Lediga tjänster

PMU arbetar med drygt 170 projekt i ett trettiotal  länder och är en av Sveriges större biståndsorganisationer. Vad kul att du är intresserad av att jobba med oss!

Tillsammans förändrar vi världen!

PMU söker Regionchef för Väst- och Centralafrika

Vi är mitt i ett dynamiskt och spännande utvecklingsarbete där sex tidigare regioner nu blir tre. I Väst- och Centralafrika samarbetar vi med lokala partner i Burkina Faso, Mali, Togo, Benin, DR Kongo och Burundi.

Är du en passionerad och driven ledare med erfarenhet av bistånd och kan hantera många processer och frågor samtidigt? Vill du bidra till vårt arbete med att nå de allra mest utsatta och de fattigaste? Då kan du vara den vi söker till vårt programteam på PMU. Välkommen med din ansökan.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Att vara ansvarig för PMU:s arbete i regionen och på daglig basis leda det regionala teamet
 • Att ansvara för samverkan och strategisk planering med andra avdelningar på PMU kring frågor som tematiskt stöd, humanitära insatser samt kommunikation och insamling
 • Att tillsammans med programchef och ekonomichef, ansvara för avtalsefterlevnad gentemot finansiärer
 • Att tillsammans med ekonomichef och ekonom, följa upp budget och förbrukning av medel för regionen
 • Att tillsammans med teamet handlägga och följa upp PMU:s insatser i regionen, dvs. beredning, administration, kvalitetssäkring och resultatrapportering av program och projekt (allt sker i den databas PMU använder för projektadministration)
 • Att på regelbunden basis rapportera till och föra strategiska samtal med PMU:s ledningsgrupp gällande regionen
 • Att leda arbetet med att stödja PMU:s lokala samarbetspartner genom strategisk dialog och kapacitetsstärkande åtgärder
 • Att finnas med i nätverk på nationell och internationell nivå där regionens frågor är i fokus
 • Att arbeta för att bredda och säkra finansiering av regionens verksamhet

Kvalifikationer och meriter:
Vi söker dig som är en passionerad och driven ledare och som är van att kunna hantera många frågor och processer samtidigt. Du behöver vara flexibel och pragmatisk och samtidigt tydlig samt trygg i ditt ledarskap. Som regionchef har du som uppgift att använda teamets fulla kompetens och kapacitet genom att leda och fördela arbetet. För att lyckas i rollen som regionchef måste du även gilla att arbeta självständigt. Därför ser vi tidigare dokumenterade ledarfunktioner som mycket värdefulla. Du har relevant högskoleutbildning och/eller erfarenhet av liknande arbete. Du bör ha god förmåga att hantera interkulturella relationer då vi rör oss i ett brett spektra av miljöer. Då rollen innebär ett strategiskt ansvar behöver du känna dig trygg i att, både i tal och skrift, kommunicera på franska och engelska. Du behöver också vara en duktig skribent. Tidigare erfarenhet av arbete inom civilsamhälles-organisationer och/eller internationellt utvecklingssamarbete i Sverige är viktigt. Har du egen fälterfarenhet är det en merit. Då merparten av regionens samarbetspartners är kyrkosamfund, krävs en kunskap och förståelse för vilken roll kyrkan spelar i denna del av världen. Tjänsten innebär administrativt och ekonomiskt ansvar, och därför bör du ha ett strukturerat och noggrant arbetssätt.

På grund av Corona-pandemin har vi mestadels arbetat hemifrån det senaste året. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och hoppas att kunna mötas mer på vårt kontor i Alvik framöver. Då läget tillåter, ingår resor i tjänsten, samtidigt som vi är måna om att minska vårt klimatavtryck.

Vi förutsätter att du som söker delar grundläggande kristna värderingar.

Om PMU
PMU är de svenska pingstförsamlingarnas organisation för utvecklingssamarbete och humanitärt bistånd. PMU bedriver ett omfattande utvecklings- och humanitärt arbete parallellt med kommunikations- och påverkansarbete med stöd från främst Sida men även från andra givare, bl a Radiohjälpen och stöder lokala samarbetskyrkor och biståndsorganisationer i ett drygt 30-tal länder. PMU är en dynamisk folkrörelse-organisation med målsättning att skapa kreativa miljöer för lärande och utveckling. Som medarbetare erbjuds du att arbeta i ett team av engagerade medarbetare och delta med dina kunskaper i ett spännande och mångfasetterat utvecklingssamarbete för en bättre värld.

