• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Nyheter

Världens barn firar 25 år

Riksinsamlingen Världens Barn arbetar för att världens alla barn ska har rätt till hälsa, skola och trygghet. Tyvärr ser vi en utveckling i världen som går bakåt, där tidigare framsteg görs om intet.

 

Konflikter, pandemin och klimatförändringarna tvingar barn på flykt, berövar dem sjukvård och utbildning, och lämnar många barn hungriga. Genom PMU:s partner får barn i Jemen tillgång till förnödenheter, möjlighet att gå i skola och hjälp att bearbeta traumatiska upplevelser.

 

Ett av världens farligaste länder

Den långdragna konflikten i Jemen har orsakat stor förödelse och otrygghet, inte minst för barnen. Landet är ett av världens farligaste länder för barn att leva i. Hem och skolbyggnader har förstörts i stridigheterna och bland de fyra miljoner människor som är på flykt, är många barn. Till råga på allt råder stor brist på mat efter pandemin och kriget i Ukraina.

 

Ljusglimtar i barnens vardag

Men trots det tuffa säkerhetsläget har vår partner på plats kunnat bidra med ljusglimtar i barnens vardag. De har kunnat ge barnen en del av de livsnödvändiga förnödenheter som de saknar och erbjuda skolgång. Skolbyggnader renoveras, barnen får skolmaterial, lärare avlönas och utbildas i bättre pedagogiska metoder för att hjälpa de barn som under sin uppväxt inte upplevt något annat än krig att bearbeta sina trauman. Hittills har cirka 2 500 barn per år i åldrarna 6 – 16 år fått möjlighet att gå i skolan.

 

Vi på PMU har stöttat arbetet i landet sedan årtionden. Med ditt bidrag kan vi fortsätta att göra skillnad för barnen i Jemen. Tack för att du är med!

 

Klicka här för att ge en gåva till Världens Barn!