Låt barnen i Bangladesh få en fin julklapp – anta Adventsutmaningen

I samband med kampanjen ”Barnens rätt – vårt ansvar” utmanar nu PMU församlingar, företag och privatpersoner att hjälpa barnen i Bangladesh genom en utmaning som drar igång första december och avslutas på nyårsafton. Vinnaren får ett event med PMU.

I Bangladesh lider barn av undernäring, svåra sjukdomar och psykisk ohälsa. Många hoppar av skolan för att de inte förstår sina lärare och många flickor gifts bort när de bara är 12, 13 år. Genom att vara med i Adventsutmaningen, en del av PMU:s årliga kampanj ”Barnens rätt – vårt ansvar” för barns rättigheter runt om i världen, bidrar du till att fler barn kommer att få möjlighet att gå i skola på sitt eget modersmål, få vaccin mot svåra sjukdomar och näringsrik mat mot undernäring.

Utmaningen startar första december och avslutas på nyårsafton. 31 dagars insamling för Joshna, Purnima och de andra barnen i Bangladesh.

Alla kan vara med! Vinner gör den som har samlat in mest per person, så alla deltar på lika villkor.

Vill du vara med? Så här går det till:

– Är du en församling?

1. Visa vår tre minuters film i gudstjänsten eller under andra samlingar.
Här hittar du klippet för nedladdning: https://pmu.se/barnensratt/
2. Berätta om utmaningen.
3. Gör en extra insamling via Swish eller insamlingsboxarna. Swisha pengarna till 9000506 eller plusgiro 90 00 50 – 6.
Märk gåvan: ”Adventsutmaningen” + din församling och ort.
(t ex Adventsutmaningen Botkyrka Pingst)

Här kan du ladda ner insamlingsinfo för att lägga upp på eventuella skärmar under tiden:
Adventsutmaningen projektorbild 16:9

Tips! Varför inte också komplettera julblommorna som delas ut av församlingen med ett vackert gåvobevis och på så sätt bidra till Adventsutmaningen. Gåvobevisen hittar du här i Gåvoshopen

– Är ni ett företag?

Skänk ett bidrag till utmaningen och sprid information om utmaningen till dina anställda, t ex genom att visa vår treminutersfilm.
Finns att ladda ner här: https://pmu.se/barnensratt/

De anställda kan också bidra till företagets insamling genom att märka gåvan med ”Adventsutmaningen” + företagets namn
(Ex. Adventsutmaningen PMU)

Tips! Komplettera julgåvor eller julblommor med ett vackert gåvobevis och på så sätt bidra till Adventsutmaningen. Gåvobevisen hittar du här i Gåvoshopen

– Är du privatperson?

1. Starta en egen insamling och utmana dina vänner att vara med och bidra – oavsett om man kan ge en tjuga eller en tvåhundring är alla bidrag värdefulla.
Läs mer och starta din insamling på: https://pmu.se/egeninsamling/

2. Hjälp oss att nå vårt insamlingsmål genom att skänka valfri gåva med SWISH till 90 00 506, märk gåvan ”Adventsutmaningen” eller sätt in en gåva på
PG: 90 00 50-6, märkning ”Adventsutmaningen”.

3. Tillhör du en församling? Swisha en gåva till 90 00 506 och ange din församlings namn, så bidrar du till din församlings del av utmaningen.
(t ex Adventsutmaningen Botkyrka Pingst)

4. Skicka utmaningen vidare! Sprid Adventsutmaningen genom att dela våra inlägg i dina kanaler och utmana dina vänner att också vara med och ge barnen i Bangladesh en ljusare framtid. Anmäl dig på FB-eventet och dela det vidare.

Det här vinner du:

Den församling, det företag eller den privatperson som samlat in mest per person vinner ett PMU-event med kommunikationsteamet. Vi kommer på besök och ansvarar för en kväll, eller en söndag förmiddag, med fokus på vårens kampanj för Kongo, med tema Kvinnors rätt till hälsa, jämställdhet och fred. Vi bjuder på film, musik och enkel förtäring.

Det här får barnen i Bangladesh:

Undervisning på sitt eget modersmål, vaccinationer mot svåra sjukdomar, näringsrik mat mot undernäring och föräldrar som blir upplysta om barns rättigheter.

Följ oss även på Facebook och Instagram där du kan hänga med i utmaningen.  

FB: https://www.facebook.com/PMUfb/
Anmälan till facebookeventet: Adventsutmaningen
Instagram: @pmuinterlife

Här kan du läsa mer om Barnens rätt – vårt ansvar:

Om jag blir stor…