Lediga tjänster

PMU arbetar med drygt 140 projekt i ett trettiotal  länder och är en av Sveriges större biståndsorganisationer. Vad kul att du är intresserad av att jobba med oss!

Tillsammans förändrar vi världen!

PMU söker ny kampanjkoordinator till huvudkontoret i Alvik

PMU är en av Sveriges större biståndsaktörer och pingströrelsens biståndsorganisation. Vi arbetar för närvarande med utvecklingsprojekt såväl som humanitärt bistånd i  32 länder. I rollen som kampanjkoordinator ligger att i samråd med kommunikations- och insamlingschef vara drivande i den strategiska utvecklingen av kampanjer och insamling vad gäller val av projekt, metoder, kanaler, målgrupper, osv. Du har ett kreativt öga och är ansvarig för samordningen och framtagandet av underlag kring PMU:s kampanjer, produktion och distribution kring insamlingsbrev och koordinering kring annonser och vissa event.

 Vi söker dig som:  

 • Har eftergymnasial utbildning inom kommunikation alt. dokumenterad erfarenhet av arbete med kommunikation och insamling, gärna content marketing
 • Arbetat med projektledning
 • Behärskar engelska väl, franska är ett plus
 • Har god förmåga att skriva engagerande texter på svenska och engelska
 • Är bekväm i att tala inför publik i olika sammanhang
 • Har bra förmåga att jobba mot deadlines och att prioritera
 • Vill vara med att utveckla en strategi mot givargruppen stora gåvor/företag
 • Van att hantera en satt budget och koordinera trycksaker
 • Det är en fördel om du kan Indesign, Photoshop eller Lightroom och ett extra plus om du kan Adobe Premiere

Som person ska du vara självgående, ha lätt för att arbeta i grupp och vara flexibel i tänk och kreativitet. Tjänsten kan innebära ett visst mått av resande både inom Sverige och till våra samarbetsländer.  Vi förutsätter att du delar grundläggande kristna värderingar, att du är väl insatt i PMU:s folkrörelseförankring i Sverige och globalt, med kunskap om kyrkans roll och möjligheter för samhällsutveckling.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är på heltid och tillsvidare med start i december 2020. Du kommer att rapportera direkt till kommunikationschefen och arbeta med trevliga kollegor på PMU:s huvudkontor i Alvik. Skicka ditt CV och ett personligt brev till johanna.litsgard.lebourne@pmu.se . Skriv ”Kampanjkoordinator” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är 31 oktober, 2020, men ansökningar behandlas allt eftersom.

För ytterligare information om tjänsten – kontakta, kommunikations- och insamlingschef Johanna Litsgård Lebourne johanna.litsgard.lebourne@pmu.se

BITRÄDANDE BUTIKSCHEF, TROLLHÄTTAN

Vi arbetar för bestående förändring
PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans.
Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring. Vårt hopp lever om att det som verkar omöjligt är möjligt om vi tar oss an världens utmaningar tillsammans.

I kamp mot fattigdom
Fattigdom har många ansikten. Ofta pratar vi om det materiella – men fattigdom är också att inte få gå i skolan eller kunna göra sin röst hörd. Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra många samarbetspartner världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar.
Tillsammans förändrar vi världen.

PMU – En del av Pingst
PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan.
Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige.
Läs gärna mer på www.pmu.se.

PMU Second Hand
PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande Second hand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar så driver vi 56st butiker mellan Trelleborg och Haparanda. 10 av dessa är fullt administrerade av PMU, vilket innebär att vi även har ett direkt arbetsgivaransvar.
Syftet med butikerna är att dels skapa ekonomiska resurser till de olika projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer runt om i världen. Men genom butikerna så kan vi också göra en väldigt stor social insats lokalt. Dessutom är ju secondhand det mest miljösmarta alternativet som går att uppbringa.
Vi vill utmana församlingarna till att se Second Hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.
Ditt fynd förändrar liv och miljö
Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få både gåvogivare, alla medarbetare och kunderna att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö. Så viktig är vår allas insats.
Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd till att driva och utveckla befintliga butiker på ett framgångsrikt sätt. Vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.
PMU Second Hand Trollhättan
Butiken administreras av PMU centralt som därmed också är arbetsgivare för personalen. Våra aktiva samarbetspartner är Pingstkyrkan Trollhättan.

Vill Du bli vår nya Biträdande Butikschef?
Som Biträdande Butikschef leder du tillsammans med Butikschefen den dagliga driften av butiken. Dels genom att arbetsleda övrig personal, volontärer och myndighetsplacerade personer. Men också genom att själv utföra arbetsuppgifter för att förbereda butiken inför nästa försäljningsdag och eller att medverka i butiken när den är öppen. Samt att med planering och genomförande skapa så stor genomströmning av skänkta varor som det är möjligt. Du är ytterst ansvarig på plats för frågor som påverkar det dagliga arbetet när inte Butikschefen är närvarande.

Butiken är väl inarbetad och känd i sitt område och är inne i en expansiv och utvecklande fas. Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen som butiken har haft så här långt och söker därför en driven och inspirerande ledare.

Butikschefen är din närmaste chef men Ni får bra centralt stöd av bl a Regionchef, Butiksutvecklare och Verksamhetschef.
Som person är du ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att både vara en ledare och ibland vara chef. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska second hand. Du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik.
Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
Tjänsten är ett vikariat på heltid och tillträde enligt överenskommelse. Du delar självklart vår tro och vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar.

