EN CHANS ATT GÖRA SKILLNAD

I samband med kampanjen ”Besvara hatet med kärlek” utmanar PMU församlingar att engagera sig för Kongo genom att anta Adventsutmaningen. Utmaningen drar igång första adventshelgen, men redan från 1 november går det bra att ansluta till tävlingen som avslutas på nyårsafton. Vinnande församling tas med ut i världen genom ett innehållsrikt event som PMU anordnar.

ÄVEN DE MINSTA DRABBAS
Situationen i Kongo är akut och den oroliga politiska situationen förvärras i och med kommande val i december 2018. Allt fler små barn blir offer för det sexuella våldet, som normaliseras allt mer i samhället, och människor kan inte bruka sin jord och försörja sig pga våldet och utsattheten längs gatorna.

NI STÖTTAR BLAND ANNAT PANZISJUKHUSET OCH DENIS MUKWEGE
Genom att vara med i Adventsutmaningen är du med i kampen för förändring i Kongo och bidrar bland annat till att fler barn och kvinnor som utsatts för det brutala våldet kan få vård på Panzisjukhuset där fredspristagaren Denis Mukwege är chefsläkare. Genom ett holistiskt omhändertagande får kvinnorna inte bara vård efter det brutala sexuella våldet utan även psykisk och juridisk hjälp och verktyg genom yrkesutbildningar att kunna resa sig och skapa en framtid för sig och sitt land.

SVÅRARE ÄN NÅGONSIN MEN DET FINNS HOPP
Behoven på sjukhuset ökar dock i takt med ökad politisk oro i landet och personalen på Panzi uttrycker en enorm oro för läget som de ser som akut vad gäller mänskligt lidande och social utsatthet. Mukwege själv berättar att han aldrig har sett den hopplösheten hos människor som han bevittnar nu och berättar att idag kan kvinnorna lämna sina barn på sjukhuset i ren panik och rädsla för svält vilket inte skedde för några år sedan när familjen betydde allt trots svåra tider. Därför tror vi att stödet till arbetet på Panzisjukhuset och på Maison Dorcas är fortsatt viktigt för att sprida hopp till befolkningen om att förändring är möjlig.

Att vara med i Adventsutmaningen är ett fantastiskt sätt att hjälpa till.

Utmaningen startar första adventshelgen och avslutas på nyårsafton.

ALLA KAN VARA MED!
Den församling som samlat in mest per person (delat på antal medlemmar i församlingen) vinner ett PMU-event. Vi kommer på besök och ansvarar för en kväll, eller en söndag förmiddag, där vi tar med er och alla ni bjuder in på en ”resa” där ni får besöka PMU:s övriga arbete runt om i världen. Vi bjuder på musik, spännande berättelser, film, bilder och smarrigt fika.

Vinnande församling meddelas i januari.

MEDVERKA SOM FÖRSAMLING, SÅ HÄR KAN DET GÅ TILL:

1. Visa vår treminuters-film i gudstjänsten eller under andra samlingar. Du hittar den längre ner på sidan!

2. Berätta om Adventsutmaningen.

3. Gör en extra insamling via Swish eller insamlingsboxarna. Swish: 9000506
Eller sätt in gåvan på plusgiro 90 00 50 – 6.
Märk gåvan: ”Adventsutmaningen + din församling och/eller ort”.
(t ex Adventsutmaningen Botkyrka Pingst)

4. Uppmana församlingsmedlemmar att swisha en gåva med samma märkning som ovan så tillfaller det er insamling.

5. Anordna en konsert, ett event, en försäljning (efter bakning?), loppis (med hemliga julklappar?), caféintäkter eller annat och låt intäkterna gå till Adventsutmaningen.

6. Meddela oss gärna att ni är med, och skicka gärna en hälsning (på film eller med bild) så kan vi dela ert engagemang i våra kanaler och tillsammans boosta tävlingen så att fler blir engagerade för barns rättigheter.

7. Skicka in pengarna ni samlat ihop senast 31 december på PG 90 00 50-6 med märkningen ”Adventsutmaningen + din församling och/eller ort”.

SOM PRIVATPERSON KAN DU BIDRA PÅ FÖLJANDE SÄTT:

1. Tillhör du en församling? Swisha en gåva till 90 00 506 och ange ”Adventsutmaningen + din församlings namn”, så bidrar du till din församlings del av utmaningen.
(t ex Adventsutmaningen Botkyrka Pingst)

2. Tillhör du inte någon församling men vill hjälpa en församling att vinna utmaningen? Swisha en valfri gåva till 90 00 506 och märk gåvan ”Adventsutmaningen + namnet på den församling du vill boosta”.

3. Har du ingen anknytning till någon församling alls kan du ändå hjälpa oss att nå vårt insamlingsmål genom att skänka valfri gåva med SWISH till 90 00 506, märk gåvan ”Kongo” eller sätt in en gåva på
PG: 90 00 50-6, märkning ”Kongo” så är du med och bidrar i kampen för Kongo.

4. Skicka utmaningen vidare!
Sprid Adventsutmaningen genom att dela våra inlägg i dina kanaler och utmana dina vänner att också vara med i kampen för Kongos kvinnor och barn.

Följ oss även på Facebook och Instagram där du kan hänga med i utmaningen.

FB: https://www.facebook.com/PMUfb/
Anmälan till facebookeventet: Adventsutmaningen
Instagram: @pmuinterlife

Här kan du läsa mer om arbetet i Kongo: pmu.se/panzisjukhuset/

Tillsammans förändrar vi världen.

ADVENTSUTMANINGEN FÖR KONGO

Ge en gåva

Engångsgåva
Bli månadsgivare
Ge som företag

ANDRA SÄTT ATT GE

Plusgiro
900050-6
Märk din gåva “Adventsutmaningen samt församlingens namn”

swish
Skicka din gåva till 9000506, märk gåvan “Adventsutmaningen samt församlingens namn”.