• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Praktikant

Nytt gäng PMU-praktikanter åker ut i världen!

Under några månader kommer PMU:s tio nya praktikanter att vara med i det dagliga arbetet hos tre av våra samarbetsorganisationer i Kenya, Tanzania och Filippinerna för att lära sig mer om internationellt arbete. Praktiken startade med en femdagars introduktionskurs på vårt kontor i Alvik.

 

Filippa Kåhre (Kenya):
– Jag ser fram emot att få lära mig om hur man kan jobba med stora globala frågor i en lokal kontext. Jag hoppas det ska ge nya perspektiv på allt från vardagsrutiner och levnadsstandard till samhällsutmaningar och församlingsliv.

 

Stina Andersson (Filippinerna);
– Jag ser enormt mycket fram emot att få möta och lära känna människorna på plats, samt att med egna ögon få se hur PMU jobbar tillsammans med sina partnerorganisationer för att skapa förändring. Jag tror att detta kommer bli en otroligt häftig och värdefull upplevelse som kommer prägla mitt liv och min tro, och säkert på sätt som jag absolut inte har förväntat mig. Men jag hoppas på att jag får ett vidgat perspektiv, ökad förståelse för mina medmänniskor och ett större driv.

 

Faktaruta:

• Följ gärna praktikanternas resa och tid i respektive land på
instagram: PMU praktikant

 

• PMU erbjuder dig som är över 20 år att tillsammans med en
rekommenderande församling ansöka om praktik utomlands
under 4-6 månader. Mer information om praktikantprogrammet
finns på pmu.se/praktikant/

 

Bakre raden fr v: Matilda Rens, Jesper Hörnmark, Pontus Danforth, Linnea Johansson, Emelie Adolfsson och Olivia Axell. Främre raden fr v: Filippa Kårhe, Hanna Lindner, Isabell Olsson och Stina Andersson.

Se alla projekt