• Din varukorg är tom
Till shopen

Motorcykelambulanser räddar liv

Tack vare motorcykelambulanserna kan gravida få mödravård och hjälp under förlossningen av utbildad sjukvårdspersonal.

Tack vare motorcykelambulanserna kan gravida få mödravård och hjälp under förlossningen av utbildad sjukvårdspersonal.

Ge en gåva - stöd Eezer!

Avsaknad av god hälsovård är en av anledningarna till att så många gravida dör. Men även om mödravård skulle finnas inom räckhåll gör avstånden, de dåliga vägarna och bristen på transporter att få gravida kan ta sig till hälsokontrollerna.

Komplikationer som vanligtvis kan upptäckas genom enkla provtagningar, som exempelvis graviditetsdiabetes och havandeskapsförgiftning, kan innebära stora hälsorisker för såväl mammor som bebisar. Och när det väl är dags att föda är det många kvinnor som inte hinner fram. Många föder istället hemma, under enkla och ohygieniska förhållanden, utan assistans från en barnmorska, läkare eller sjuksköterska.

 

Inte en enda gravid ska behöva gå till fots

Tillsammans med Filadelfiakyrkan i Stockholm stöttar PMU Eezerprojektet, ett ideellt initiativ som utrustar hälsokliniker med motorcykelambulanser. Därmed får gravida en möjlighet att på ett säkert sätt kunna ta sig till kontroller, förlossning och eftervård. Idag finns 71 operativa ambulanser och hittills har över 23 000 transporter genomförts. Med 800 ekipage i landet skulle målet om att inte en enda gravid ska behöva gå till fots för att få tillgång till professionell mödravård kunna uppfyllas.

Mer på samma tema

Se alla projekt