Övrigt
Vi sitter i trevliga lokaler i Alvik i Stockholm med goda kommunikationer.
Omfattning av tjänsten är 100 % (vi tillämpar 6 mån provanställning).
Planerat tillträde: okt/nov 2021 eller enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten:
Dag Bohlin, arbetsledare programverksamheten, telefon 08-608 96 06, dag.bohlin@pmu.se

Skicka din ansökan inklusive CV och personligt brev till dag.bohlin@pmu.se, eller till postadress:
PMU, Att: Dag Bohlin, Box 15144, 167 15 Bromma, senast 1 oktober 2021.

Arbetsledare, Alingsås

Vi arbetar för bestående förändring
PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans.
Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring. Vårt hopp lever om att det som verkar omöjligt är möjligt om vi tar oss an världens utmaningar tillsammans.

I kamp mot fattigdom
Fattigdom har många ansikten. Ofta pratar vi om det materiella – men fattigdom är också att inte få gå i skolan eller kunna göra sin röst hörd. Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra många samarbetspartner världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar.
Tillsammans förändrar vi världen.

PMU – En del av Pingst
PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan.

Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige.

PMU Second Hand
PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande second hand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar så driver vi 57 butiker mellan Trelleborg och Haparanda. 15 av dessa är fullt administrerade av PMU. Vilket innebär att vi även har ett direkt arbetsgivaransvar.

Syftet med butikerna är att dels skapa ekonomiska resurser till de olika projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer runt om i världen. Men genom butikerna så kan vi också göra en väldigt stor social insats lokalt. Dessutom är ju second hand det mest miljösmarta alternativet som går att uppbringa.

Vi vill utmana församlingarna till att se second hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.

Ditt fynd förändrar liv och miljö
Vi tror att en second hand-butik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få både gåvogivare, alla medarbetare och kunderna att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö. Så viktig är vår allas insats.
Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd till att driva och utveckla befintliga butiker på ett framgångsrikt sätt. Men vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.

Alingsås
Tillsammans med Föreningen Vinden driver vi en second hand-butik på Maskingatan 6. Föreningen och PMU:s målsättning är tydlig. Vi vill:

 • generera ekonomiskt överskott till sociala och humanitära insatser genom de projekt som PMU och föreningen är engagerad i
 • vara en socialmötesplats
 • bereda sysselsättning för människor utanför den reguljära arbetsmarknaden
 • aktivt göra stor skillnad för vår miljö
 • sprida kunskap om situationen i utvecklingsländer
 • vara en plattform för att göra PMU och föreningen och därmed evangeliet mer känt i Alingsås

Vill du bli vår nya arbetsledare i Alingsås?
Som arbetsledare leder du tillsammans med butikschefen och den biträdande butikschefen den dagliga driften av butiken. Dels genom att arbetsleda övrig personal, volontärer och myndighetsplacerade personer. Men också genom att själv utföra arbetsuppgifter för att förbereda butiken inför nästa försäljningsdag och/eller att medverka i butiken när den är öppen. Samt att med planering och genomförande skapa så stor genomströmning av skänkta varor som det är möjligt. Rollen som arbetsledare är mycket ”hands-on” när du genom ditt eget genomförande av arbetet också leder och utvecklar andra.

Butikschefen är din närmaste chef och ni får bra centralt stöd av bl.a. regionchef, butiksutvecklare och verksamhetschef.

Som person är du ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du kommer att ha ett extra ansvar för vissa av de varugrupper som är representerade i butiken. Så har du kunnande inom husgeråd, mode, möbler, textil eller liknande så är det en fördel. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska second hand. Men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik.

Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.

Tjänsten är på heltid och tillträde sker enligt överenskommelse. Du delar självklart våra kristna värderingar och vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar.

Vi vill att du som söker …

 • vill vara med och förändra liv och miljö
 • har erfarenhet av att arbetsleda andra
 • kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare
 • delar våra kristna värderingar
 • har körkort för bil

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen? Kontakta vår butikschef Christofer Berggren 0322-28 59 62, christofer.berggren@pmu.se.

Din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Christofer Berggren. Beskriv gärna hur din kristna tro får konsekvenser i din vardag. Märk din ansökan med ”Arbetsledare Alingsås”. Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.

Kom och jobba med oss!