• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Nyheter

Gemensam träff för PMU:s partner i fält

Till hösten är det dags för partner, församlingar och PMU att mötas och stöta och blöta olika frågor. Vart fjärde år hålls partnerskapskonferensen PPS i fyra regioner.

 

Först ut är Turkiet och Nepal. Därefter möts partners från fransk och engelsktalande Afrika i Nairobi för en gemensam konferens.
– PPS är regionala mötesplatser för gemensamt lärande, där både ideologi, teologi liksom praktiska lärdomar och fungerande metoder diskuteras, säger Leif Newman, programchef på PMU.

 

Varje  möte ska utformas utifrån den regionala kontexten och behoven i regionen. Föreläsningar, varvat med övningar och diskussioner kommer bland annat att handla om hur man bättre kan stärka partnerskapet, hur man kan implementera PMU:s prioriteringar i Kompassen mot 2025 och hur man mer effektivt uppnår de Globala målen.
– Vi hoppas att man åker hem med en förnyad inspiration i arbetet med att nå de allra mest utsatta i en omsorg om skapelsen – världen vi lever i. Vi hoppas också att man åker hem med en känsla av att partnerskapet har fördjupats och därmed också förståelsen för varandra och våra olika förutsättningar och roller, säger Leif Newman, programchef på PMU.

 

MATILDA NYAMAI