• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Lediga tjänster PMU Second Hand

Butikschef Norrtälje

PMU SECOND HAND – Ditt fynd förändrar liv och miljö

PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande Second hand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar driver vi 57 butiker mellan Trelleborg och Haparanda.
 
18 av dessa är fullt administrerade av PMU, vilket innebär att vi där har ett direkt arbetsgivaransvar. Syftet med butikerna är att skapa ekonomiska resurser till de internationella projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer. Men genom butikerna gör vi också stora sociala insatser lokalt. Att handla second hand är dessutom det mest miljösmarta alternativet för konsumtion som går att uppbringa. Vi vill utmana församlingarna till att se Second Hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.
 
Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få gåvogivare, medarbetare och kunder att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö. Så viktig är allas insatser. Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd att driva och utveckla sin verksamhet på ett framgångsrikt sätt. Vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.
 
Pingstförsamlingen i Norrtälje

Tillsammans med PMU driver vi en fräsch butik i Norrtälje. Butiken administreras av Norrtälje pingstförsamling men drivs i samarbete med PMU.
Målsättningen med butiken är att:
✔ generera ekonomiskt överskott till sociala och humanitära insatser genom de projekt som PMU och församlingen är engagerad i
✔ vara en social mötesplats
✔ bereda sysselsättning för människor utanför den reguljära arbetsmarknaden
✔ aktivt göra stor skillnad för vår miljö
✔ sprida kunskap om situationen i utvecklingsländer
✔ vara en plattform för att göra PMU och församlingen mer känt i Norrtälje
 
OM TJÄNSTEN

Som butikschef har du tillsammans med biträdande butikschef det operativa ansvaret för butiken. Ni kommer tillsammans arbetsleda personal, volontärer och personer i olika former av arbetsträning. Vi vill ha ett fortsatt gott samarbete med exempelvis Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Kriminalvården.
Butikschefens ansvar innebär
✔ att skapa så stor genomströmning av skänkta varor som möjligt
✔ budgetering, uppföljning av budget och lägga upp försäljningsmål
✔ marknadsplan och marknadsföring, exempelvis i sociala medier
✔ personalansvar
 
Du får bra centralt stöd av Regionchef, Butiksutvecklare, Marknadskommunikatör och Verksamhetsledning i dina ansvarsområden. Tjänsten är på heltid och tillträde snarast. Du delar självklart vår tro och vet vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar. Du rapporterar till Pingstförsamlingen i Norrtäljes styrelse.
 
DEN VI SÖKER

Vi söker en driven och inspirerande ledare som har erfarenhet från att driva butik, har erfarenhet från myndighetssamarbeten eller annan lämplig bakgrund. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska second hand. Men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik.
 
Du som söker
✔ Vill vara med och förändra liv och miljö
✔ Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet
✔ Har erfarenhet av att arbetsleda andra
✔ Har erfarenhet från att rekrytera och leda volontärer
✔ Har erfarenhet från att leda samarbeten med olika myndigheter i arbetsmarknadspolitiska åtgärder
✔ Har erfarenhet av att vara chef eller ledare
✔ Kan utbilda, motivera och inspirera medarbetare
✔ Delar vår kristna tro och värderingar
✔ Har körkort för bil
 
Som person är du ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
 
DIN ANSÖKAN

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt?
Kontakta Hans Arvedal 070–3427102 alt. e-post info@pingstnorrtalje.se vid ev frågor.
Vi ser fram mot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 15 december. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till info@pingstnorrtalje.se. Beskriv gärna hur din kristna tro får konsekvenser i din vardag och om du är engagerad i någon verksamhet. Märk din ansökan med ”Butikschef secondhand”. Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.
 
PMU – EN DEL AV PINGST

PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan. PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans. Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring.
 
Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige. Läs gärna mer på www.pmu.se
 
Mission Possible.