• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Lediga tjänster PMU Second Hand

Butikschef Visby

PMU Second Hand – Ditt fynd förändrar liv och miljö
PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande Second hand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar så driver vi 58 butiker mellan Trelleborg och Haparanda.

 
Syftet med butikerna är att dels skapa ekonomiska resurser till de olika projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer runt om i världen. Men genom butikerna så kan vi också göra en väldigt stor social insats lokalt. Dessutom är secondhand det mest miljösmarta alternativet som går att uppbringa.
Vi vill utmana församlingarna till att se Second Hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.
 
Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få både gåvogivare, kunder och alla medarbetare att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö. Så viktig är alla enskildas insats.
Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd till att driva och utveckla befintliga butiker på ett framgångsrikt sätt. Men vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.

 

VISBY
Tillsammans med Pingstförsamlingen i Visby driver vi en fräsch butik i Skarphälls handelsområde i Visby. Butiken invigdes i början av 2020 men har bedrivits på annan plats tidigare. Så det är en väl inarbetad verksamhet. Församlingens och PMU:s målsättning är tydlig. Vi vill att butiken ska
• generera ekonomiskt överskott till sociala och humanitära insatser genom de projekt som PMU och församlingen är engagerad i.
• vara en socialmötesplats.
• bereda sysselsättning för människor utanför den reguljära arbetsmarknaden.
• aktivt göra stor skillnad för vår miljö.
• sprida kunskap om situationen i utvecklingsländer.
• vara en plattform för att göra PMU och församlingen och därmed evangeliet mer känt i Visby.

 
OM TJÄNSTEN
Vår nuvarande Butikschef flyttar till fastlandet. Som butikschef har du det operativa ansvaret för butiken. Du kommer tillsammans med Biträdande Butikschef arbetsleda personal, volontärer och personer i olika former av arbetsträning. Vi vill ha ett fortsatt gott samarbete med exempelvis Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Kriminalvården.

 
Butikschefens ansvarar innebär
• att skapa så stor genomströmning av skänkta varor som möjligt
• budgetering, uppföljning av budget och lägga upp försäljningsmål
• marknadsplan och marknadsföring, exempelvis i sociala medier
• personalansvar

Du får bra centralt stöd av Regionchef, Butiksutvecklare, Marknadskommunikatör och Verksamhetsledning. Tjänsten är på heltid och tillträde snarast. Du delar självklart vår tro och vet vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar. Du rapporterar till Regionchef för PMU Second Hand.

 
DEN VI SÖKER
Vi söker en driven och inspirerande ledare som har erfarenhet av liknande jobb och älskar second hand. Men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik. Som person är du ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.

 
Du som söker …
• vill vara med och förändra liv och miljö
• har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet
• har erfarenhet av att arbetsleda andra
• har erfarenhet från att rekrytera och leda volontärer
• har erfarenhet från att leda samarbeten med olika myndigheter i arbetsmarknadspolitiska åtgärder
• har erfarenhet av att vara chef eller ledare
• kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare
• delar vår kristna tro och värderingar
• har körkort för bil

 
DIN ANSÖKAN
Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt? Kanske läge att flytta till härliga Gotland? Kontakta vår regionchef Marie Lindsmyr 010-25 20 240 eller epost marie.lindsmyr@pmu.se eller butikens ordförande Mats Hillerström 010-25 20 210 eller epost mats.hillerstrom@pmu.se
Vi ser fram mot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen att skicka ditt Personliga brev och CV via e-post till Marie Lindsmyr marie.lindsmyr@pmu.se senast den 16 april. Beskriv gärna hur din kristna tro får konsekvenser i din vardag. Märk din ansökan med ”Butikschef Visby”. Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.

 

VI ARBETAR FÖR BESTÅENDE FÖRÄNDRING
PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans.
Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring. Vårt hopp lever om att det som verkar omöjligt är möjligt om vi tar oss an världens utmaningar tillsammans.

 
I KAMP MOT FATTIGDOM
Fattigdom har många ansikten. Ofta pratar vi om det materiella – men fattigdom är också att inte få gå i skolan eller kunna göra sin röst hörd. Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra många samarbetspartner världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar.
Mission Possible.

 
PMU – En del av Pingst
PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan.
Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige. Läs gärna mer på www.pmu.se