• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Nyheter

Världens barn blir DUBBELT så viktigt i år!

Riksinsamlingen Världens Barn arbetar för att världens alla barn ska har rätt till hälsa, skola och trygghet. PMU tillsammans med 13 andra civilsamhällesorganisationer får del av insamlingen från Världens barn. I år kommer varje bidrag till insamlingen att dubbleras – en krona blir två – och fler barn får den hjälp de behöver!

 

Välgörenhetsstiftelsen Akelius Foundation vill peppa Sverige att vara med och ge under Världens barn och har därför åtagit sig att dubblera samtliga gåvor som kommer in på Radiohjälpens konto under perioden 18 september till 31 oktober 2023. Det innebär att varje krona du ger till Världens barn under denna period istället blir två kronor! För varje hundralapp som samlas in kommer alltså Akelius Foundation att skänka ännu en hundralapp.

 

−  För PMU:s del betyder det att vi i våra secondhandbutiker, på event och i vår egen insamling är ännu mer taggade att samla in så mycket som möjligt. Särskilt då vi ser att behoven bland barn i världen bara ökar, säger Johanna Litsgård Lebourne, kommunikations- och insamlingschef på PMU.

 

Konflikter, effekterna efter pandemin och klimatförändringarna tvingar barn på flykt, berövar dem sjukvård och utbildning, och lämnar många barn hungriga.

 

Insamlingskampanjen Världens Barn stöttar i år PMU:s arbete för utsatta barn i Jemen, där vår partner hjälper barn att få förnödenheter, möjlighet att gå i skola och hjälp att bearbeta traumatiska upplevelser.

 

En långdragen konflikt i Jemen har orsakat stor förödelse och otrygghet, inte minst för barnen. Landet är ett av världens farligaste länder för barn att leva i. Hem och skolbyggnader har förstörts i stridigheterna och bland de fyra miljoner människor som är på flykt, är många barn. Till råga på allt råder stor brist på mat efter coronapandemin och kriget i Ukraina.

 

Vår partner på plats i Jemen ger barnen ljusglimtar i en annan så tuff vardag. Skolor renoveras, barnen får skolmaterial, lärare avlönas och utbildas i pedagogiska metoder för att hjälpa barn som under sin uppväxt inte upplevt något annat än krig. Barn, 7-17 år, som utsatts för våld eller andra trauman tar del av träning för traumabearbetning. Dessa barn lider ofta av regelbundna mardrömmar eller får panikattacker. Men träningen ger viktiga verktyg för att hantera det som de varit med om och återkoppla med familj och vänner.

− Efter träningen så var min värld inte längre mörk utan den var ljus som solen, säger ett av barnen.

 

PMU har stöttat arbetet i Jemen sedan årtionden. Med ditt bidrag till Världens barn kan vi fortsätta att göra skillnad för barnen i Jemen.

 

Ge en gåva till Väldens Barn