Vi vill att du som söker …
• Vill vara med och förändra liv och miljö.
• Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet.
• Har erfarenhet av att arbetsleda andra.
• Har erfarenhet av att vara chef eller ledare.
• Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
• Delar vår kristna tro och värderingar.
• Har körkort för bil.
Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt i ditt dagliga arbete? Kontakta butikschef Malin Välitalo via mail: malin.valitalo@pmu.se eller på telefon: 0520-205271.

Din ansökan
Vi ser fram mot din ansökan. Välkommen att skicka ditt Personliga brev och CV via e-post till Malin Välitalo senast 2020-11-30. Beskriv gärna hur din kristna tro får konsekvenser i din vardag. Märk din ansökan med ”Biträdande Butikschef Trollhättan”. Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande. Tillträde 2021-01-04.

BITRÄDANDE BUTIKSCHEF FÖR PMU SECOND HAND HAPARANDA

Butiken PMU Second Hand Haparanda startades i januari 2016 och har växt i sin verksamhet kraftig sedan starten. Vår butik är en del av PMU Second Hand och vi är den nordligaste butik av de 55 butiker som finns i landet, och med en unik placering i Twincity Haparanda/Torneå. All vår vinst går till sociala bistånd genom PMU, samt genom lokala organisationer med social verksamhet.

Butiken är inne i en expansiv och utvecklande fas. Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen som butiken har haft så här långt och söker därför en driven och inspirerande ledare.

Som biträdande butikschef leder du tillsammans med butikschefen den dagliga driften i butiken. Det gör du dels genom att arbetsleda personalen, myndighetsplacerade personer och volontärer, men också genom att själv utföra arbetsuppgifter för att förbereda butiken inför nästa försäljningsdag och att medverka i butiken när den är öppen. Utöver ditt ansvar som biträdande butikschef så kommer du vara arbetsledare för de hårda varugrupperna.

Butikschef är din närmaste chef, men vi får bra centralt stöd av bland annat regionchef, butiksutvecklare och verksamhetschef.

Som person är du bland annat ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att ibland vara ledare och ibland vara chef. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska secondhand. Med du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik.

Din sociala förmåga är mycket viktigt och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativ sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar. Du delar våra kristna värderingar och kommer jobba i samarbete med församlingar.

Tjänsten: 80%

Tillträde: enligt överenskommelse

Vi vill att du som söker…

 • Vill vara med och förändra liv och miljö
 • Har erfarenhet av att arbetsleda andra och gärna även affärs-/marknadserfarenhet
 • Har erfarenhet av att vara chef eller ledare
 • Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare
 • Delar våra kristna värderingar
 • Har körkort för bil
 • Kan bra svenska i tal och skrift. Om du kan finska, räknas det som merit

Vill du veta mer om tjänsten, kan du kontakta Butikschefen Marjo Maikkunen på 0922-761880 eller e-post: marjo.maikkunen@pmuhaparanda.se

Din ansökan: Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Marjo Maikkunen, senast den 8 november 2020. Märk din ansökan med ”Biträdande butikschef”. Vi förbehåller oss dock rätten att kalla till intervju löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

BITRÄDANDE BUTIKSCHEF FÖR PMU SECOND HAND I UMEÅ

Butiken i Umeå administreras av PMU central som därmed också är arbetsgivare för personalen. Vår aktiva samarbetspartner i Umeå är pingstförsamlingen. Butiken i Umeå är den av våra 55 butiker som har den högsta försäljningen.
Som biträdande butikschef leder du tillsammans med butikschefen den dagliga driften av butiken. Dels genom att arbetsleda övrig personal, volontärer och myndighetsplacerade personer. Men också genom att själv utföra arbetsuppgifter för att förbereda butiken inför nästa försäljningsdag och/eller att medverka i butiken när den är öppen. Samt att med planering och genomförande skapa så stor genomströmning av skänkta varor som det är möjligt. Du är ytterst ansvarig på plats för frågor som påverkar det dagliga arbetet när inte butikschefen är närvarande. Arbetsledarskapet i butiken är grovt uppdelat mellan de mjuka varugrupperna (ex. mode och textil) och de hårda varugrupperna (ex. husgeråd och möbler). Utöver ditt ansvar som biträdande butikschef så kommer du vara arbetsledare för de hårda varugrupperna.

Butiken är väl inarbetad och känd i sitt område och är inne i en expansiv och utvecklande fas. Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen som butiken har haft så här långt och söker därför en driven och inspirerande ledare.

Butikschefen är din närmaste chef men ni får bra centralt stöd av bland andra regionchef, butiksutvecklare och verksamhetschef.

Som person är du bland annat ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att ibland vara ledare och ibland vara chef. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska secondhand. Men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik.

Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.

Tjänsten: 100 %.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Du delar självklart våra kristna värderingar och kommer jobba i nära samarbete med församlingar.

Vi vill att du som söker …

 • Vill vara med och förändra liv och miljö.
 • Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet.
 • Har erfarenhet av att arbetsleda andra.
 • Har erfarenhet från att rekrytera och leda volontärer.
 • Har erfarenhet av att vara chef eller ledare.
 • Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
 • Delar vår kristna värderingar.
 • Har körkort för bil.

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt och samtidigt få lön för det? Kontakta vår regionchef Mikael Enholm på 0322-28 01 07 eller epost mikael.enholm@pmu.se

Din ansökan: Vi ser fram emot din ansökan. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Mikael Enholm. Märk din ansökan med ”Biträdande butikschef Umeå”. Vi förbehåller oss dock rätten att kalla till intervju löpande.

Så länge annonsen finns kvar går det bra att skicka in din ansökan!

Kom och jobba med oss!