• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Familjekalender

Skolstart med Frasses familjekalender

Frasses familjekalender är ett nytt koncept som PMU tagit fram tillsammans med Frasse, en välkänd figur för alla barn som de senaste åren varit med på Nyhemsveckans barnmöten. Kalendern har plats för upp till fem familjemedlemmars månadsaktiviteter och med månadens film upptäcker ni världen tillsammans, genom Frasse och hans tokiga vänners olika äventyr.

 

Med Frasses familjekalender kan ni ha stenkoll på familjens alla aktiviteter. Kalendern följer skolåret (augusti-juli) och är anpassad för barn mellan 5-12 år. Varje månad lanseras en exklusiv film då Frasse, Mimmi och Lejonet Bruno utforskar ett specifikt tema. Tillsammans kan hela familjen då ha en stund av reflektion, lära sig några fraser på ett annat språk och be månadens bön.

 

När du köper Frasses familjekalender stöder du samtidigt PMU:s arbete i världen.

 

 

Vem är Frasse?

 

Bakom Frasse gömmer sig pastor Tommy Log som arbetat i Pingstkyrkan i Västerås i 15 år.
– Jag gillar bredden och variationen i att jobba med människor. Uppgifterna växlar mellan allt från ballonger till begravningar. Att se människor växa i olika funktioner är det jag gillar mest.
– Min fru Lisa jobbar som rektor och vi har tre barn. Jag gillar att spela tennis på fritiden, berättar Tommy Log.

 

Varför jobbar du med barn?

– Barn är ärliga och härliga. De säger och reagerar direkt på det man gör. Jag gillar att jobba med alla åldrar men det är extra roligt att få se barnen växa upp och att få dela sin tro med dem. Man lär barnen så mycket men jag blir ofta påmind hur mycket barnen har att lära en själv, konstaterar han.

 

Hur ser ditt samarbete ut med PMU?

– Vi gör olika saker tillsammans och det blir fler uppdrag med tiden. Samarbetet känns naturligt då PMU är en del av Pingst Sverige. Det stora samarbetet sker
på Nyhem när Frasse säljer tröjor till förmån för PMU:s arbete. Att uppmärksamma barn och deras föräldrar på vad PMU gör och på vad vi kan göra tillsammans känns viktigt. Och alla kan vara med och bidra med något.

Mer på samma tema

Se alla projekt