• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Nyheter

Unga ska engageras i biståndsfrågor

PMU gör en satsning för att engagera unga vuxna med intresse för globala frågor och internationell utveckling. Genom flera digitala träffar under våren erbjuds en plattform där man kan möta andra med samma intresse, men också utbildas inom olika biståndsfrågor.

 

Under våren 2022 kommer PMU att hålla en digital samling en gång i månaden där vi undervisar inom olika ämnen som till exempel jämställdhet och miljö. Vi kommer också ge tips på hur man rent konkret kan engagera sig i globala frågor.
– Det finns möjlighet att tillsammans med andra i din stad eller region starta upp grupper och skapa olika event. Där kan man till exempel ordna en insamlingskampanj, informationskampanj eller en brunch där PMU kan vara med och berätta om arbetet, säger Sara Jakobsson, kommunikatör på PMU som ansvarar för satsningen mot unga vuxna.
Sara hade själv tidigt ett intresse för internationella frågor, men saknade en plattform där hon fick användning för det.
– Jag ville engagera mig men hade svårt att hitta en plats där jag kunde möta andra som hade samma intresse och möjlighet att konkret göra något. Jag hoppas och tror att denna satsning ska ge den möjligheten.
Under samlingarna kommer det finnas möjlighet att träffa andra i Sverige som brinner för samma frågor.
– Förhoppningen är att man ska knyta kontakter med unga församlingsmedlemmar som vill göra något. Att detta sedan ska leda till kreativa initiativ och satsningar som bidrar till ett ökat engagemang, säger Sara Jakobsson.

 

Möjlighet kommer också ges att delta i olika event och konferenser där PMU finns med, som till exempel MR-dagarna, sommarkonferenser och olika seminarium.

 

Ämnen som kommer att tas upp under de digitala samlingarna under våren:

Torsdag 10 feb kl. 18 – Uppstartsmöte med Sara Jakobsson, informerar om PMU och hur du kan engagera dig på olika sätt.

Torsdag 10 mars kl. 18 – Fokus jämställdhet med PMU:s jämställdhetsrådgivare.

Torsdag 7 april kl. 18 – Fokus val 2022 med PMU:s policyrådgivare.

Torsdag 12 maj kl. 18 – Fokus klimat och miljö med PMU:s miljörådgivare.

 

Vid frågor eller för mer information kontakta sara.jakobsson@pmu.se.

 

* Foto: Henrik Balke

 

MATILDA NYAMAI