• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Nyheter

Jorden runt resa med globala mål

Snart kan du få följa med på en musikal om de Globala målen, arrangerad i ett samarbete mellan Credo Gospel och PMU.

 

– Publiken kommer bokstavligt talat att få åka med på en resa där vi berättar om världens största grupparbete Agenda 2030. Tillsammans kommer vi ”resa” till några projekt där det blir verklighet bakom paragraferna och de färgglada kuberna som känns igen från de Globala målen. Allt sker mot en fond av gospelmusik. Jorden runt på en och en halv timme, säger Johanna Litsgård Lebourne. Hon har skrivit och regisserat musikalen, och sjunger i Credo gospel, men är också kommunikations- och insamlingschef på PMU.
Syftet med musikalen är att visa på hur vi alla är delaktiga i arbetet för att uppnå målen, vad som görs idag och vad vi som individer kan göra. Agenda 2030 med 17 globala mål för hållbar utveckling syftar ju till att utrota fattigdom och hunger och förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla.
– Det är något vi ska göra tillsammans, men klockan tickar, år 2030 är deadline, förklarar Johanna.
Varför tror du att en musikal är ett bra sätt att lyfta de Globala målen?
– Jag tror att det kan vara ett lite lättsammare sätt att dels få lära sig vad Agenda 2030 och de Globala målen handlar om, men också hur vi alla kan vara med och bidra.

 

Musikalen kommer att visas i kyrkor runtom i landet. Just nu repar kören för fullt och planen är att det blir premiär under hösten.

 

Är ni intresserade av ett besök får ni gärna kontakta johanna.litsgard.lebourne@pmu.se.

 

MATILDA NYAMAI