Ansökan skickas till: Marie Lindsmyr regionchef Mellansverige.

marie.lindsmyr@pmu.se mobil 076-546 61 47

PMU/Pingstkyrkans Second Hand i Hässleholm söker ny butikschef.

Pingstkyrkan driver en secondhandand-butik i Hässleholm tillsammans med PMU. Syftet med verksamheten är att generera medel för humanitärt biståndsarbete samt att bedriva socialt arbete lokalt.
Då vår nuvarande butikschef går vidare till en utlandstjänst söker vi nu en driven butikschef till vår omfattande verksamhet i Hässleholm.
Vi söker dig som är en affärsdriven ledare, du har gärna erfarenhet inom detaljhandeln och du brinner för secondhand-verksamhet.
I rollen som butikschef har du det operativa ansvaret för att driva och utveckla butiken med försäljning och lagerverksamhet.
Du har personal- och budgetansvar. Pingstkyrkans Second Hand har en kristen värdegrund och du är butikens ansikte utåt.
Du har kontakter med våra samarbetspartners och inte minst våra många gåvogivare och kunder. Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet.
Du har ett öppet, trevligt och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar. Medarbetarna består av volontärer, anställda samt personer som är i olika sysselsättningsåtgärder.
Du är strukturerad och tydlig i din ledarroll och gillar högt tempo. Vi förväntar oss att du delar vår tro och våra värderingar i övrigt.
Välkommen med din ansökan!
Anställning: Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid som inleds med provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Din ansökan vill vi ha senast den 15 juni.
Skicka din ansökan i form av CV och personligt brev till: Christer Sköld
E-post: skold.christer@gmail.com
Märk ämnesrad med “Butikschef Hässleholm”.

PMU/Pingstkyrkans Second Hand i Östersund söker biträdande butikschef.

PMU driver en Second Hand-butik i Östersund tillsammans med Pingstförsamlingen på orten. Syftet med verksamheten är att generera medel för humanitärt biståndsarbete samt att bedriva socialt arbete lokalt.

Vi söker nu en driven biträdande butikschef till vår omfattande verksamhet i Östersund.

Vi söker dig som är en affärsdriven ledare, du har praktisk erfarenhet inom detaljhandeln och du brinner för second hand-verksamhet. I rollen som biträdande butikschef är du underställd butikschefen och tillsammans med butikschefen är du ansvarig för butikens funktion och utveckling.

För att lyckas i rollen som biträdande butikschef så behöver du vara strukturerad och tydlig i din ledarroll och gillar ett högt tempo. PMU Second Hand har en kristen värdegrund och du är butikens ansikte utåt. Du har kontakter med våra samarbetspartners och inte minst våra många givare och kunder.

Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet, trevligt och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.

Medarbetarna består av volontärer, anställda samt personer som genomför sysselsättning inom ramen för olika sysselsättningsåtgärder.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid som inleds med provanställning.

Välkommen att skicka ditt Personliga brev och CV via e-post till: secondhand@ostersund.pmu.se

Rekryteringen sker löpande så skicka in din ansökan snarast.

Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.

För frågor, kontakta Emma Gustafsson: 063-867 00, e-post emma@ostersund.pmu.se.

Vi ser fram mot din ansökan.

VI ARBETAR FÖR BESTÅENDE FÖRÄNDRING
PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans. Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka och biståndsorganisation. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring. Vårt hopp lever om att det som verkar omöjligt är möjligt om vi tar oss an världens utmaningar tillsammans.

I KAMP MOT FATTIGDOM
Fattigdom har många ansikten. Ofta pratar vi om det materiella – men fattigdom är också att inte få gå i skolan eller kunna göra sin röst hörd. Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra många samarbetspartner världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar. Tillsammans förändrar vi världen.

PMU – En del av Pingst Fria Församlingar i samverkan (Pingst FFS)
PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är pingströrelsens biståndsorganisation. Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige.

(Läs gärna mer på www.pmu.se).

PMU Second Hand
PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande secondhand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar så driver vi 53 butiker mellan Trelleborg och Haparanda. 9 av dessa är fullt administrerade av PMU. Vilket innebär att vi även har ett direkt arbetsgivaransvar.

Syftet med butikerna är att dels skapa ekonomiska resurser till de olika projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer runt om i världen. Men genom butikerna så kan vi också göra en stor social insats lokalt. Dessutom är secondhand det mest miljösmarta alternativet som går att uppbringa. Vi vill också utmana församlingarna att se Second Hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.

Ditt fynd förändrar liv
Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få både gåvogivare, alla medarbetare och kunderna att känna att de verkligen är med och förändrar liv. Så viktig är vår allas insats.

Vill du bli vår nya butikschef i Trelleborg?
Tillsammans med vår samarbetspart, Pingstkyrkan i Trelleborg, söker vi nu en efterträdare till vår butikschef som går i pension i slutet av året. Som butikschef har du det operativa ansvaret för butiken. Du kommer tillsammans med en biträdande butikschef att arbetsleda övrig personal, volontärer och personer i olika former av arbetsträning.

Butiken är väl inarbetad och känd i sitt område. Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen som butiken har haft så här långt och säker därför en driven och inspirerande ledare. Som butikschef ansvarar du för den dagliga driften av butiken. Att med planering och genomförande skapa så stor genomströmning av skänkta varor som det är möjligt. Du har det ekonomiska ansvaret. Vilket innebär budgetering, uppföljning av budget och lägga upp försäljningsmål. Du ansvarar även för butikens övriga personal och butikens marknadsplan mm. Du får bra centralt stöd av bl.a regionchef, butiksutvecklare och verksamhetschef.

Som person är du ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att ibland vara ledare och ibland vara chef. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska second hand. Men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik. Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.

Tjänsten är på heltid och tillträde enligt överenskommelse. Du delar självklart vår tro och vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar. Du rapporterar till regionchef för PMU Second Hand.

Vi vill att du som söker …

 • Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet.
 • Har erfarenhet av att arbetsleda andra.
 • Har erfarenhet av att vara chef eller ledare.
 • Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
 • Delar vår kristna tro och värderingar.
 • Har körkort för bil.

Anställningen inleds med provanställning

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt och samtidigt få lön för det? Kontakta regionchef Mats Svanström 0322-28 01 08 eller epost mats.svanstrom@pmu.se

Vi ser fram mot din ansökan.

Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Mats Svanström senast 4 augusti. Märk din ansökan med ”Butikschef Trelleborg”. Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.

Kom och jobba med oss!