• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Nyheter

Miljontals i behov av nödhjälp i Etiopien

Mer än fem miljoner människor är i behov av nödhjälp i och omkring Tigray i norra Etiopien. En insamling pågår just nu för drabbade med fokus på gravida och barn som flytt undan striderna till angränsande Afar.

 

Den utdragna konflikten i Tigray gör det mycket svårt att genomföra de humanitära insatser som är nödvändiga för att rädda liv. Många har flytt i hopp om skydd. Men de bär med sig fruktansvärda upplevelser från de stridigheter de upplevt. Flera har lämnat sina hem och byar utan att få med sig några tillhörigheter. De saknar mat, är traumatiserade och rädda.
– Många vill inte minnas det som hänt. De är rädda för nya attacker. Några har sett sina familjemedlemmar dödas. Andra har blivit rånade. Kvinnor föder barn inne i flyktingläger. Situationen för internflyktingar är mycket sårbar, berättar PMU:s lokala partner på plats.

 

Hälsovården är begränsad. Barn lever i flyktingläger i livsfarliga miljöer med boenden som endast består av enkla plastskydd. Omedelbar hjälp behövs för att stötta de människor som befinner sig på flykt. Vår lokala partnerorganisation finns på plats i Afar för att stötta speciellt barn, gravida och ammande kvinnor med nutritionstillägg och nödvändiga förnödenheter.

 

*Bilden är från ett annat internflyktingläger.

 

Skänk en gåva och förändra liv!
Swish: 9000506
Plusgiro: 900050-6
Märk gåvan: Etiopien

 

MATILDA NYAMAI